Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έμειναν στο 1-1 στο αθηναϊκό ντέρμπι για την 24η αγωνιστική της Super League.

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έμειναν στο 1-1 και μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής.

Το φιλμ του αγώνα

Φτωχό ήταν το πρώτο μέρος από πλευράς ευκαιριών με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται με αποτέλεσμα οι καλές στιγμές να είναι ελάχιστες στις δύο εστίες. Η μόνη ευκαιρία που ανησύχησε την μια από τις δύο ομάδες ήταν το σουτ του Σιμάνσκι στο 19′. Ο μέσος της ΑΕΚ έκανε το σουτ ο Νεντελτσιάρου πήγε να αλλάξει την τροχιά της μπάλας με τακουνάκι χωρίς να το καταφέρνει. Στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός περίμενε  την ΑΕΚ δίνοντας της χώρο και προσπαθούσε να απειλήσει στην κόντρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και στην πρώτη του καλή στιγμή άνοιξε το σκορ με τον Βέλεθ στο 58′.Μετά από κεφαλιά του Ενγκμπακοτό η μπάλα στρώθηκε στον Βέλεθ ο οποίος με τελειώμα επιθετικού έκανε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν στην συνέχεια και έφτασαν στην ισοφάριση στο 73′ με τον Λιβάι Γκαρσία. Από λάθος των παικτών του Παναθηναϊκου ο Σιμάνσκι μοίρασε στον Γκαρσία ο οποίος με ωραίο διαγώνιο πλασέ έκανε το 1-1. Στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 90′ με την προβολή του Νιάς  με  τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Τι κρατάει ο Παναθηναϊκός από το ντέρμπι

Με αυτή την ισοπαλία, οι «πράσινοι» έφτασαν τους 42 βαθμούς, παρέμειναν 5οι και στο -3 από την 4η ΑΕΚ. Ένα αποτέλεσμα που περισσότερο ευνόησε την ομάδα της Ένωσης. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι πήρε το προβάδισμα με πολύ ωραίο σουτ του Βέλεθ στο 58′ αλλά δεν ήταν αρκετό. Η εικόνα των «πράσινων» δεν ήταν ικανοποιητική ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο. Έπρεπε να είναι πιο σκληρός από τη στιγμή που το μόνο αποτέλεσμα που ήθελε ήταν η νίκη. Λίγο πριν τη συμπλήρωση 90′ οι «πράσινοι» έφτασαν πολύ κοντά στο 2-1. Σουτ του Νιάς, μετά από εκτέλεση φάουλ του Χατζηγιοβάννη, όμως πάνω στη γραμμή ο Αθανασιάδης μπλόκαρε. Πλέον ο Παναθηναϊκός στρέφει τη προσοχή του στο κύπελλο όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ένας Λιβάι δεν φέρνει την άνοιξη

Η ΑΕΚ ήθελε πάνω από όλα να μη χάσει και το κατάφερε σε ένα κακό σε θέαμα ντέρμπι. Με τον συγκεκριμένο Παναθηναϊκό μπορούσε όμως να κάνει το κάτι παραπάνω. Ήταν ανώτερη επιθετικά, προσπάθησε να δημιουργήσει αλλά η άμυνά της την πρόδωσε και πάλι. Ο Σβάρνας έμεινε να… κοιτάει τον Βέλεθ για να ανοίξουν το σκορ οι «πράσινοι». Προκαλεί προβληματισμό ότι στη θέση που έπαιζε ο Σβάρνας (δεξί μπακ) έχει αγοράσει η ΑΕΚ τον Νταντσένκο αλλά ο προπονητής δεν τον εμπιστεύεται. Ένας παίκτης που ήρθε στη λήξη της μεταγραφικής περιόδου και που δεν έχει προσφέρει ακόμα. Από την άλλη, στο μεσοεπιθετικό κομμάτι τα χρήματα που έχει επενδύσει η «Ένωση» πιάνουν τόπο. Ο Λιβάι Γκαρσία ακόμα και με το… ανάποδο πόδι είναι κίνδυνος για την αντίπαλη εστία. Μετά την ασίστ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ήρθε σήμερα το γκολ. Από κοντά σε απόδοση ο Σιμάνσκι που είχε αναλάβει να περιορίσει τον Μαουρίσιο και τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό. Για φέτος ο στόχος είναι η 2η θέση και το κύπελλο και για τη νέα χρονιά μία ριζική ανανέωση στην άμυνα.

Παναθηναϊκός (Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Χουάνκαρ, Πούγγουρας, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος (85’ Βιγιαφάνιες), Νιάς, Μαουρίσιο, Ενγκμπακοτό (78’ Χατζηγιοβάνης), Καμπετσής, Ιωαννίδης (78’ Καρλίτος).

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Λάτσι, Λόπες, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Μάνταλος, Γκαρσία, Τάνκοβιτς (68’ Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ (91’ Χριστόπουλος).