Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος της ΑΕΚ, της οποίας και επικράτησε με 2-1 στο ντέρμπι της αγωνιστικής.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο Αθηναϊκό ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ για την 11η αγωνιστική της Superleague. Οι Πράσινοι καθάρισαν το ντέρμπι από το πρώτος μέρος με τα γκολ του Μακέντα και του Κουρμπέλη. Το μόνο που κατάφερε η ΑΕΚ ήταν να μειώσει στο 87’ με τον Ολιβέιρα.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος έκανε εκρηκτικό ξεκίνημα στο ματς ιδίως στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης , έφτασε δύο φορές πολύ κοντά στο γκολ, με την φάση του Μαρουρισιο στο 3’ να είναι απίθανη. Ωστόσο από το 15λεπτο και μετά η ΑΕΚ ισορρόπησε, πήρε τον έλεγχο του αγώνα μέσω της κατοχής που είχε με αποτέλεσμα να απειλήσει με τον Μάνταλο στο 21’ με τον Σαντσεζ όμως να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή. Από το ημίωρο και έπειτα ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβαίνει ψηλά στο γήπεδο και να πιέζει με αποτέλεσμα να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας της ΑΕΚ. Στο 34’ο Βιγιαφάνιες περνάει μια εύκολη αλλά απαραίτητη κάθετη στον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος κάνει ωραία κίνηση και βγάζει τον Μακέντα απέναντι με τον Τσιντώτα για το 1-0. Στις καθυστερήσεις το τριφύλλι έκανε δύο τα γκολ της διαφοράς με τον Ζαγαρίτη να μπαίνει από τα αριστερά, να κάνει την παράλληλη πάσα και τον Κουρμπέλη να σκοράρει με την βοήθεια και του δεξιού δοκαριού του Τσιντώτας.

Στην αρχή του δεύτερου μέρους ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε εξαιρετικά το υπέρ του προβάδισμα και δεν απειλήθηκε από την αντίπαλό του.Στην συνέχεια η ΑΕΚ προσπάθησε να βρει το γκολ που θα την έβαζε πάλι στο παιχνίδι. Στο 73’ ο Ανσαριφάρντ έκανε την κεφαλιά αμαρκάριστος, αλλά αστόχησε. Αυτό που δεν κατάφερε ο Ιρανός επιθετικός, το έκανε στο 87’ ο Ολιβέιρα με δυνατό σουτ μετά από σέντρα του Παουλίνιο. Έπειτα ο Παναθηναϊκός κράτησε το υπέρ του 2-1 χωρίς να απειληθεί.