Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό με 2-1 με οδηγό τον Σβιντέρφσκι.

Με πρωταγωνιστή τον Σβιντέρσκι (1 γκολ, 1 ασίστ) ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 του μαχητικού Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της Τούμπας για την 13η αγωνιστική της Superleague.

Στο χορτάρι

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο με απότελεσμα να προηγηθεί στο 11’ με τον Σβιντέρσκι μετά από ασίστ μισό γκολ του Γιαννούλη. Σε μια φάση η οποία ελέχτηκε από το Var για πιθανό οφσάιντ του Γιαννούλη. Πέντε λεπτά αργότερα οι πράσινοι αντέδρασαν εξαιρετικά και έφεραν το ντέρμπι στα ίσια με τον Αϊτόρ μετά από κεφαλιά – ασίστ του Μακέντα. Στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ συνέχισε να παίζει κυρίως από τα πλάγια με τα ανεβάσματα του Γιαννούλη, ενώ η μπάλα πέρναγε πολλές φορές από τα πόδια του Αουγκούστο. Πρωταγωνιστής του μέρους εκτός από τους δύο σκόρερ είναι αναμφίβολα ο Ξενόπουλος ο οποίος σταμάτησε δύο φορές με εντυπωσιακό τρόπο τον Σβιντερσκι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα, ήταν πιο επιθετικός και οι παίκτες του έπεφταν πρώτοι στις περισσότερες μονομαχίες, κάτι που δεν γινόταν στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο μετά το 55’ οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν, είχαν μια μεγάλη ευκαιρία με τον Ινγκασον στο 56’ με τον Ξενόπουλο να δηλώνει ξανά παρών. Ότι δεν κατάφερε στο 56’ ο Ισλανδος το έκανε εννιά λεπτά αργότερα με κεφαλιά μετά από ασίστ του Σβιντερσκι. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο 3-1 αλλά το σουτ του Αουγκούστο βρήκε το δοκάρι του Ξενόπουλου. Οι πράσινοι λίγο πριν το τέλος έχασαν σημαντική ευκαιρία να κάνουν το 2-2,με τον Χατζηγιοβάννη να σουτάρει μετά από το κακό διώξιμο του Πασχαλάκη αλλά η μπάλα πέρασε πολύ ψηλά από την εστία του Έλληνα πορτιέρο.