Ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει με 5-1 τη Λάρισα και πηγαίνει στη διακοπή των Χριστουγέννων μόνος πρώτος στη βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ

Σε ένα θεαματικό παιχνίδι με πολλές φάσεις, ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει της Λάρισας με 5-1 και να επιστρέψει στις νίκες μετά την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Μαρτίνς κατέκτησε έτσι τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα και θα κάνει ήρεμες διακοπές Χριστουγέννων.

Το ματς

Το παιχνίδι είχε ρυθμό και καλές στιγμές από τα πρώτα κιόλας λεπτά του. Το σκορ πάντως άνοιξε στο 25ο λεπτό, όταν η κεφαλιά του Ελ Αραμπί αποκρούστηκε, όμως ο Σουντανί πήρε το ριμπάουντ και με το κεφάλι έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα της Λάρισας.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και έχασαν καλή ευκαιρία στο 32′, με τον Σα να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Ηλιάδη. Από το κόρνερ όμως ήρθε η ισοφάριση, όταν ο Πινακάς από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε λίγο, αφού λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Φορτούνης εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα στην περιοχή της ΑΕΛ και γύρισε τη μπάλα στον Ελ Αραμπί, που πλάσαρε σε κενή εστία για το 2-1.

Το δεύτερο ημίχρονο επεφύλασσε άλλα τρία γκολ για τους Πειραιώτες. Η αρχή έγινε στο 65ο λεπτό, με τον Γιώργο Μασούρα να εκμεταλλεύεται την παράλληλη σέντρα του Μπρούμα και από κοντά να γράφει το 3-1 για την ομάδα του.

Στο 79ο λεπτό, ο Μπρούμα έφυγε στην αντεπίθεση μετά από κόρνερ της ΑΕΛ και δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Γκρούγιτς για το 4-1. Το τελικό σκορ έγραψε ο ασταμάτητος Ελ Αραμπί στο 88′, μετά από ασίστ του Μασούρα.

Έτσι, ο Ολυμπιακός οδηγεί την κούρσα στο πρωτάθλημα και δείχνει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου στην Ελλάδα.