Τέσσερα διπλά περιείχε το μενού στο δεύτερο πιάτο της φάσης των 16 για το Τσάμπιονς Λιγκ

Τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώθηκαν, με το μενού να περιλαμβάνει 4 διπλά. Από αυτά, δύο ομάδες εξασφάλισαν ήδη την πρόκριση, ενώ στα άλλα δύο ζευγάρια διατηρούνται ορισμένες ελπίδες για τους ηττημένους. Ας τα δούμε αναλυτικά

ΛΑΤΣΙΟ – ΜΠΑΓΕΡΝ 1-4

Οι κάτοχοι του Τσάμπιονς Λιγκ πέρασαν σαν σίφουνας από τη Ρώμη, βάζοντας τέλος στην υπόθεση πρόκριση από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Η Λάτσιο δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να φανεί ανταγωνιστική, σε ένα παιχνίδι ιστορικό για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός επιθετικός έφτασε τα 73 τέρματα στο Τσάμπιονς Λιγκ, ξεπερνώντας στη σχετική λίστα τον μεγάλο Ραούλ και πλέον είναι πίσω μόνο από τους…απλησίαστους Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ – ΤΣΕΛΣΙ 0-1

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, το οποίο μάλιστα διεξήχθη στο Βουκουρέστι, η Τσέλσι έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Τόμας Τούχελ εμπιστεύτηκε τον Ολιβιέ Ζιρού σε ρόλο βασικού και ο Γάλλος τον δικαίωσε απόλυτα. Με ένα θεαματικό ψαλιδάκι, ο Ζιρού νίκησε τον Όμπλακ και υπέγραψε τη νίκη των “μπλε”

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ 0-2

Ένα ζευγάρι που είχε εξαρχής ξεκάθαρο φαβορί, απλά επιβεβαίωσε τα προγνωστικά. Η Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα είναι σε πολύ καλό φεγγάρι και το απέδειξε και στη Βουδαπέστη, όπου έγινε το παιχνίδι. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπερνάρντο Σίλβα, οι Πολίτες ξεπέρασαν το εμπόδιο της Γκλάντμπαχ και μπορούν να σκέφτονται ήδη την οκτάδα του θεσμού.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 0-1

Η Ρεάλ των πολλών απουσιών έφυγε με μεγάλο διπλό από το Μπέργκαμο, επικρατώντας με 1-0 της Αταλάντα. Χρυσός σκόρερ για την ομάδα του Ζιντάν ήταν ο Μεντί στα τελευταία λεπτά του αγώνα, με τους γηπεδούχους πάντως να αγωνίζονται για 73 λεπτά με αριθμητικό μειονέκτημα. Οι Ιταλοί θα παλέψουν στη ρεβάνς για την ανατροπή, κόντρα σε μια Ρεάλ που αυτό το διάστημα δείχνει αρκετά ευάλωτη.