Η διπλή αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ τελειώνει με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κερδίζει τελικά το ντέρμπι κόντρα στους "πολίτες". Το Debut.gr σχολιάζει όλα όσα τράβηξαν το ενδιαφέρον από την αγωνιστική.

Η μεγάλη διπλή αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της. Το ντέρμπι του Μάντσεστερ δεν μας άφησε τελικά και αυτό χωρίς γκολ με τη Γιουνάιτεντ να “φρενάρει” τη Σίτι. Επιπλέον είχαμε ακόμα μια ήττα σοκ για τη Λίβερπουλ, ενώ η Τσέλσι συνεχίζει ασταμάτητα υπό τον Τούχελ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (0-2)

Τελικά υπάρχει τρόπος να σταματήσεις τους “πολίτες” και μάλιστα στην έδρα τους. Αυτό μας απέδειξε η δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι του Μάντσεστερ. Η εκπληκτική αμυντική γραμμή των “κόκκινων” σε συνδυασμό με το γρήγορα γκολ κατάφεραν να σταματήσουν για λίγο το “θηρίο”. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 2′ λεπτό με πέναλτι που κέρδισε ο Μαρσιάλ μετά από κόντρα με τον Ζεσούς. Έτσι ο συνήθης ύποπτος Μπρούνο Φερνάντες σκόραρε από τη βούλα βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Αυτό το ένα γκολ φάνηκε να είναι αρκετό για το πρώτο ημίχρονο. Η Σίτι είχε και αυτή δυο καλές ευκαιρίες μια με τον Ζιντσένκο και μια με τον Ντε Μπρόινε χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι ξεκίνησε δυναμικά με δοκάρι του Ρόντρι. Αυτό όμως το ξέσπασμα “έσβησε” για τα καλά στο 50′ όπου ο Λουκ Σο μετά από ένα εξαιρετικό τρέξιμο από την άμυνα στην επίθεση και μια μόνο πάσα σκόραρε. Αυτό το 0-2 ήταν και το τελικό σκορ καθώς η Σίτι παρά τις ευκαιρίες που είχε δεν κατάφερε να σκοράρει. Τελικός απολογισμός η Γιουνάιτεντ δεύτερη με 54 βαθμούς ενώ η γηπεδούχοι παραμένουν πρώτοι με 65.

Συνεχίζει το αρνητικό ρεκόρ η Λίβερπουλ

Ακόμα μια ήττα σοκ στο Άνφιλντ δέχτηκε η Λίβερπουλ από την 18η βαθμολογικά Φόυλαμ. Έκτη ήττα σερί πλέον στην έδρα για τους πρωταθλητές, οι οποίοι έπεσαν στην 8η θέση. Ο Κλόπ παρατάχθηκε με μια διαφορετική αμυντική γραμμή από τη συνηθισμένη. Ρις και Νεκο Γουίλιαμς, Ναθάνιελ Φίλιπς και Ρόμπερτσον ήταν οι οπισθοφύλακες για τους γηπεδούχους. Νέο αίμα σίγουρα που περιμένουμε πολλά όμως όχι αρκετό για τώρα. Καταλύτης για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Λεμίνα, ο οποίος στο 45′ έβαλε την ομάδα του μπροστά μετά από ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Αυτό το γκολ ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στη Φούλαμ η οποία πλέον μετράει 8 σερί παιχνίδια αήττητη εκτός έδρας.

Τότεναμ και οι “ρέκορντμεν” Κέιν και Σον

Στον καταιγισμό των γκολ στο 4-1 της Τότεναμ έναντι της Κρίσταλ Πάλας η τρομερή δυάδα ξαναχτύπησε. Δυο γκολ ο Μπέιλ και δυο γκολ ο Κέιν καθάρισαν το παιχνίδι με τον Ουαλό να μας υπενθυμίζει το πόσο καλός είναι όταν θέλει. Δυο ασσίστ και ο Κέιν κάνοντας εξαιρετικό παιχνίδι, όμως η μια ασσίστ του Σον ήταν αυτή που ξεχώρισε. Πλέον η δυάδα Κειν και Σον έσπασαν ένα πολύ παλιό ρεκόρ που κράταγε 25 χρόνια. Οι δυο τους πλέον έχουν 14 ασσίστ μεταξύ τους σπάζοντας το ρεκόρ των Άλαν Σίρερ και Κρις Σάτον της Μπλάκμπερν. Έτσι οι “πετεινοί” έχουν στο ρόστερ τους το πιο δυνατό ντουέτο της Πρέμιερ Λιγκ.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

Μάντσεστερ Σίτι – Γούλβς (4-1)

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (0-0)

Σέφιλντ Γιουάιτεντ – Άστον Βίλα (1-0)

Μπέρνλι – Λέστερ (1-1)

Λίβερπουλ – Τσέλσι (0-1)

Γουέστ Μπρομ – Έβερτον (0-1)

Φούλαμ – Τότεναμ (0-1)

Μπράιτον – Λέστερ (1-2)

Άστον Βίλα – Γουλβς (0-0)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Σαουθάμπτον (0-2)

Μπέρνλι – Άρσεναλ (1-1)

Γουέστ Μπρομ – Νιουκάστλ (0-0)

Γουέστ Χαμ – Λίντς (2-0)

Τσέλσι – Έβερτον (2-0)

Τελευταίο παιχνίδι της διπλής: 10/3

Μάντσεστερ Σίτι – Σουθάμπτον

Η επόμενη αγωνιστική: (12-15/3)

Νιουκάστλ – Άστον Βίλα

Λιντς – Τσέλσι

Κρίσταλ Πάλας – Γουέστ Μπρομ

Έβερτον – Μπέρνλι

Φούλαμ – Μάντσεστερ Σίτι

Σαουθάμπτον – Μπράιτον

Λέστερ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Άρσεναλ – Τότεναμ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουέστ Χαμ

Γούλβς – Λίβερπουλ