Ο Χασάν τον λύτρωσε ξανά και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια μεγάλη πρόκριση κόντρα στην Αϊντχόφεν

Σε ένα ματς θρίλερ, ο Ολυμπιακός με λυτρωτή ξανά τον Χασάν, πανηγύρισε μια μεγάλη πρόκριση στην έδρα της Αϊντχόφεν και θα βρίσκεται στην κλήρωση των 16 ομάδων του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο ημίχρονο, όμως βρήκε το ένα γκολ που χρειαζόταν και ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος

ΤΟ ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε πως θα έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, μετά και το 4-2 του πρώτου αγώνα. Ωστόσο, η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε γρήγορα και οι Ολλανδοί κυριάρχησαν απόλυτα στο πρώτο 45λεπτο.

Στο 23ο λεπτό, ο Ζάχαβι πήδηξε ψηλότερα από όλους μετά από εκτέλεση κόρνερ και νίκησε τον Σα για το 1-0. Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς χρειάζονταν κι άλλο γκολ για να πάρουν το πάνω χέρι για την πρόκριση. Αυτό το γκολ το πέτυχαν ξανά με τον Ζάχαβι στο 44ο λεπτό, μετά από τρομερή εκτέλεση φάουλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση του αγώνα άλλαξε, καθώς ήταν ο Ολυμπιακός αυτός που έπρεπε να κυνηγήσει το γκολ. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 50′, με το σουτ του Καμαρά να βρίσκει το δοκάρι.

Την ίδια κατάληξη είχε και η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη στο 78ο λεπτό,  με τους Ολλανδούς να απαντούν στα…δοκάρια στο 86′ με σουτ του Μάλεν. Όλα αυτά μέχρι το 89, όταν ήρθε η στιγμή της λύτρωσης για τον Ολυμπιακό.

Ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η κεφαλιά του Ελ Αραμπί αποκρούστηκε από τον Μβογκό, όμως ο Χασάν ήταν εκεί για να πάρει το ριμπάουντ και να στείλει την ομάδα του στους 7 ουρανούς.

Οι ερυθρόλευκοι θα μάθουν αύριο τον αντίπαλό τους, με το όνειρο μιας μεγάλης ευρωπαϊκής πορείας να συνεχίζεται