Το debut.gr σχολιάζει την επιστροφή του Κλαν-Γιας Χούντελααρ στην Σάλκε, η οποία δίνει μάχη για την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που, όπως τα υπόλοιπα, κρύβει μία δόση ρομαντισμού. Διάφορες ιστορίες έχουν γραφτεί, οι οποίες έχουν να κάνουν με μεταγραφές και παραμονές ποδοσφαιριστών σε ομάδες που αγαπήθηκαν και αγαπούν. Κάπως έτσι ήταν και η επιστροφή του Κλας-Γιαν Χούντελααρ στη Σάλκε και τα φιλαράκια του.

Ο καπετάνιος Χούντελααρ

Όταν ένα καράβι βουλιάζει, ο καπετάνιος είναι ο τελευταίος που θα τρέξει να σωθεί. Τι γίνεται όμως όταν λείπει; Στην περίπτωση του Χούντελααρ, ο οποίος ήταν στην… γαλέρα της Σάλκε για 7 χρόνια, επέστρεψε όταν το κύμα είχε σκεπάσει το κατάστρωμα. Οι  «ανθρακωρύχοι», βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας έχοντας τη χειρότερη άμυνα και επίθεση στο πρωτάθλημα, λίγο μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου (14 γκολ υπέρ/48 κατά). Ο Ολλανδός επιθετικός, έκανε το αντίστροφο δρομολόγιο από αυτό που έκανε το καλοκαίρι του 2017, όταν άφησε την Γερμανία για χάρη του Άγιαξ. Επέστρεψε στην μεγάλη του αγάπη, για να φέρει εις πέρας την μεγαλύτερη αποστολή που έχει θέσει στην καριέρα του.

Ο Χούντελααρ δεν σκέφτηκε αν θα έχει «happy-end» η ποδοσφαιρική του καριέρα. Πλέον, όντας στα 37 του χρόνια, ο έμπειρος στράικερ έκανε αυτό που του έλεγε η καρδιά του. Άσχημα θα ήταν να μείνει τελειώσει την σεζόν στον Άγιαξ και να… κρεμάσει τα παπούτσια του αγκαλιά με κάποιο τρόπαιο (πιθανόν); Εννοείται πως όχι! Αλλά θα άφηνε την αγάπη του όταν εκείνη τον χρειαζόταν πιο πολύ από ποτέ; Για εκείνον το ερώτημα είναι ρητορικό, την απάντηση την ξέρει και την έκανε πράξη.

«Πέταξε» το εγώ για χάρη της αγάπης

Η κατάσταση της Σάλκε ξυπνάει εφιάλτες από το μακρινό 1988, όταν υποβιβάστηκε για τέταρτη και τελευταία φορά στην ιστορία της. Οι καιροί άλλαξαν και το ποδόσφαιρο στην Γερμανία είναι διαφορετικό από το 2017, την χρονιά που ο Χούντελααρ άφησε την αγάπη του. Σίγουρα η επιστροφή του δεν ήταν αυτή που ονειρεύεται ο κάθε ποδοσφαιριστής, αλλά αν καταφέρει να κρατήσει την Σάλκε στην κατηγορία, θα γράψει ακόμα ένα παραμύθι στην ιστορία του ποδοσφαίρου.