Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και δίκαια ηττήθηκε από την Πόρτο με 0-2. Όμως, το «δώρο» της Μάντσεστερ Σίτι δίνει την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να συνεχίσει στην Ευρώπη και στο Europa League. Παρόλα αυτά, η πρόκριση αυτή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να «καλύψει» τη σημερινή κακή εμφάνιση των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία κακή εμφάνιση απέναντι στη Πόρτο και δίκαια έχασε με 0-2. Οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο το ματς να απειλήσουν πραγματικά την εστία των Πορτογάλων οπότε αναπόφευκτα ήρθε και αυτό το αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά, η ελληνική ομάδα προκρίθηκε στη φάση των 32 του Europa League αφού η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με 3-0 την Μαρσέιγ. Ας δούμε πως εξελίχθηκε η αναμέτρηση μέσα από το Debut.gr. 

Πως έπαιξε ο Ολυμπιακός

Ο Πέδρο Μαρτίνς επιφύλασσε κάποιες εκπλήξεις στην αρχική εντεκάδα του Ολυμπιακού (4-3-3). Ο Σα πήρε θέση στην εστία και μπροστά του είχε τους Σεμέδο-Σισέ. Δεξιά ήταν ο Ραφίνια, αριστερά ο Χολέμπας ενώ η 3άδα στα χαφ αποτελούνταν από τους Καμαρά-Εμβιλά-Μπουχαλάκη. Δεξιά ήταν ο Βρουσάι, αριστερά ο Μασούρας και στην κορυφή ο Ελ Αραμπί. Φανερή η απουσία του Φορτούνη από το αρχικό σχήμα. Απέναντι σε μία ομάδα που αμυνόταν εξαιρετικά και δεν επέτρεπε τις κάθετες πάσες, η έλλειψη ενός δημιουργικού παίκτη σίγουρα δεν βοήθησε την ομάδα του Ολυμπιακού.

Κακό πρώτο ημίχρονο και μοιραία πίσω στο σκορ από την Πόρτο

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μπει δυνατά στο ματς αλλά μόλις στο 6′ είχε να αντιμετωπίσει ξανά το VAR. Μπορεί η κεφαλιά του Άντερσον να σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και να μην πέρασε τη γραμμή όμως το ριπλέι έδειξε νωρίτερα χέρι του Χολέμπας. Ο διαιτητής υπέδειξε την άσπρη βούλα, από την οποία ο Οκτάβιο άνοιξε το σκορ.

Ο Ολυμπιακός από πολύ νωρίς ήταν με τη πλάτη στο τοίχο. Παρόλα αυτά θα μπορούσε να μπει ξανά στο ματς αλλά ο Μασούρας έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Η μπαλιά του Μπουχαλάκη ήταν εξαιρετική, όμως ο εξτρέμ του Ολυμπιακού απώλεσε μία τεράστια ευκαιρία που θα έβαζε ξανά την ομάδα του στο κόλπο της νίκης.

Η άμυνα των «Δράκων» ήταν απλά εξαιρετική. Έκλεισαν όλους τους δρόμους και ο Ολυμπιακός παρόλο που είχε τη κατοχή της μπάλας δεν μπορούσε ποτέ να οργανώσει το παιχνίδι του. Αναγκαστικά έκανε μακρινές μεταβιβάσεις που δεν είχαν κανένα απολύτως αντίκρισμα. Ο Φορτούνης μπήκε εσπευσμένα στο ματς αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει. Η Πόρτο δεν δυσκολεύτηκε σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου και με αυτό το 0-1 πήγε στα αποδυτήρια.

Μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός αλλά η Πόρτο βρήκε και δεύτερο γκολ

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ολυμπιακός μπήκε «φουριόζος» στο δεύτερο ημίχρονο. Έχοντας πλέον στη διάταξή του και στον Φορτούνη, έγινε πιο δημιουργικός και συνάμα πιο απειλητικός. Στο 54′, οι ερυθρόλευκοι έφτασαν ξανά κοντά στην ισοφάριση αλλά ο Ελ Αραμπί από πλεονεκτική θέση αστόχησε.

Ο Βρουσάι έδινε τις δικές του μάχες στον αγωνιστικό χώρο ενώ στην εξίσωση του ματς μπήκε και ο Ραντζέλοβιτς που προσπαθούσε με κάποιες ατομικές ενέργειες να απειλήσει την Πόρτο. Ενώ η Μάντσεστερ Σίτι είχε ήδη ανοίξει το σκορ, ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να πιέσει ακόμα περισσότερο αλλά και πάλι η άμυνα των φιλοξενούμενων απομάκρυνε κάθε κίνδυνο και πλέον περίμενε να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση.

Όλα λάθος

Από το βολέ του Ντιόγκο Κόστα, η Πόρτο εκμεταλλεύτηκε το κενό στην άμυνα του Ολυμπιακού και με δυνατό σουτ του Ουρίμπε έκανε το 0-2. Κάθε ελπίδα νίκης σε εκείνο το σημείο χάθηκε. Δεν χάθηκαν όμως και οι ελπίδες πρόκρισης καθώς η Σίτι έκανε το 2-0 και κάπως έτσι «κλείδωσε» η παρουσία του Ολυμπιακού στο Europa League.

Η κακή βραδιά του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Ο Σεμέδο αποβλήθηκε από το ματς αφού δέχτηκε τη κόκκινη κάρτα, ενώ κάρτες συμπλήρωσε και ο Ραφίνια. Η ροή του παιχνιδιού δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά και η Πόρτο έφυγε από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με το υπέρ της 0-2.

Το ταμείο του αγώνα

Με άσχημο τρόπο ολοκληρώθηκε η παρουσία του Ολυμπιακού στο Champion’s League. Ενώ ξεκίνησε ιδανικά με τη νίκη απέναντι στη Μαρσέιγ, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Δεν έλειψαν τα πολλά λάθη τα οποία στοίχισαν και κάποια θετικά αποτελέσματα. Το γκολ του Καμαρά στη Γαλλία και φυσικά η νίκη της Μάντεστερ Σίτι, κρατούν τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη και αυτό είναι το μόνο θετικό της βραδιάς. Οι ερυθρόλευκοι πρέπει να δουν τα λάθη τους από τη σημερινή αναμέτρηση (που ήταν πολλά) και να παρουσιαστούν έτοιμοι στις επόμενες αγωνιστικές. Αναμφίβολα οι περισσότερες φετινές μεταγραφές δεν έχουν βοηθήσει. Όλοι όμως είναι πολύτιμοι και πρέπει να συνδράμουν. Ειδικότερα οι Μπρούμα-Βινάγκρε-Πέπε πρέπει να βγουν μπροστά. Λάθος αποδείχθηκε η απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς να αφήσει εκτός τον Φορτούνη. Μη έχοντας στη διάθεσή του τον Βαλμπουενά, ο Έλληνας παίκτης ήταν άκρως απαραίτητος απέναντι σε αυτή την άμυνα της Πόρτο. Αυτό άλλωστε αποδείχθηκε αφού μόλις μπήκε στο ματς αυτόματα η μπάλα γυρνούσε πιο εύκολα. Και πάλι όμως δεν έλειψαν τα λάθη. Η συνέχεια θα είναι δύσκολη. Η σεζόν είναι μεγάλη και οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού ακόμα περισσότερες. Φυσικά η ήττα πρέπει να προβληματίσει αλλά μέσα από αυτή ο Ολυμπιακός πρέπει να βγει πιο δυνατός. Διαφορετικά κακή προβλέπεται να είναι η παρουσία του στο Europa League απέναντι σε εξίσου δυνατούς αντιπάλους…