Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπάγερν με 84-82 και το Debut.gr αναλύει την αναμέτρηση και την επόμενη μέρα.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπάγερν με 84-82 σε μια αναμέτρηση για γερά νεύρα. Μία αναμέτρηση που κακά τα ψέματα φαινόταν ότι θα πήγαινε με τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ. Λίγο οι απουσίες και των δύο, λίγο οι διαφορές που χάθηκαν συντέλεσαν να κρίνουν τον αγώνα στο σουτ. Στο τελευταίο σουτ φάνηκε πως ο Ολυμπιακός ήξερε πως θα πάει η μπάλα στον Ζίπστερ. Ναι ο Σίλι είχε 26 πόντους αλλά πολλές φορές σε ανάλογες καταστάσεις ο Τρινκέρι ετοιμάζει play για τον Ζίπστερ. Και πως να μην ετοιμάσει όταν σουτάρει με 46% στη διοργάνωση; Τέλος καλό λοιπόν για τους ερυθρόλευκους που πήραν την πολύ σημαντική νίκη. Γιατί όπως είπαν οι περισσότεροι, ήταν ένας αγώνας-τελικός.

Το καλό ξεκίνημα, η κατάρρευση και τα μεγάλα σουτ

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το πόδι στο γκάζι στην αρχή της αναμέτρησης. Προηγήθηκε με 13-7 και σε αυτό συνέβαλαν η ευστοχία στο τρίποντο(3/4 στο 4′) και οι εξαιρετικές άμυνες στον Μπόλντγουιν από τον Τζένκινς. Ο γκαρντ της Μπάγερν γρήγορα έκανε 2 φάουλ και 2 λάθη και πέρασε στον πάγκο. Μετά το ταιμ αουτ του Τρινκέρι, ο Ολυμπιακός έχασε την αμυντική του ισορροπία κυρίως την στιγμή που πέρασε ο Τζένκινς στον πάγκο. Ο Σπανούλης  στην αρχή δεν είχε καθαρό μυαλό και έκανε αβίαστα λάθη. Στα τελευταία 5 λεπτά οι ερυθρόλευκοι σκόραραν μόνο με βολές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη Μπάγερν να κλείσει την πρώτη περίοδο στο +3 (22-19). Η κατάσταση δεν άλλαξε στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου. Επιθετικά η Μπάγερν ήταν ασταμάτητη ενώ για τους γηπεδούχους πάλευε μόνο ο Σλούκας. Προηγήθηκε με 42-33 και είχε 50% στο τρίποντο (7/14). Μεγάλο πρόβλημα δημιούργησε και ο Ρέινολντς από τον πάγκο με το mid range σουτ. Προς το ημίχρονο ο Μπαρτζώκας ψήλωσε την 5αδα με τον Βεζένκοφ στο 3, Ζαν Σαρλς στο 4 και Έλλις στο 5. Η τριάδα αυτή έσφιξε λίγο την άμυνα και με 5 σερί πόντους του Έλλις το σκορ διαμορφώθηκε στο 44-46 του ημιχρόνου

Με την έναρξη του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός άρχισε επιτέλους να παίζει σκληρή άμυνα. Επιθετικά ενεργοποιήθηκε και ο αρχηγός του Ολυμπιακού, με τον Σπανούλη να δίνει προβάδισμα 5 πόντων (64-59). Εν συνεχεία, οι ομάδες έμεναν κοντά στο σκορ. Με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου οι ερυθρόλευκοι πήραν φωτιά από τα 6.75. Τρία συνεχόμενα τρίποντα από Σπανούλη, Βεζένκοφ και Σλούκα έδωσαν προβάδισμα 9 πόντων (75-66). Ο Σίλι επιθετικά ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Με μεγάλα σουτ μείωσε τη διαφορά και ισοφάρισε (77-77) ενώ οι ερυθρόλευκοι σε αυτό το σημείο έχαναν πολλά αμυντικά ριμπάουντ. Η αναμέτρηση κρίθηκε στις λεπτομέρειες και ο Ολυμπιακός πήρε την νίκη που χρειαζόταν για τη συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός και οι διαβολοβδομάδες που του αρέσουν

Χθες ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπάγερν σε μια κομβική αναμέτρηση. Χωρίς Παπανικολάου και Μακκίσικ. 2 παίχτες βαρόμετρο και στις δύο άκρες του παρκέ. Πόσο έλειψαν χθες οι άμυνες του Παπανικολάου και οι iso επιθέσεις του Μακκίσικ. Ο Σλούκας όμως συνεχίζει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση τώρα που η ομάδα τον χρειάζεται. Είχε 24 πόντους και 7ασίστ με αψεγάδιαστα ποσοστά. Για τον Βεζένκοφ δε χρειάζεται να πούμε κάτι. Το παιδί έχει βελτιωθεί πάρα πολύ από τη περσινή χρονιά κυρίως στο αμυντικό κομμάτι και στα ριμπάουντ. Από ρολίστας αποτελεί πλέον βασικό κομμάτι για τον Ολυμπιακό. Και όσους είχαν ενδοιασμούς από την ανανέωσή του το καλοκαίρι, ο Σάσα τους έχει διαψεύσει. Να σημειωθεί τέλος η αντιμετώπιση του Μπαρτζώκα πάνω στον Μπόλντγουιν. Τον έβγαλε εκτός παιχνιδιού από την αρχή, ενώ στο τέλος η αντίδραση του Τρινκέρι από τα απανωτά λάθη του παίχτη του τα λέει όλα. Αυτό γιατί πολλά ακούγονται το τελευταίο διάστημα για τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Πάμε τώρα στην επόμενη μέρα. Ακολουθούν δύο στην ουσία διαβολοβδομάδες καθώς την Πέμπτη ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Βιλερμπάν σε εξ΄αναβολής αναμέτρηση. Την Τρίτη όμως πάει στο Τελ Αβιβ. Κομβική εβδομάδα που ίσως κρίνει πολλά. Σε δύο ενδεχόμενες νίκες ο Ολυμπιακός θα πάει στο 11-8 κοιτάζοντας με καλύτερο μάτι τα playoff. Το momentum είναι υπέρ του. Έρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες και οι back to back αναμετρήσεις θα τον βοηθήσουν να βρει ρυθμό μιας και δεν υπάρχουν εγχώριες αναμετρήσεις. Βήμα βήμα και ο στόχος είναι πιο κοντά.