Σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 4-2 την Αιντχόφεν και έκανε μεγάλο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ

Σε ένα ματς- ροντέο, ο Ολυμπιακός κέρδισε την Αιντχόφεν με 4-2 στο Καραϊσκάκη και είναι πλέον το φαβορί για την πρόκριση στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ. Μπουχαλάκης, Μβιλά, Ελ Αραμπί και Μασούρας οι σκόρερ για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί πολύ νωρίς. Συγκεκριμένα, στο 9o λεπτό ο Μπουχαλάκης πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά και έγραψε το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα όμως ήρθε η ισοφάριση για τους Ολλανδούς. Ο Ζάχαβι πέρασε εντυπωσιακά τον Καμαρά και το σουτ του κόντραρε στον Παπασταθόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα του Σα.

Στο 37′ ο Ολυμπιακός πήρε εκ νέου το προβάδισμα με εντυπωσιακό σουτ του Γιαν Μβιλά εκτός περιοχής, όμως και πάλι η Αιντχόφεν απάντησε άμεσα. Δύο λεπτά αργότερα , ο Ζάχαβι χρίστηκε εκ νέου σκόρερ με κεφαλιά μετά από κόρνερ. Το ημίχρονο όμως επεφύλασσε και άλλο γκολ, με τον Ελ Αραμπί να κλέβει τη μπάλα ψηλά και να κάνει το 3-2 για τους ερυθρόλευκους.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε φυσικά τον ίδιο ρυθμό, όμως αυτό βόλεψε την ομάδα του Μαρτίνς. Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζάχαβι βρήκε το δοκάρι κι αυτή ήταν η μοναδική μεγάλη ευκαιρία για την ΠΣΒ. Ο Ολυμπιακός έψαξε και το τέταρτο γκολ και το βρήκε με τον Μασούρα στο 83ο λεπτό του αγώνα.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με τους ερυθρόλευκους να ταξιδεύουν στην Ολλανδία την επόμενη εβδομάδα, έχοντας τις περισσότερες πιθανότητες να πανηγυρίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.