Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ανέτρεψε το 1-0 του Μακέντα στο 2' και με τα γκολ των Παμλίδη και Κάργα πήρε προβάδισμα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ανέτρεψε το 1-0 του Μακέντα στο 2′ και με τα γκολ των Παμλίδη και Κάργα έκανε βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Το φιλμ του αγώνα ΠΑΣ- Παναθηναϊκός

Με το καλησπέρα του αγώνα ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που ανοίξε στο σκορ στο Αγρίνιο. Πιο συγκεκριμένα στο 2′ ο Ιταλός επιθετικός πήρε την κεφαλιά ασίστ από τον Βιγιαφανιες και έκανε το 1-0 με κοντινό σουτ. Οι Γιαννιώτες ισορρόπησαν στην συνέχεια και απάντησαν στο 21′ με δράστη τον Παμλίδη.

Έως την λήξη του ημιχρόνου οι Πράσινοι ήταν εκείνοι που άγγιξαν το δεύτερο τέρμα. Με καλύτερη στιγμή την εκτέλεση φάουλ του Χατζηγιοβάνη που  βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν στο 41′.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΣ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο πιέζοντας τους Πράσινους. Στο 67′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καρτάλη ο Κάργας με σκαστή κεφαλιά έφερε τούμπα το παιχνίδι κάνοντας το 2-1. Στην συνέχεια ο Μπολονι ανακάτεψε την 11αδα ρίχνοντας Καρλίτο Ενγκμπακοτό και Αθανασακόπουλος στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για την ισοφάριση ωστόσο έως την λήξη της αναμέτρησης δεν βρήκαν το γκολ.

Μοναδική καλή ευκαιρία μετα το γκολ του Κάργα για το Τριφύλλι ήταν ένα σουτ του Σάντσες που μπλόκαρε εύκολα ο Λοντίγκιν στο 82. Λίγο πριν την λήξη ο Σένκεφελντ έσωσε την ομάδα του από τα χειρότερα. Πιο συγκεκριμένα στο 93᾽όταν πρόλαβε τον Νάουμετς που είχε φτάσει στην μικρή περιοχή, έτοιμος να κάνει το 3-1.

Με αυτά και με αυτά, ο ΠΑΣ κράτησε το πολύτιμο και δίκαιο 2-1 και όλα θα κριθούν στην Λεωφόρο σε δύο εβδομάδες από σήμερα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας,Εραμούσπε, Πίρσμαν, Παμλίδης (89’ Νάουμετς), Ντομίνγκες, Κάστρο, Ελευθεριάδης, Λεό (82’ Μιλιντσεάνου), Καρτάλης (75’ Λιάσος).

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Ξενόπουλος, Σάντσες (84’ Τζαβίδας), Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (70’ Αθανασακόπουλος), Νιάς, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (79’ Καμπετσής), Μακέντα (70’ Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης (70’ Ενγκμπακοτό).

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας).

Διαιτητής VAR: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας).