Η ΑΕΚ κατάφερε να αντέξει στο εκρηκτικό ξεκίνημα του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ και να πάρει τη νίκη με 2-1. Από ένα ημίχρονο είχαν οι 2 ομάδες αλλά η «Ένωση» ήταν πιο αποτελεσματική. Όλα τα γκολ στο β’ μέρος, σκόρερ οι Ολιβέιρα και Λιβάγια για τους οποίους «καίει» το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου τους. Μείωσε ο «πρώην» Λάζαρος αλλά ήταν αργά.

Αν η ΑΕΚ ήθελε να έχουν πραγματική αξία οι 3 συνεχόμενες νίκες με Λαμία, Παναιτωλικό και Άρη έπρεπε να περάσει και το εμπόδιο του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ για την 17η αγωνιστική της Superleague Interwetten. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν ορεξάτοι το ματς, απείλησαν αλλά δεν σκόραραν. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους «κιτρινόμαυρους» να μπουν βελτιωμένοι και πιο αποφασισμένοι στο 2ο ημίχρονο και να πάρουν τη νίκη. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και το πέναλτιδώρο» του Σάλομον με το οποίο άνοιξαν το σκορ. Ήταν μια αναμέτρηση με γρήγορο ρυθμό και καλό θέαμα.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ

Με 4-2-3-1 και 6 αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα με τον Άρη η 11άδα της ΑΕΚ από τον Μανόλο Χιμένεθ. Στην άμυνα προτιμήθηκε ο Ινσούα αντί για τον Λόπεζ και ο Λάτσι αντί για τον τραυματία Νεντελτσιάρου. Παρτενέρ του παρέμεινε ο Σβάρνας και δεξιά ο Μπακάκης, ενώ κάτω από τα δοκάρια ο Αθανασιάδης. Στα χαφ ο Σιμόες, ο Σάκχοφ αντί του Κρίστισιτς και ο Μάνταλος αντί του Γαλανόπουλου σε έναν πιο προωθημένο ρόλο. Ο Γκαρσία παρέμεινε δεξιά αλλά ο Λιβάγια προτιμήθηκε στην άλλη πλευρά (αντί Μαχαίρα) και ο Ολιβέιρα αντί του τραυματία Ανσαριφάρντ.

Το ίδιο σχήμα και από τον Νταμίρ Κάναντι για τον Ατρόμητο. Ο Μανδάς στο τέρμα, δεξιά ο Κιβρακίδης, αριστερά ο Νάτσος και στο κέντρο της άμυνας ΓούταςΣτρούνγκης. Γκάλο σε ρόλο αμυντικού χαφ με παρτενέρ τον Σάλομον. Ο Ράμπεγιο σε θέση «δεκαριού», δεξιά Μουνίθ, αριστερά Χαρίσης και στην κορυφή ο Μανούσος.

ΜΠΗΚΕ ΔΥΝΑΤΑ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πολύ καλύτερα το ματς και έδειξαν τις διαθέσεις τους. Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Μουνίθ σούταρε έξω από την περιοχή αλλά ο Αθανασιάδης μπλόκαρε. Στο 10’ ο Χαρίσης πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς κι ας έχουμε ακόμα Γενάρη! Ελάχιστα μπροστά από το ημικύκλιο της σέντρας, προσπάθησε να κρεμάσει τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ κάνοντας μάλιστα το τέλειο σουτ. Ο Αθανασιάδης με βήματα πίσω και με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ. Από αυτό απείλησε εκ νέου ο Ατρόμητος με τον Στρούγκη αλλά πάλι ήταν σε ετοιμότητα ο πορτιέρε της «Ένωσης».  Στη συνέχεια οι «κιτρινόμαυροι» ισορρόπησαν κάπως το ματς κρατώντας περισσότερο την μπάλα στην κατοχή τους. Μπορεί να μην απείλησαν ιδιαίτερα, κάποιες υποψίες ευκαιρίας μόνο με Λιβάι Γκαρσία και Ολιβέιρα, αλλά τουλάχιστον κράτησαν την ομάδα του Κάναντι μακριά από την περιοχή τους. Με αυτά και με αυτά ένα ημίχρονο που είχε φρενήρη ρυθμό τελείωσε χωρίς γκολ.

ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΤΟ 2ο ΜΕΡΟΣ Η ΑΕΚ

Οι γηπεδούχοι ήξεραν πως με εμφάνιση αντίστοιχη του πρώτου ημιχρόνου δεν θα μπορούσαν να πάρουν τους 3 βαθμούς. Ουσιαστικά θα αναιρούσαν τις 3 σερί νίκες που τους έφεραν στη 2η θέση. Έτσι, μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και έψαξαν το γκολ. Στο 49’  ο Σιμόες σούταρε έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνά κόρνερ. Η κεφαλιά του Ολιβέιρα στην εξέλιξη πέρασε άουτ  και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ίδιος παίκτης με τον ίδιο τρόπο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι! Ήταν η πρώτη φορά που η ΑΕΚ πίεζε τον Ατρόμητο με συνεχόμενες φάσεις, το αντίθετο απ’ ό,τι είχε γίνει με την έναρξη του ματς.

