Ο ΠΑΟΚ έκλεισε το Europa League μένοντας στο 0-0 με τη Γρανάδα και πλέον κοιτάζει το ντέρμπι με τον Άρη και την επιστροφή στην κορυφή της Ελλάδας.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κλείσει με νίκες τις υποχρεώσεις του στο Europa League και έμεινε στο 0-0 με τη Γρανάδα. Οι Θεσσαλονικείς αποχαιρέτησαν την Ευρώπη σε μία σεζόν που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο.

Ένα φτωχό παιχνίδι

Η αναμέτρηση είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα και έτσι ακριβώς την αντιμετώπισαν οι δύο ομάδες. Το θέαμα έλειψε και το ενδιαφέρον ήταν μηδαμινό.

Στο παιχνίδι, η Γρανάδα απείλησε τον ΠΑΟΚ στο πρώτο μισάωρο αλλά ο Πασχαλάκης ήταν παρών και κράτησε το «μηδέν».

Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 45′ με τον Βαρέλα να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι, που του στέρησε το γκολ.

Στο δεύτερο μέρος, δεν άλλαξε κάτι στο ρυθμό του παιχνιδιού, με το 0-0 να διατηρείται μέχρι το τέλος του αγώνα.

Το μυαλό του ΠΑΟΚ έπρεπε να είναι στον Άρη

Το κεφάλαιο «Ευρώπη» για τον ΠΑΟΚ τελείωσε στην Κύπρο. Το όνειρο για τους «32» είχε λάβει τέλος και ως ώριμη ομάδα, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να κοιτάξει μπροστά.

Τι είναι μπροστά; Το ντέρμπι της πόλης. Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με έναν πολύ καλό αντίπαλο, που φέτος είναι σταθερά υπολογίσιμος. Τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ;

Να ξεχάσει την Ευρώπη και να δει ότι φέτος οι στόχοι του είναι ξεκάθαροι. Το νταμπλ στην Ελλάδα. Και δεν μπορείς να επιστρέψεις σε αυτό τον θρόνο αν δεν πάρεις τα ντέρμπι. Αρχής γενομένης από αυτό με τον Άρη. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει κάτι να φοβηθεί. Σίγουρα, ο Άρης είναι σε φόρμα, εμπνέει σεβασμό, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν παύει να έχει το πάνω χέρι.

Η ομάδα του Γκαρσία είναι δεμένη. Δεμένη και ολοκληρωμένη. Μπορεί στα ματς της Ευρώπης να μην ήταν αποτελεσματική, αλλά η ομάδα αυτή μπορεί δικαιωματικά να κοιτάζει ψηλά. Και στο πρωτάθλημα, και στο κύπελλο.

Ο Γκαρσία έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες και σε αρκετά καλή κατάσταση παρά το επιβαρυμένο πρόγραμμα της ομάδας.

Όλα είναι ανοικτά και σε τέτοια παιχνίδια δεν χωρούν προβλέψεις αλλά ένα προβάδισμα τείνει προς τον «δικέφαλο του Βορρά».