Στον επαναληπτικό του 2-0 του ΟΑΚΑ η ΑΕΚ παρουσιάστηκε νωθρή και "άνευρη" απέναντι στον Απόλλων Σμύρνης. Γνώρισε την ήττα με 2-1 αλλά το πρώτο ματς τής έδωσε την πρόκριση. Αν δεν είχε δεχτεί το "δώρο" του Γιαννακόπουλου για να ισοφαρίσει και να υποχρεώσει τον αντίπαλό της να ψάχνει 4 γκολ για την πρόκριση, τότε ίσως όλα ήταν διαφορετικά.

Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα έδινε την ευκαιρία στον προπονητή της ΑΕΚ να δει στο χορτάρι μερικούς παίκτες που θα χρειαστεί στο μέλλον. Το ίδιο βέβαια έκανε και ο αντίστοιχος του Απόλλωνα, που είχε δηλώσει άλλωστε πως τον ενδιαφέρει περισσότερο το πρωτάθλημα της Superleague Interwetten. Οι αναπληρωματικοί της ΑΕΚ ήταν κατώτεροι των περιστάσεων σε αντίθεση με αυτούς των γηπεδούχων που πήραν άξια νίκη αλλά όχι την πρόκριση.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΕ Η ΑΕΚ

Ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκούρασε αρκετούς παίκτες και έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους άλλους. Επέλεξε ένα 4-2-3-1 με τον Αθανασιάδη στο τέρμα, τον Ραντόνια δεξιά, τον Τσιγκρίνσκι και τον Χνιντ στόπερ και τον Λόπεζ αριστερά. Ο Τυνήσιος έπαιξε σε αγώνα μετά από 50 μέρες  σχεδόν. Στα χαφ οι Σάκχοφ και Σιμόες, μπροστά τους ο Τάνκοβιτς, αριστερά ο Αλμπάνης και δεξιά ο Νταντσένκο στο ντεμπούτο του. Ο Ουκρανός επιλέχθηκε όχι ακριβώς για τη θέση που αποκτήθηκε αλλά κάτι θα ήθελε να δει ο Ισπανός προπονητής. Στην κορυφή ήταν ο Ολιβέιρα.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Το πρώτο 45λεπτο είχε αρκετό θέαμα για τους λιγοστούς φιλάθλους που επιτρέπονταν στο γήπεδο. Στο 7’ ο Μουνιέ, έπειτα από σέντρα από αριστερά, έπιασε την κεφαλιά αλλά σημάδεψε τον Αθανασιάδη που μπλόκαρε. Η ΑΕΚ απάντησε στο 10’ με τον Αλμπάνη να κόβει στον Ολιβέιρα και αυτός να νικιέται από τον Γιαννακόπουλο στο σουτ που εξαπέλυσε. Στο 14’ ο Αλμπάνης με το αριστερό έστειλε την μπάλα ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

3 ΓΚΟΛ ΣΕ 11 ΛΕΠΤΑ

Το επόμενο 10λεπτο επιφύλασσε 3 τέρματα. Στο 16’ τεράστιο λάθος του Χνιντ, ο Πετινέλι βρέθηκε σε θέση βολής, ζήτησε πέναλτι από τον Ραντόνια που τον μάρκαρε από πίσω αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Ραντόνια με διπλή προσπάθεια έκανε το 1-0. Η απάντηση ήταν άμεση από τους «κιτρινόμαυρους» και ήταν ένα δώρο του Γιαννακόπουλου. Στο 20’ ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του σε σέντρα του Λόπεζ και ο Ολιβέιρα με σουτ ισοφάρισε (1-1). Η ΑΕΚ με το εκτός έδρας γκολ έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση αλλά ο Λαγός με εξαιρετικό σουτ έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Στο 27’ ο παίκτης της «Ελαφράς ταξιαρχίας» δέχτηκε την πάσα από τον Ντάουτα που ήταν στο ύψος του πέναλτι και με βολίδα έξω από την περιοχή έκανε το 2-1 με το ομορφότερο τέρμα της αναμέτρησης.

ΕΠΕΣΕ Ο ΡΥΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Παρά το προβάδισμα στο σκορ, το εκτός έδρας τέρμα των φιλοξενούμενων έκανε δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου στην υπόθεση πρόκριση. Ο Μανόλο Χιμένεθ θωράκισε τον χώρο του κέντρου βάζοντας τον Σιμάνσκι στη θέση του Τάνκοβιτς μετατρέποντας το 4-2-3-1 σε 4-3-3. Αποτέλεσμα ήταν οι λιγότερες φάσεις σε σχέση με το πρώτο μέρος. Δεν ήταν άσχημο το θέαμα αλλά οι κλασικές ευκαιρίες έλειψαν. Ξεχώρισε ο δραστήριος Λιβάι Γκαρσία. Το τελικό 2-1 δίνει την πρόκριση στην ΑΕΚ αλλά το χειροκρότημα στον Απόλλωνα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΑΕΚ αγωνίστηκε με αρκετούς αναπληρωματικούς αλλά το ίδιο έκανε και ο Απόλλων. Οπότε δεν αποτελεί δικαιολογία για την κάκιστη εικόνα στο γήπεδο. Κάποιοι παίκτες πήραν την ευκαιρία τους και απογοήτευσαν. Όπως ο Χνιντ που αγωνίστηκε μετά από αρκετό καιρό αλλά και ο Τάνκοβιτς που θα περίμενε κανείς να ξεχωρίσει σε ένα τέτοιο ματς ως βασικός. Ο Νταντσένκο αγωνίστηκε ελάχιστα και μάλιστα όχι στη θέση του οπότε δεν μπορεί να κριθεί. Δείγμα της ανησυχητικής εικόνας ήταν και οι δηλώσεις του Χιμένεθ που τα έβαλε με τους παίκτες του που πάντως κατηγόρησε και τους αντιπάλους για το σκληρό παιχνίδι. Μεγαλύτερος πονοκέφαλος, πάντως, αυτή τη στιγμή είναι οι τραυματισμοί του Σάκχοφ (υποψία τραυματισμού στον οπίσθιο μηριαίο) και του Γαλανόπουλου (υποψία τραυματισμού στην ωμοπλάτη). Αμφότεροι έχουν προσφέρει πολλά στα τελευταία ματς και δεν θα ήθελε ο Ισπανός προπονητής να τους «χάσει». Ειδικά με την εικόνα που έδειξαν οι αναπληρωματικοί σήμερα.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Γιαννακόπουλος, Τσαμπούρης, Λισγάρας, Κάλισιρ (46’ Μπρούσιτς), Βιτλής (63΄Φερνάντεθ), Κιτοκό, Λαγός (81’ Ρόδης), Μουνιέ, Μπεντινέλι (69’ Κραγιόπουλος), Χουχούμης, Ντάουντα (46’ Ιωαννίδης)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Ραντόνια, Τσιγκρίνσκι, Χνιντ, Λόπες, Σάκχοφ (63’ Γαλανόπουλος), Σιμόες, Νταντσένκο (46’ Γκαρσία), Τάνκοβιτς (46’ Σιμάνσκι), Αλμπάνης (84’ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (90’+ Ανσαριφάρντ)