Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι με την ΑΕΚ και βαδίζει ολοταχώς για ένα ακόμα πρωτάθλημα

Με έναν ασταμάτητο Ελ Αραμπί και μέσα στο 2021, ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, επικρατώντας με σκορ 3-0. Έτσι, οι ερυθρόλευκοι αύξησαν τη διαφορά τους και από την Ένωση, αλλά και από τον ΠΑΟΚ που δεν κατάφερε να νικήσει τη Λάρισα. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς βρίσκεται πλέον στο +7 από τον ΠΑΟΚ και στο +11 από την ΑΕΚ και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το πρωτάθλημα.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία με προβολή του Ελ Αραμπί, μετά από σέντρα του Χολέμπας. Αυτό που δεν κατάφερε ο Μαροκινός σε εκείνη τη φάση, το πέτυχε στο 13′, όταν με κεφαλιά από σέντρα του Εμβιλά νίκησε τον Τσιντώτα για το 1-0. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου, με την ΑΕΚ να μη μπορεί να φανεί απειλητική για την εστία του Ζοσέ Σα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ προσπάθησε να ισοφαρίσει, όμως ο Μάνταλος δεν τα κατάφερε. Συγκεκριμένα, στο 67ο λεπτό, ο αρχηγός της Ένωσης βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, όμως πρώτα ο Σα και στη συνέχεια το δοκάρι τον σταμάτησαν.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ελ Αραμπί ήταν αυτός που έδωσε τέλος στη σεμνή τελετή. Ο Μαροκινός εκμεταλλεύτηκε την τραγική αντίδραση στην άμυνα της ΑΕΚ μετά από στημένη φάση και έγραψε το 2-0 για την ομάδα του. Το τελικό σκορ ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα, μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βαλμπουενά, που επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο στην αγωνιστική δράση.