ΑΝΟΗΣΙΑ ΣΑΛΟΜΟΝ ΚΑΙ ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ

Η «Ένωση» δεν είδε τις προσπάθειές της να μετουσιώνονται σε γκολ αλλά έλαβε ανέλπιστο δώρο από τον Σάλομον στο 63’. Ο Ολιβέιρα ζήτησε πέναλτι σε πτώση του, ο διαιτητής δεν έδειξε παράβαση και όταν ο Σιμόες πήγε να διαμαρτυρηθεί δέχτηκε το σπρώξιμο από τον Σάλομον μέσα στην περιοχή. Εφόσον το παιχνίδι δεν είχε διακοπεί ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι και ο Ολιβέιρα ευστόχησε για το 1-0.

Η ψυχολογία του Ατρόμητου έπεσε μετά από ένα τόσο φτηνό τέρμα και η ΑΕΚ δεν άργησε να του δώσει τη χαριστική βολή. Οι «κιτρινόμαυροι» στο 73’ κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα, ο Μάνταλος έκανε εξαιρετική κάθετη στον Μπακάκη, αυτός τη σέντρα και ο Λιβάγια με κεφαλιά-ψαράκι το 2-0.

Η συνέχεια φαινόταν διαδικαστική. Οι αλλαγές που είχε κάνει ο Κάναντι σε συνδυασμό με τα γκολ αποσυντόνισαν την ομάδα του και η ΑΕΚ παραλίγο να βάλει κι άλλο γκολ με τον Ολιβέιρα στο 80’. Όμως, ο Χριστοδουλόπουλος κέρδισε και αυτός πέναλτι στο 88’ από τον Λιβάγια και ο ίδιος με την εκτέλεσή του μείωσε σε 2-1. Ένα τέρμα που έδωσε ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά αλλά δεν άλλαξε το αποτέλεσμα. Το τελευταίο σφύρισμα βρήκε την ΑΕΚ νικήτρια σε μια αρκετά πλούσια σε θέαμα αναμέτρηση στο παγωμένο ΟΑΚΑ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πολλά τα κέρδη για την ΑΕΚ από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Αρχικά οι 3 βαθμοί της νίκης που τη φέρνουν μόνη –αυτή τη φορά- στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Η ψυχολογία που αποκτούν οι παίκτες με την 4η συνεχόμενη νίκη αλλά και η ηρεμία που επικρατεί στους φιλάθλους πλέον. Με αυτή την ηρεμία μπορούν να σχεδιάσουν χωρίς πίεση τις μεταγραφικές κινήσεις που θα κρίνουν αν η ΑΕΚ φέτος θα διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την 2η θέση. Τα κενά φάνηκαν και σήμερα εφόσον ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος για 30 λεπτά, αλλά δεν σκόραρε. Επιπλέον κέρδος οι εμφανίσεις του Λάτσι και του Αθανασιάδη. Ο νεαρός αμυντικός από το ματς με τον Άρη που μπήκε ως αλλαγή εξ αιτίας τραυματισμού του Νεντελιτσιάρου έδειξε καλά στοιχεία. Σήμερα απέδειξε πως μόνο τυχαία δεν ήταν η καλή του παρουσία στη Θεσσαλονίκη. Από έναν κακό μεταγραφικό σχεδιασμό και από συγκυρίες με τραυματισμούς ίσως η ΑΕΚ βγει ανέλπιστα κερδισμένη! Όσο για τον πορτιέρε της, δείχνει παιχνίδι με παιχνίδι να αποβάλει το άγχος και να εμπνέει σιγουριά στους αμυντικούς του. Σήμερα είχε αρκετή δουλειά και την έφερε εις πέρας! Η διοίκηση πρέπει να ενισχύσει τον Μανόλο Χιμένεθ που ξεκίνησε άριστα την 4η θητεία του στην ΑΕΚ. Να του δώσει το υλικό να κοντράρει τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό από τον οποίο έχει και τη μοναδική ήττα σε 5 αγώνες. Επίσης, πρέπει να δοθεί ένα τέλος στις ανανεώσεις του Λιβάγια και του Ολιβέιρα που θα τους επιτρέψει να έχουν το μυαλό τους αποκλειστικά στο γήπεδο. Είτε η έκβαση είναι θετική είτε αρνητική.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ(Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Σβάρνας, Λάτσι, Ινσούα, Σιμόες(82’ Σιμάνσκι), Σάκχοφ, Μάνταλος(78’ Γαλανόπουλος), Λιβάγια(94’ Μαχαίρας), Λιβάι Γκαρσία(82’ Τάνκοβιτς), Ολιβέιρα

Ατρόμητος(Νταμίρ Κάναντι): Μανδάς, Κιβρακίδης(39’ Τομάσεβιτς), Γούτας, Στρούνγκλης, Νάτσος, Γκάλο(75’ Ούμπιντες), Σάλομον, Ράμπεγιο(61’ Κωτσόπουλος), Μουνίθ(75’ Αγκάγιεφ), Χαρίσης, Μανούσος(61’ Χριστοδουλόπουλος).