Ο Άρης το πάλεψε για 15 λεπτά αλλά η ΑΕΚ ήταν ανώτερη και επικράτησε στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Το Debut.gr και ο Μαλγαρινός Δημήτρης αναλύουν όσα είδαν.

Η ΑΕΚ επικράτησε σχετικά άνετα με 84-67 στο παραδοσιακό ντέρμπι της αγωνιστικής, αν και ο Άρης αντιστάθηκε στο πρώτο ημίχρονο, και έτσι διεύρυνε το σερί της στις 7 νίκες. Από την άλλη οι Θεσσαλονικείς σημείωσαν την τέταρτη τους ήττα. Ένα ξέφρενο πεντάλεπτο στην δεύτερη περίοδο ήταν αρκετό για την ΑΕΚ ώστε να τρέξει ένα σερί 16-0 και να βάλει τις βάσεις νίκης κόντρα στους φιλοξενούμενους. Ο Άρης που προηγήθηκε και με 7 πόντους στη δεύτερη περίοδο δεν άντεξε όταν η ΑΕΚ βρήκε ρυθμό με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να έχουν σχετικά ήσυχο απόγευμα. Ένα ματς με μπόλικες απουσίες και από τις δύο πλευρές. Η ΑΕΚ από την πλευρά της στερήθηκε των Σλότερ και Λοτζέσκι ενώ ο Άρης είχε τις απουσίες των ψηλών του, Ντραγκισεβίτς και Μιλόσεβιτς.

Η Ένωση είχε 5 παίκτες σε διψήφιο αριθμό πόντων, Ζήση, Μασιουλίς, Χρυσικοπουλό, Μορείρα και Λάνγκφορντ με τον τελευταίο να είναι ο πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού με 16 πόντους. Ο Άρης που κατάφερε να σταθεί μόλις για 15 λεπτά ανταγωνιστικός απέναντι στην ΑΕΚ είχε τον Κουζέλογλου σε φοβερή μέρα. Ο Forward των κίτρινων τελείωσε το παιχνίδι με double-double έχοντας 13 πόντους και 12 ριμπάουντ. Πολύ καλός και ο Τσάλμερς από πλευράς φιλοξενούμενων που σκόραρε 16 πόντους με 50% FG.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι είχαν μόλις ένα τρίποντο στις πρώτες περιόδους. Πράγμα εξαιρετικά ασυνήθιστο στην φετινή ΑΕΚ. Ωστόσο κατάφεραν για άλλο ένα παιχνίδι να βγάλουν την τεράστια ποιότητα τους στο παρκέ πηγαίνοντας το σκορ πολύ ψηλά. Εκεί που η ΑΕΚ φέτος δύσκολα θα βρει αντίπαλο εγχώρια.

Εξέλιξη του παιχνιδιού

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την ΑΕΚ. Ο Μόσες Κίνγκσλεϊ ξεκίνησε για πρώτη φορά με την φανέλα της ΑΕΚ βασικός. Ωστόσο στάθηκε εξαιρετικά άτυχος. Στο τρίτο λεπτό υπέστη διάστρεμμα αποχωρώντας πολύ νωρίς από την αναμέτρηση. Αυτό προσθέτει ένα μεγάλο πονοκέφαλο στον Ηλία Παπαθεοδώρου. Ο Σλότερ είναι ήδη τραυματίας και η ΑΕΚ θα πρέπει να βασιστεί στον έμπειρο αλλά “γερασμένο” Μαυροειδή. Στην αντίπερα όχθη, ο Άρης έλεγξε τον ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο και πήγε το σκορ εκεί που ήθελε. Προηγήθηκε για πρώτη φορά με τον Σούλερ στο 7′ με 8-10. Και από εκεί και μετά οι Θεσσαλονικείς ήταν καλύτεροι της Ένωσης. Προηγήθηκαν και με 5 πόντους για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο 15-16, έπειτα από μικρό ξέσπασμα της Ένωσης.

Ο Άρης συνέχισε την καλή του άμυνα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με καλές επιθετικές επιλογές έφτασε στο +7 για το 15-22. Όμως η ΑΕΚ έβγαλαν αντίδραση. Με πρωταγωνιστή τον Λάνγκφορντ έτρεξε ένα επιμέρους προβάδισμα 16-0, αναγκάζοντας τους φιλοξενούμενους σε ταίμ άουτ. Χαρακτηριστικό του προβλήματος της Ένωσης στην επίθεση της είναι το γεγονός ότι πέτυχε το πρώτο της τρίποντο μόλις τρία λεπτά πριν από το ημίχρονο με το Χρυσικόπουλο. Από εκείνο το σημείο και η ΑΕΚ έδωσε τον τόνο της γενικά μέχρι το τέλος του ημίχρονου. Και αυτό κεφαλοποιήθηκε στον πίνακα του σκορ πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με διψήφιο προβάδισμα κόντρα στον Άρη, 42-31.

Ο Άρης προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η διαφορά της ΑΕΚ δεν απειλήθηκε

Η ΑΕΚ διατήρησε το προβάδισμα της στο τρίτο δεκάλεπτο. Κράτησε σταθερά σε όλη την περίοδο ένα προβάδισμα της τάξης των 10 πόντων. Εκμεταλλεύτηκε πολλούς παίκτες στην επίθεση αλλά κυρίως τον Λάνγκφορντ και τον Μορείρα και έκλεισε την τρίτη περίοδο με προβάδισμα 15 πόντων(63-48). Από την άλλη ο Άρης φάνηκε να στερεύει από επιλογές στην επίθεση και από απαντήσεις στις ενέργειες του Αμερικανού γκαρντ της ΑΕΚ. Ο Τσάλμερς κράτησε τους φιλοξενούμενους σχετικά κοντά στο σκορ έχοντας 7 από τους συνολικά 17 πόντους του Άρη στην τρίτη περίοδο.

Οι γηπεδούχοι που είχαν μόλις ένα τρίποντο στα πρώτα τρία δεκάλεπτα, ξεκίνησαν με 2 εύστοχα στο τέλος δεκάλεπτο ανεβάζοντας την διαφορά. Γενικότερα το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν τυπικού χαρακτήρα. Η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε ουσιαστικά με τον Άρη να μην κατεβάζει την διαφορά ποτέ σε μονοψήφιο. Οι δύο προπονητές δοκίμασαν σχήματα και παίκτες. Από πλευράς Άρη πήραν χρόνο συμμετοχής οι Καλαϊτζίδης και Σιδηροηλίας, ενώ από πλευράς γηπεδούχων το παρκέ πάτησε ο Μωραΐτης. Ο Λάνγκφορντ και ο Μορείρα που ήταν και οι πρωταγωνιστές της ΑΕΚ δεν αγωνίστηκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο με το σκορ να κλείνει στο 84-67.

Τα boxscore