Λένε πως ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Όμως, στον ΟΦΗ έχουν ξεχάσει τι πάει να πει νίκη και ο Γιώργος Σίμος δεν αλλάζει τίποτα.

Είναι καλό να έχεις ένα πλάνο κατά νου. Ένα σχέδιο. Όμως, ακόμα καλύτερο είναι να υπάρχει και το… plan b. Όταν και αν χρειαστεί. Στον ΟΦΗ έχει κολλήσει η βελόνα. Δεν λένε να αλλάξουν τρόπο σκέψης, να το δουν… διαφορετικά το πράγμα.

Από την αρχή της σεζόν η ομάδα δεν είχε δείξει να μην πατάει στα πόδια της πολύ καλά. Ωστόσο, μπορούσε να “μακιγιάρει” τις αδυναμίες της. Πως; Με μερικές σποραδικές νίκες. Μία στο τόσο έφτανε για να ξεχαστούν τα προβλήματα των Κρητικών.

Να ξεχαστεί η κακή αμυντική λειτουργία. Η άθλια εικόνα της επίθεσης. Το προβληματικό κέντρο. Χαρές που δεν κράτησαν πολύ. To 2021 δεν έχει μπει πολύ καλά για τον Γιώργο Σίμο και τους παίκτες του, μιας και μετράνε σε οκτώ αγώνες πρωταθλήματος έξι ήττες, μία νίκη και άλλη μία ισοπαλία.

Το καράβι όχι απλά δείχνει να πηγαίνει προς… ξέρα, αλλά έχει ήδη βρει και μπάζει νερά. Το ζήτημα αν είναι αν ο καπετάνιος του θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και αν θα το βγάλει σε ένα ασφαλές λιμάνι ή αν θα βουλιάζει μαζί του, λέγοντας και πιστεύοντας όχι έχει ένα πλάνο. Βέβαια, πλάνο είχε και η… ορχήστρα στον “Τιτανικό” που έπαιζε ως το τέλος. Όμως, όχι απλά δεν επέζησε, αλλά πνίγηκε στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού.

Εδώ και καιρό κάτι δεν πάει καλά με τον ΟΦΗ του Σίμου! 

Εδώ και καιρό κάτι δεν πάει καλά με τον ΟΦΗ του Σίμου!

Πέρυσι όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν είδαν τον ΟΦΗ του Γιώργου Σίμου. Οι λόγοι πολλοί. Καταρχάς ήταν μία ομάδα που έπαιζε -και εξακολουθεί να παίζει- επιθετικό ποδόσφαιρο και ανοιχτό ποδόσφαιρο. Κάτι που για τους πιο πολλούς είναι θετικό στοιχείο.

Ωστόσο, για τον ίδιο σύλλογο -ειδικά τη φετινή χρονιά- δεν θα έλεγε κάποιος ότι έχει φέρει θετικό πρόσημο στον βαθμολογικό πίνακα. Αλλά δεν θα σταθούμε, για την ώρα, σε αυτό. Το σύνολο του Έλληνα τεχνικού τη σεζόν 2019-2020 έκανε έναν απίθανο πρώτο γύρο. Ένας πρώτος γύρος με σημαντικές νίκες (3-1 επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ), αρκετά γκολ (22 για την ακρίβεια)και θέαμα που γέμιζε μέχρι και τους ουδέτερους .

Από εκεί και πέρα, όμως, μέχρι και σήμερα η πορεία του ΟΦΗ είναι πτωτική. Κάτι που ξεκίνησε και φάνηκε ξεκάθαρα από την περίοδο των περσινών πλέι οφ, όπου οι Κρητικοί ναι μεν έδωσαν το “παρών”, αλλά στην ουσία πήγαν… άκλαφτοι.

Ο Γιώργος Σίμος φρόντισε με δηλώσεις του πριν από αυτά να επισημάνει πως στόχος του είναι να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν ευκαιρία να δείξουν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος την αξία τους τι μπορούν να κάνουν. Εν μέρει το έκανε. Αλλά ο τελικός απολογισμός ποιος ήταν; Μία ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό και από εκεί και πέρα μόνο ήττες!

