Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης και πήρε τρεις πολύτιμους πόντους και ανάσα. Ντεμπούτο για τον Ιωαννίδη με γκολ.

Σεφτέ έκανε ο Παναθηναϊκός στις νίκες για την νέα χρονιά. Οι πράσινοι πέρασαν  νικηφόρα από την Ριζούπολη επικρατώντας του Απόλλων Σμύρνης με 1-0 για την 15η αγωνιστική της Superleague. Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν από το 47’ με παίκτη λιγότερο.

Το φιλμ του αγώνα Απόλλων – Παναθηναϊκός

Στο πρώτο εικοσάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Ιωαννιδη ο οποίος στο ντεμπούτο του ως βασικός, άνοιξε το σκορ στο 20’ μετά από παράλληλη πάσα του Χουανκάρ. Ο νεαρός επιθετικός χρησιμοποιήθηκε από τον Μπολονι ως δεύτερο φορ πίσω από τον Μακέντα επιλογή που δικαίωσε τον Ρουμάνο τεχνικό. Στο 28’ υπήρξε σύγκρουση του Διουδη με τον Ιωαννιδη του Απόλλων με τον Κουτσιάυτη να δίνει αρχικά πέναλτι. Ωστόσο η φάση εξετάστηκε από το Var στο οποίο φάνηκε πως ο παίκτης των γηπεδούχων έχει χρησιμοποιήσει το χέρι του. Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε εξαιτίας της διακοπής με μοναδική καλή στιγμή αυτή στο 43’ με τον Διουδη να σταματάει τον Φερνάντεθ.

Στο δεύτερο μέρος το Var έκανε πάλι την εμφάνιση του στο 47’ καθώς αν και αρχικά δόθηκε πέναλτι υπέρ του Απόλλων σε μαρκάρισμα του Ζαγαρίτη στον Τσιλούλη, μετά από εξέταση του Var φάνηκε πως το χτύπημα έγινε εκτός περιοχής. Ωστόσο ο παίκτης του παναθηναϊκού δεν γλύτωσε την 2η κίτρινη με αποτέλεσμα από το 47’ να παίζει με δέκα παίκτες. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης λόγω του αριθμητικού πλεονεκτήματος. Στο 73’ οι γηπεδούχοι νίκησαν τον Διουδη αλλά όχι και το Var! Πιο συγκεκριμένα ο Μπεντινέλι έκανε το 1-1 ωστόσο μετά από ξανά χρήση Var το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Έως την λήξη ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε την πίεση του Απόλλων με αποτέλεσμα να φύγει με τους τρεις πόντους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Απόλλων Σμύρνης: Βέρνχουλστ, Μπρούσιτς (70′ Χουχούμης), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Κολ, Ιωαννίδης (34′ Ντάουντα), Μπεντινέλι, Σλίβκα, Μαρκ Φερνάντεθ (70′ Μουνιέ), Τσιλούλης

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Μακέντα (81′ Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης (73′ Μολό), Ιωαννίδης (85′ Μαυρομμάτης), Αθανασακόπουλος (82′ Αϊτόρ), Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος