Μέσι και Μπαρτσελόνα συνεχίζουν τις εξαιρετικές εμφανίσεις ενώ παράλληλα η Ατλέτικο διατηρεί το προβάδισμα. Το Debut.gr σχολιάζει τα γεγονότα επί Ισπανικού εδάφους.

Η Μπαρτσελόνα, με τον Μέσσι να δίνει ακόμα μια παράσταση, διέσυρε την Αλαβές και τώρα κοιτάει το παιχνίδι με την Παρί σήμερα. Η Ατλέτικο συνεχίζει να διατηρεί το προβάδισμα που έχει ενώ και η Ρεάλ νίκησε σχετικά εύκολα. Πιο αναλυτικά:

Μπαρτσελόνα – Αλαβές (5-1) και ρεκόρ Μέσσι

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε και συνέχισε το σερί νικών της και μάλιστα με διασυρμό. Ο Μέσσι ήταν σε τρελά κέφια και με δυο εκπληκτικά γκολ στο 45′ και στο 75 έβαλε τη σφραγίδα του. Επιπλέον ο Τρινκάο σκόραρε και αυτός δυο φορές στο 29′ και 74′, ενώ ο Φίρπο έκλεισε το τελικό 5-1 στο 80′. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν ένα γκολ στο 57′.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα ο Αργεντίνος άσσος ισοφάρισε και ένα εξαιρετικό ρεκόρ συμμετοχών. Ο προκάτοχος του ρεκόρ και παλιός του συμπαίκτης Τσάβι στο επόμενο παιχνίδι του Μέσσι θα έρθει δεύτερος σε συμμετοχές. Οι δυο τους πλέον μοιράζονται 505 συμμετοχές με τη φανέλα των “μπλαουγκράνα” στη Λα Λίγκα.

Ατλέτικο και Ρεάλ 

Από την άλλη η πρωτοπόρος Ατλέτικο Μαδρίτης συνεχίζει να μένει πρώτη στη βαθμολογία νικώντας τη Γρανάδα με 1-2. Αν και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα δεν κατάφεραν να βάλουν “τρικλοποδιά” στους πρωτοπόρους.

Εύκολα και η βασίλισσα επικράτησε της Βαλένθια με σκορ 2-0 με γκολ των Μπενζεμά και Κρόος. Για την ώρα ο βαθμολογικός πίνακας δεν δείχνει να αλλάζει σύντομα καθώς και η Ατλέτικο έχει τα δυο παιχνίδια στο χέρι ενώ η Μπαρτσελόνα έχει ένα παιχνίδι λιγότερο και από τη Ρεάλ.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

Θέλτα – Έλτσε (3-1)

Σεβίλλη – Ουέσκα (1-0)

Εϊμπάρ – Βαγιαδολίδ (1-1)

Χετάφε – Ρεάλ Σοσιεδάδ (0-1)

Λεβάντε – Οσασούνα (0-1)

Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Μπέτις (1-2)

Κάντιθ – Ατλέτικο Μπιλμπάο (0-4)

Η επόμενη αγωνιστική: (17-22/2)

(διπλό παιχνίδι για Ατλέτικο)

Λεβάντε – Ατλέτικο Μαδρίτης

Ρεάλ Μπέτις – Χετάφε

Έλτσε – Εϊμπάρ

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λεβάντε

Βαλένθια – Θέλτα

Βαγιαδολίδ – Ρεάλ Μαδρίτης

Μπαρτσελόνα – Κάντιθ

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Αλαβές

Ουέσκα – Γρανάδα

Ατλέτικο Μπιλμπάο – Βιγιαρεάλ

Οσασούνα – Σεβίλλη