Το Τσάμπιονς Λιγκ επέστρεψε, με τα πρώτα 4 ζευγάρια της νοκ άουτ φάσης να ρίχνονται στη μάχη

Το Τσάμπιονς Λιγκ επέστρεψε στη ζωή μας μετά από 2,5 μήνες, με το πρώτο πιάτο της φάσης των 16 της διοργάνωσης. Διεξήχθησαν οι πρώτοι αγώνες των τεσσάρων εκ των οκτώ συνολικά ζευγαριών, από τους οποίους προέκυψαν τρία ξεκάθαρα φαβορί.

Μπαρτσελόνα – Παρί 1-4

Σε μια πραγματική παράσταση, ο Κίλιαν Μπαπέ πέτυχε χατ τρικ μέσα στο Καμπ Νου, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση για την ομάδα του Ποτσετίνο. Ό,τι και να έκανε ο Μέσι, η ομάδα του Κούμαν έδειξε για μια ακόμη φορά ότι απέχει πλέον πολύ από το κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Λειψία – Λίβερπουλ 0-2

Μπορεί στην Αγγλία να παραπαίει το τελευταίο διάστημα, όμως η Λίβερπουλ βρήκε το γιατρικό στην Ευρώπη. Η ομάδα του Κλοπ εκμεταλλεύθηκε τα δύο σοβαρά λάθη στην άμυνα της Λειψίας και με τους Σαλάχ και Μανέ να βρίσκουν δίχτυα, έγινε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά. Σημειώνεται ότι το παιχνίδι διεξήχθη σε ουδέτερο γήπεδο, λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό.

Πόρτο – Γιουβέντους 2-1

Η ομάδα του Κονσεισάο έκανε την έκπληξη επικρατώντας της παρέας του Κριστιάνο Ρονάλντο. Η Πόρτο κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με 2-0, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα. Ωστόσο, ο Κιέζα μείωσε το σκορ και αναπτέρωσε τις ελπίδες της Γιουβέντους ενόψει της ρεβάνς.

Σεβίλλη – Ντόρτμουντ 2-3

Ο Χάαλαντ πήρε τη σκυτάλη από τον Μπαπέ, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τους Βεστφαλούς στη Σεβίλλη. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Ντόρτμουντ έφερε τούμπα την κατάσταση, με τον Νορβηγό να πετυχαίνει δύο γκολ και να μοιράζει και μια ασίστ. Πλέον οι Γερμανοί έχουν σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση, σε ένα από τα πιο θεαματικά ζευγάρια της νοκ άουτ φάσης.