Σε ένα πραγματικό ντέρμπι, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1, με τους ερυθρόλευκους να κάνουν ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου

Το νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού σταμάτησε στην Τούμπα, όμως η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πήρε μια πολύ σημαντική ισοπαλία στην πορεία της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στο εξ αναβολής ντέρμπι που έγινε στη Θεσσαλονίκη, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 και η διαφορά τους παρέμεινε στους 10 βαθμούς.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έφτασε πρώτος κοντά στο γκολ, όμως το σουτ του Μουργκ μετά από γύρισμα του Βιερίνια πέρασε έξω. Ο Ολυμπιακός απάντησε στις χαμένες ευκαιρίες και μάλιστα με τρόπο εμφατικό. Ο Φορτούνης έκανε το γύρισμα στο ύψος της περιοχής και βρήκε σε καλή θέση τον Εμβιλά. Το σουτ του τελευταίου αποκρούστηκε από τον Πασχαλάκη και στο ριμπάουντ ο ίδιος παίκτης έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Η φάση συνεχίστηκε με τον Καμαρά να πιάνει καλό δεξί σουτ, που πέρασε λίγο έξω. Έτσι, το ημίχρονο έληξε με τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ. Ο Γουάρντα βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού, παίρνοντας την κεφαλιά από τον Μπα. Η προσπάθεια του Αιγύπτιου αποκρούστηκε από τον Σα, όμως ο Ίνγκασον ήταν εκεί για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά το γκολ, ψάχνοντας την ισοφάριση που τόσο ήθελε. Και το πέτυχε με στατική φάση. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Πασχαλάκης βρήκε αέρα στην έξοδο και ο Μπα με καρφωτή κεφαλιά σε κενή εστία πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο ΠΑΟΚ βγήκε ξανά στην επίθεση, όμως στάθηκε άτυχος στα τελευταία λεπτά, όταν το σουτ του Τζόλη εκτός περιοχής τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Σα. Έτσι, το σκορ έληξε ισόπαλο, με τον Ολυμπιακό να φεύγει ικανοποιημένος από τη Θεσσαλονίκη, γνωρίζοντας πως έκανε ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.