Η 26η αγωνιστική στην Ιταλία είναι η αγωνιστική στην οποία όλες οι... "μεγάλες" δεν αστειεύονται παίρνοντας νίκες. Το Debut.gr αναλύει.

Η 26η στροφή στην Ιταλία δεν περιείχε κάποια μεγάλη έκπληξη για τα φαβορί. Με εξαίρεση το πολύ μεγάλο ντέρμπι της Δευτέρας (8/2) Ίντερ – Αταλάντα, οι μέχρι τώρα διεκδικήτριες του τίτλου έκαναν τον καθήκον τους.

H Μίλαν φιλοξενήθηκε από στην έδρα της Βερόνα και επκράτησε με 0-2. Μια πολύ μεγάλη νίκη, δεδομένης της βαθμολογικής της θέσης καθώς και του μερικού – αναγκαστικού ροτέσιον που έκανε. Ο Πιόλι, δεν είχε στην διάθεσή του τους Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, Ρέμπιτς, Μάντζουκιτς, Ερνάντες, Μπενάτσερ και Τσαλχάνογλου. Έτσι, πραγματοποίησε ροτέσιον στο βασικό σχήμα, έχοντας υπόψιν του τον αγώνα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Πέμπτη για το Uefa Europa League. Ο Κρούνιτς άνοιξε το σκορ για τους «ροσονέρι» με φοβερή εκτέλεση φάουλ στο 27′ για να έρθει ο Ντιόγκο Νταλό στο 50′ να κάνει το 0-2 και να σφραγίσει την νίκη.

Η Γιουβέντους με μια πολύ πειστική εμφάνιση επικράτησε με 3-1 της Λάτσιο στο Τορίνο. Ο Αντρέα Πίρλο άφησε τον πάγκο τον Κριστιάνο Ρονάλντο προκειμένου να είναι ξεκούραστος για τον αγώνα με την Πόρτο μεσοβδόμαδα. Η Λάτσιο «πάγωσε» την Μεγάλη Κυρία με τον Κορέα να εκμεταλλεύεται το μεγάλο λάθος του Κουλουσέφσκι και να κάνει το 0-1 στο 14ο λεπτό.  O Ραμπίο με ένα φανταστικό σουτ ισοφάρισε στο 39ο λεπτό. Από κει και μετά, την σκυτάλη πήρε ο Αλβάρο Μοράτα. Ο Ισπανός επιθετικός με δυο δικά του τέρματα (57′, 60′) έδωσε την νίκη στην Γιουβέντους και τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Αναλυτικά τα αποτελέματα της 26ης αγωνιστικής στην Ιταλία:

Βερόνα 0-2 Μίλαν

Ρόμα 1-0 Τζένοα

Γιουβέντους 3-1 Λάτσιο

Νάπολι 3-1 Μπολόνια

Σαμπντόρια 2-2 Κάλιαρι

Κροτόνε 4-2 Τορίνο

Φιορεντίνα 3-3 Πάρμα

Σπέτσια 1-1 Μπενεβέντο

Ουντινέζε 2-0 Σασουόλο

Ίντερ – Αταλάντα (8/3, 21:45)