Με δύο γκολ του Ανσαριφάρντ στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ επικράτησε του Απόλλων με 2-0 και ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Την νίκη πανηγύρισε η ΑΕΚ ύστερα από 3 αγωνιστικές, καθώς επικράτησε του Απόλλων Σμύρνης με 2-0. Η Ένωση «καθάρισε» τον αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, με τα γκολ του Ανσαριφάρντ στο 7’ και το 25’ να διώχνουν κάθε άγχος και να επαναφέρουν την ηρεμία.

Καθάρισε από το 25’ η ΑΕΚ

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 7’, ο Γκαρσία πάσαρε στον Ανσαριφάρντ και εκείνος άνοιξε το σκορ. Οι «κιτρινόμαυροι» θέλησαν να τελειώσουν από νωρίς τον αγώνα, με στόχο να επαναφέρουν την ηρεμία και να επιστρέψουν στις νίκες. Τόσο ο Αλμπάνης, όσο και ο Γκαρσία ήταν πολύ «ορεξάτοι» με αποτέλεσμα να δημιουργούν… πονοκεφάλους στους φιλοξενούμενους. Η Ένωση είχε ευκαιρίες  και στο 25’ διπλασίασε τα τέρματα της, με τον Ιρανό επιθετικό να σκοράρει εκ νέου.

Κατέβασε στροφές και επανέφερε την ηρεμία

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο προπονητής του Απόλλων, Γιώργος Παράσχος, προχώρησε σε δύο αλλαγές, με τους Κάλισιρ και Σλίβκα να δίνουν τις θέσεις τους στους Τσαμπούρη και Μουνιέ, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ φαινόταν πως με το πέρασμα του χρόνου ολοένα και κατέβαζε στροφές. Η εικόνα του αγώνα βοήθησε τον Χιμένεθ να κάνει διάφορες δοκιμές και στο 78’ ο Νελντετσιάρου αντικατέστησε τον Αλμπάνη, δημιουργώντας ένα σχήμα με 3 αμυντικούς (3-4-3). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι η πρώτη τελική του Απόλλων ήρθε στο 80’.

Με αυτό το τρίποντο, η Ένωση ανέβηκε στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας πίσω της τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Απόλλων παρέμεινε στους 25 βαθμούς.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Λόπες, Λάτσι, Σβάρνας, Νταντσένκο, Σάκχοφ, Σιμάνσκι, Μάνταλος (67′ Μαχαίρας), Αλμπάνης (78′ Νεντελτσιάρου), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος):Βέρχουλστ, Μπρούσιτς (64′ Φατιόν), Χουχούμης, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Κάλισιρ (46′ Τσαμπούρης), Κολ, Λαγός (64′ Φερνάντεθ), Σλίβκα (46′ Μουνιέ), Ντάουντα (79′ Μπεντινέλι), Ιωαννίδης