Η μεγάλη διπλή αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ συνεχίζεται. Το Debut.gr σχολιάζει το ντέρμπι μεταξύ Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Αυτή τη στιγμή διανύουμε μια μεγάλη διπλή εβδομάδα στη Πρέμιερ Λιγκ. Δύσκολο πρόγραμμα για τις ομάδες και για τον Τούχελ μια βουτιά στα βαθιά στο τιμόνι της Τσέλσι. Αν και η Τσέλσι φαίνεται ξεκάθαρα ανανεωμένη υπό την ηγεσία του Γερμανού, στο ντέρμπι μείναμε ξανά χωρίς γκολ. Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ. Αν και συνεχίζουν να διατηρούν το αήττητο δεν βοηθήθηκε κανένας από αυτό το αποτέλεσμα.

Τσέλσι

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (0-0)

Δεύτερη συνάντησή τους στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ ίδιο όμως σκορ. Δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοια παιχνίδια αυτές οι δυο ομάδες, όμως αυτό το σκορ έχει να πει πολλά. Αρχικά από πλευράς Τσέλσι συνεχίζουν το αήττητο σερί των 7 παιχνιδιών υπό τον Τούχελ, ενώ έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της και τα 4 εντός έδρας παιχνίδια. Από την άλλη η Γιουνάιτεντ επεκτείνει το αήττητο σε 20 σερί εκτός έδρας παιχνίδια, αριθμό ρεκόρ για την ομάδα. Στη τελική όμως κανένας δεν κατάφερε να φτάσει λίγο πιο κοντά στο στόχο του. Οι “μπλε” για την τετράδα και η Γιουνάιτεντ να μειώσει τη διαφορά με τη Σίτι.

Στα περί του παιχνιδιού δεν υπήρξαν πολλά πράγματα που χρήζουν σχόλιο. Υπήρξαν ελάχιστες φάσεις και από τους δυο εκ των οποίων μετρημένες στα δάχτυλα φάνηκαν να απειλούν. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα απείλησαν καλά λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Λέστερ – Άρσεναλ (1-3)

Ότι η Λέστερ πονάει στην άμυνα είναι γνωστό, καθώς και η απουσία του Μάντισον λόγο τραυματισμού “ήρθε και έδεσε”. Αν και οι “αλεπούδες” προηγήθηκαν από το 6′ με τον Τίλεμανς, οι κανονιέρηδες κατάφεραν και πήραν το τρίποντο. Ο Νταβίντ Λουίζ στο 39′ και ο Λακαζέτ με πέναλτι στο 45’+2 γύρισαν το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. Εκεί φάνηκε πως ίσως η Άρσεναλ καταφέρει και επιστέψει στις καλές εμφανίσεις. Έτσι στο 52′ ο Πεπέ σκοράρει το τρίτο γκολ κάνοντας το τελικό 1-3 για τους φιλοξενούμενους.

Ως αποτέλεσμα αυτή η ήττα για την Λέστερ ήταν ο λόγος που δεν κατάφεραν να πάνε στη 2η θέση. Με την Μάντσεστερ Σίτι να είναι μπροστά καθαρά με 12 βαθμούς, κάθε παιχνίδι είναι τελικός αν θες να πεις ότι διεκδικείς ακόμα το πρωτάθλημα. Έτσι η Λέστερ παραμένει 3η με 49 ενώ η Άρσεναλ ανέβηκε 10η με 37.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

Νιουκάστλ – Γούλβς (1-1)

Λίντς – Άστον Βίλα (0-1)

Γουέστ Μπρομ – Μπράιτον (1-0)

Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Χαμ (2-1)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ (0-2)

Τότεναμ – Μπέρνλι (4-0)

Κρίσταλ Πάλας – Φούλαμ (0-0)

Έβερτον – Σαουθάμπτον (1-0)

Η συνέχεια της διπλής αγωνιστικής:

Μάντσεστερ Σίτι – Γούλβς

Μπέρνλι – Λέστερ

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Άστον Βίλα

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Φούλαμ – Τότεναμ

Γουέστ Μπρομ – Έβερτον

Λίβερπουλ – Τσέλσι