Η Έβερτον επικράτησε της Λίβερπουλ, σημειώνοντας μια ιστορική νίκη στο Άνφιλντ. Το Debut.gr σχολιάζει το τοπικό ντέρμπι της αγωνιστικής καθώς και την νίκη της Σίτι κόντρα στους "κανονιέρηδες".

Η 25η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ φιλοξένησε το τοπικό ντέρμπι Λίβερπουλ – Έβερτον. Τα “ζαχαρωτά” κατάφεραν και απέσπασαν το τρίποντο σημειώνοντας μια ιστορική επικράτηση στο Άνφιλντ. Επιπλέον στο δεύτερο ντέρμπι της αγωνιστικής η Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζει απτόητη να μένει στη κορυφή.

Λίβερπουλ – Έβερτον (0-2)

Ιστορική νίκη πέτυχαν τα “ζαχαρωτά” κόντρα στους περσινούς πρωταθλητές, καθώς είχανε να νικήσουν στον Άνφιλντ από το 1999. Γενικότερα η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο όμως η Έβερτον “χτύπησε” εκεί που έπρεπε και καθάρισε το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις από το 3′ με το γκολ του Ριτσάρλισον. Στη συνέχεια οι “κόκκινοι” είχαν ευκαιρίες και την κατοχή του παιχνιδιού όμως όχι το γκολ. Η εξαιρετική άμυνα της Έβερτον σε συνδυασμό με ακόμη έναν τραυματισμό από τη πλευρά της Λίβερπουλ, αυτού του Χέντερσον, οδήγησαν τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια στο 0-1.

Η συνέχεια ήταν ακριβώς το ίδιο σκηνικό η Έβερτον να μην κάνει το καλύτερο παιχνίδι της ζωής της και η Λίβερπουλ να προσπαθεί να βρει το γκολ. Αυτό όμως δεν έγινε ποτέ. Αντίθετα μετά την είσοδο του Κάλβερτ Λούιν. η Έβερτον κέρδισε πέναλτι στο 83′. Εκεί ο Σίγκουρντσον ευστόχησε από τη βούλα καθαρίζοντας το ντέρμπι μια και καλή. Πλέον η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι βρίσκεται 7η και μοιράζεται 40 βαθμούς με τη Λίβερπουλ. Η “κόκκινοι” είναι 6η χάρη στη διαφορά των γκολ.

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι (0-1)

Στο δεύτερο ντέρμπι της αγωνιστικής δεν υπήρξε ιδιαίτερο θέαμα στο παιχνίδι. Οι “πολίτες” του Κουαρντιόλα νίκησαν με μόλις ένα γκολ τους “κανονιέρηδες” αλλά επικράτησαν εξ’ ολοκλήρου στον αγωνιστικό χώρο. Κυριολεκτικά η Σίτι ήταν παντού με εξαιρετική κυκλοφορία και στα καλύτερα της. Ακόμα μια απόδειξη ότι δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα για φέτος. Έτσι πλέον η Σίτι έχει 17 παιχνίδια αήττητη στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στους 59 βαθμούς. Από την άλλη η ομάδα του Αρτέτα παραμένει 10η με 34 βαθμούς.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

Γούλβς – Λίντς (1-0)

Φούλαμ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (1-0)

Μπέρνλι – Γουέστ Μπρομ (0-0)

Σαουθάμπτον – Τσέλσι (1-1)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νιουκάστλ (3-1)

Άστον Βίλα – Λέστερ (1-2)

Γουέστ Χαμ – Τότεναμ (2-1)

Η επόμενη (διπλή) αγωνιστική: (27-2/3)

Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Χαμ

Γουέστ Μπρομ – Μράιτον

Λιντς – Άστον Βίλα

Νιουκάστλ – Γούλβς

Κρίσταλ Πάλας – Φούλαμ

Λέστερ – Άρσεναλ

Τότεναμ – Μπέρνλι

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ

Έβερτον – Σαουθάμπτον

Μάντσεστερ Σίτι – Γούλβς

Μπέρνλι – Λέστερ

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Άστον Βίλα

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Φούλαμ – Τότεναμ

Γουέστ Μπρομ – Έβερτον

Λίβερπουλ – Τσέλσι