Η ΑΕΚ μπορεί να μην εντυπωσίασε με την εμφάνισή της αλλά για 3ο σερί ματς είχε την ουσία και με το ίδιο σκορ (1-0) επικράτησε του Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Το γκολ πέτυχε με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Λιβάι Γκαρσία στο 65' και στη συνέχεια οι "φιλοξενούμενοι" άντεξαν μέχρι το τέλος.

Στο εξ αναβολής παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής για την Superleague Interwetten η ΑΕΚ πήρε πολύτιμη νίκη εκτός έδρας επί του Άρη και σκαρφάλωσε στη 2η θέση της βαθμολογίας (υπερτερεί στην ισοβαθμία με τους Θεσσαλονικείς). Εκμεταλλεύτηκε έτσι, με τον καλύτερο τρόπο την ισοπαλία στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και για πρώτη φορά μετά από καιρό μπορεί να χαμογελά. Ήταν ένα πολύ δυνατό ματς, στα όρια του σκληρού, χωρίς πολλές φάσεις αλλά τις 2 ομάδες να δείχνουν πόσο πολύ ήθελαν τη νίκη.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ

Ο  Άκης Μάντζιος επέλεξε ένα 4-2-3-1 για το ντέρμπι. Ο Μπουσέ υπερασπιζόταν την εστία, ο Σάκιτς ήταν στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Σούντγκρεν στο αριστερό ενώ Ρόουζ και Μπεναλουάν ήταν κεντρικά. Ματίγια-Σάσα τα αμυντικά χαφ, Μπρούνο Γκάμα και Σίλβα στα εξτρέμ και ο Μαντσίνι σε ελεύθερο ρόλο πίσω απο τον Μάνο.

Ο Μανόλο Χιμένεθ από την άλλη προτίμησε το 4-3-3 με κάποιες εκπλήξεις. Οι Λιβάγια και Μάνταλος έμειναν στον πάγκο για να προτιμηθούν 3 δυνατά χαφ και 2 κανονικά εξτρέμ. Πιο συγκεκριμένα ο Αθανασιάδης πήρε θέση για άλλο ένα μάτς κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Μπακάκης, αριστερά ο Λόπεζ και στο κέντρο της άμυνας Σβάρνας-Νεντελτσιάρου. Η 3άδα στα χαφ αποτελούταν από Σιμόες, Κρίστισιτς και Γαλανόπουλο, αριστερά ήταν ο Μαχαίρας, δεξιά ο Γκαρσία και στην κορυφή ο Ανσαριφάρντ.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΛΙΓΕΣ ΦΑΣΕΙΣ

Στο πρώτο ημίχρονο οι 2 αντίπαλοι έδωσαν σκληρές μάχες στο χώρο του κέντρου αλλά δεν δημιούργησαν κλασικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Πρώτος απείλησε ο Άρης μετά από λάθος γύρισμα του Λόπεζ στον Σβάρνα στο 7. Ο Μάνος δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπρούνο Γκάμα ζήτησε πέναλτι σε μία δύσκολη φάση που θα συζητηθεί. Η απάντηση της “Ένωσης” ήρθε έπειτα από σέντρα του Γκαρσία και κεφαλιά του Ανσαριφάρντ που μπλόκαρε ο Μπουσέ. Λίγο πριν τη λήξη των 45 λεπτών οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά στο 1-0 αλλά το τελείωμα του Μαντσίνι πέρασε άουτ.

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ Η ΑΕΚ, ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΚΟΡ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ φάνηκε πιο καλά διαβασμένη. Άντεξε στην πίεση του πρώτου ημιχρόνου και μπήκε στο 2ο για να βάλει το πολυπόθητο γκολ και με το αγαπημένο σκορ του Ισπανού τεχνικού να πάρει το ματς. Δεν το κατάφερε στο 46′ με τον Ανσαριφάρντ που σουταρε άουτ αλλά το κατάφερε με τον Λιβάι Γκαρσία στο 65′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ για το 0-1. Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι δεν απειλήθηκαν και τα μόνα αξιοσημείωτα από το ματς είναι η 5η αλλαγή που δεν κατάφερε να κάνει η ΑΕΚ με τον Ολιβέιρα και ένα ακυρωθέν γκολ στο 92′. Στο 75′ ο Σάκχοφ πήρε τη θέση του Λιβάι Γκαρσία και ο Ολιβέιρα έπρεπε να πάρει τη θέση του Ανσαριφάρντ. Η 2η αλλαγή δεν έγινε και η ΑΕΚ δεν είχε δικαίωμα να διακόψει εκ νέου το ματς για να την πραγματοποιήσει (σ.σ. επιτρέπονται 5 αλλαγές σε 3 διακοπές). Στις καθυστερήσεις του ματς ο Λιβάγια σέντραρε, ο Ανσαριφάρντ βρήκε το δοκάρι και ο Κροάτης στο “ριμπάουντ” σκόραρε αλλά από θέση οφσάιντ (ακυρώθηκε με χρήση VAR).

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΑΕΚ μετά από καιρό αποκτά νοοτροπία νικητή. Επίσης, για 3ο σερί ματς κρατά το “μηδέν” στην άμυνα. Ο Μανόλο Χιμένεθ δείχνει πως η σωστή αμυντική λειτουργία δεν είναι μόνο θέμα παικτών. Άλλωστε παρά την ατυχία με τον τραυματισμό του Νεντελτσιάρου στο 20′ και την παρουσία του άπειρου Λάτσι σε όλο το υπόλοιπο ματς, κράτησε τη νίκη. Ο Ισπανός τεχνικός έκανε ξανά τους “κιτρινόμαυρους” ομάδα αλλά αν δεν υπάρξει ενίσχυση, τότε το σύνολο αυτό έχει ταβάνι. Φάνηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η 2η θέση, όμως, μπορεί να φέρει πάλι χαμόγελα και αισιοδοξία μετά από καιρό.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σακιτς (87’ Ιωάννου), Σούντγκρεν, Ροζ, Μπεναλουάν, Ματίγια, Λούκας Σάσα (87’ Τζέγκο), Μπρούνο Γκάμα, Μαντσίνι, Σίλβα (63’ Ματέο Γκαρσία), Μάνος (75’ Λόπεθ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Λόπεζ, Νεντελτσιάρου (20’ Λάτσι), Σβάρνας, Σιμόες, Κρίστισιτς (60’ Μάνταλος), Γαλανόπουλος, Μαχαίρας (60’ Λιβάγια), Γκαρσία (75’ Σάκχοφ), Ανσαριφάρντ.