Το καλοκαίρι του 2021, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να δίνει αγώνες για κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση, ο Panathinaikos πρέπει να επιστρέψει!

Άλλη μια χρονιά περνάει με τον Παναθηναϊκό να παραμένει στα χέρια του Γιάννη Αλαφούζου και το τμήμα του ποδοσφαίρου να βρίσκεται ναι μεν σε καλύτερη κατάσταση, όσον αφορά το οικονομικό, όμως οι στόχοι… παραμένουν χαμηλοί για το όνομα του συλλόγου. Οι πράσινοι δεν θα καταφέρουν ούτε φέτος να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, ενώ μοναδική ελπίδα παραμένει το Κύπελλο Ελλάδας το οποίο ο Μπόλονι και οι ποδοσφαιριστές του ΠΡΕΠΕΙ να παλέψουν για να το κατακτήσουν.

Τι είναι όμως αυτό που έχει λείψει στους φιλάθλους του τριφυλλιού και γενικότερα όμως στην Ελλάδα; Μα φυσικά η παρουσία του Παναθηναϊκού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η αλήθεια είναι πως μετά το 2010-2011, οι πράσινοι δεν έχουν καταφέρει κάτι αξιοσημείωτο στην Ευρώπη. Το αντίθετο ακριβώς. Το 2017-2018 το τριφύλλι έδωσε το τελευταίο του ματς χρονικά για τα πλέι όφ του Γιουρόπα Λιγκ γνωρίζοντας την ήττα-αποκλεισμό από την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Μετά την τραγική διαχείριση από την διοίκηση του Παναθηναϊκού, η ΟΥΕΦΑ επέβαλλε τριετή ευρωπαϊκό αποκλεισμό στην ομάδα. Απίστευτο και όμως αληθινό. Οι άνθρωποι που διαχειρίστηκαν την ομάδα τότε, το κατάφεραν και αυτό.

Η ποινή έληξε την περασμένη σεζόν και από φέτος ο Παναθηναϊκός μπορεί να γίνει ξανά… Panathinaikos. Το καλοκαίρι του 2021 πρέπει να βρει τον σύλλογο σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αυτό δεν είναι στόχος…είναι κάτι αυτονόητο και αν δεν πραγματοποιηθεί, τότε οι “συνέπειες” θα είναι τεράστιες.

Δέκα χρόνια απουσίας από το Τσάμπιονς Λιγκ και η ΟΥΕΦΑ όμως συμπεριέλαβε το τριφύλλι στις 30 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Φανταστείτε σε τι θέση θα βρισκόταν ο σύλλογος, αν… Με τα αν όμως κανείς δεν προχώρησε μπροστά.

Η Ευρώπη ζητάει τον Παναθηναϊκό και σίγουρα η Ελλάδα περιμένει πολλά από τον σύλλογο. Ναι μεν το διοικητικό και το γηπεδικό είναι τα μεγάλα ζητήματα για τους φίλους των πρασίνων. Όμως η μεγάλη ευρωπαϊκή επιστροφή είναι αυτή που μπορεί να αλλάξει από μόνη της το κλίμα στην ομάδα…