Ούτε άμυνα…

Το αμυντικό πρόβλημα είναι μεγάλο στον ΟΦΗ τα τελευταία χρόνια. Ακόμη και τώρα. Οι Κρητικοί όσο και αν έχουν προσπαθήσει είτε με την αγορά παικτών, είτε με την αλλαγή συστήματος (5-3-2) το θέμα παραμένει… θέμα. Δεν είμαστε “παρών” στις προπονήσεις των “μελανόλευκων” υπό τις οδηγίες του Γιώργου Σίμου, αλλά, σίγουρα η δουλειά που γίνεται -και κρίνεται εκ του αποτελέσματος- δεν είναι ικανοποιητική.

Η άμυνα δεν είναι μόνο οι τέσσερις ή οι πέντε παίκτες που βρίσκονται στα… μετόπισθεν. Ούτε μόνο ο τερματοφύλακας. Η άμυνα πρέπει να ξεκινάει από την επίθεση και και να περνάει μετά και στις υπόλοιπες γραμμές του γηπέδου. Έχει να κάνει με τη νοοτροπία των ποδοσφαιριστών και αν “κυνηγάνε” τους αντιπάλους τους και εν γένει τις φάσεις που δεν έχουν την μπάλα στα πόδια τους.

Λάθη φτηνά. Λάθη που δεν υπάρχει καθαρό μυαλό. Λάθη βιασύνης. Γενικότερα πολλά λάθη και τα λάθη κοστίζουν διπλά στον φετινό ΟΦΗ. Μιας και δεν υπάρχει η επιθετική ευστοχία που χρειάζεται.

…ούτε επίθεση φέτος!

Η μέρα με τη νύχτα. Άλλος ΟΦΗ πέρυσι και άλλος φέτος. Είπαμε και πιο πάνω το πρόβλημα στην άμυνα υπάρχει από τότε που ακόμη πληρώναμε σε…δραχμές. Ωστόσο, οι Κρητικοί παραδοσιακά σημείωναν αρκετά τέρματα. Ειδικά στην έδρα τους. Φέτος αυτό δεν ισχύει.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι μόνο με αίτηση οι παίκτες του Γιώργου Σίμου βλέπουν χαρά στα… σκέλια τους. Αυτό που θα έπρεπε να προβληματίζει -αλλά μάλλον κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει- τον Έλληνα προπονητή είναι οι ελάχιστες “καθαρές” ευκαιρίες που δημιουργεί ο ΟΦΗ μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Γιώμες, μακρινά σουτ, ατομικές προσπάθειες. Κάπως έτσι οι “μελανόλευκοι” προσπαθούν να στείλουν την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Κάτι που δεν έχει συμβεί για έξι συνεχόμενα ματς στο πρωτάθλημα -και μπορεί αυτό το ρεκόρ να μεγαλώσει- μέχρι να διαβάσετε αυτές τις αράδες.

Ο καλός ο καπετάνιος στις αλλαγές…φαίνεται!

Οι αλλαγές δεν είναι κακές. Ειδικά όταν δεν υπάρχει το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Όπως είχε πει και πριν από αρκετά χρόνια ο Σπύρος Σούλης “αν κάτι δεν σου αρέσει, άλλαξέ το”. Ο φετινός ΟΦΗ δεν αρέσει σε κανέναν!

Θα περίμενε κάποιος από τον Γιώργο Σίμο να αλλάξει τρόπο σκέψης. Πλάνα και σχέδια. Ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα δεν φέρνει ούτε αποτελέσματα, ούτε παίζει το ίδιο ποδόσφαιρο με πέρυσι. Όχι για να βγάλει μόνο τον εαυτό του από τη δύσκολη θέση, αλλά τόσο τον σύλλογο, όσο και τους ανθρώπους που τον στηρίζουν.

Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί για την ώρα. Για να δούμε αν ο καπετάνιος του ΟΦΗ ξέρει κάτι παραπάνω -και γι’ αυτό δεν αλλάζει τα πλάνα του- ή αν θα πληρώσει τις εμμονές του.