Αν και προηγήθηκε στο ημίχρονο με γκολάρα του Καμαρά, ο Ολυμπιακός δεν άντεξε στο Βελοντρόμ, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από τη Μαρσέιγ. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν την ευκαιρία να κλειδώσουν από σήμερα τη συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ, αφού ισοβαθμούν με την ομάδα του Βίλας Μπόας. Πλέον χρειάζονται ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τους Μασσαλούς στο […]

Αν και προηγήθηκε στο ημίχρονο με γκολάρα του Καμαρά, ο Ολυμπιακός δεν άντεξε στο Βελοντρόμ, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από τη Μαρσέιγ. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν την ευκαιρία να κλειδώσουν από σήμερα τη συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ, αφού ισοβαθμούν με την ομάδα του Βίλας Μπόας. Πλέον χρειάζονται ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τους Μασσαλούς στο τελευταίο ματς του ομίλου για να πάρουν την τρίτη θέση στον όμιλο.

Το ματς

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να επιλέγουν ένα συντηρητικό στυλ παιχνιδιού στα πρώτα λεπτά του ματς. Ο Ολυμπιακός βολευόταν σε αυτό το τέμπο και κατάφερε μάλιστα να πάρει προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο. Στο 33o λεπτό, ο Φορτούνης με ωραία ενέργεια απέφυγε δύο παίκτες και έδωσε τη μπάλα στο Βρουσάι. Εκείνος έστρωσε στον Καμαρά, ο οποίος αφού κοντρόλαρε νίκησε τον Μανταντά με ένα εκπληκτικό αριστερό σουτ. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, με την ομάδα του Μαρτίνς να πηγαίνει στα αποδυτήρια με αυτό ακριβώς που ήθελε από τον αγώνα.

Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Το κακό για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε στο 55ο λεπτό, όταν ο Σισέ μάρκαρε άτσαλα τον Τοβάν και ο Παγέ ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι για το 1-1. Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και δεύτερο πέναλτι για τους γηπεδούχους και μάλιστα αμφισβητούμενο. Ο Ραφίνια έκανε χέρι στα όρια της μεγάλης περιοχής και ο Χιλ Μανθάνο υπέδειξε ξανά το σημείο του πέναλτι. Ο Παγέ νίκησε για δεύτερη φορά τον Σα και έβαλε μπροστά την ομάδα του.

Το 2-1 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τον Ολυμπιακό να χάνει τεράστια ευκαιρία στο τέλος με τον Σισέ. Την τελευταία αγωνιστική, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την αδιάφορη Πόρτο, ενώ η Μαρσέιγ ταξιδεύει στο Μάντσεστερ όπου θα αντιμετωπίσει την επίσης αδιάφορη Σίτι. Σε περίπτωση που οι Γάλλοι ηττηθούν από την ομάδα του Γκουαρντιόλα, ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στη νοκ άουτ φάση του Γιουρόπα Λιγκ ανεξάρτητα από το αποτέλεσμά του με τους “δράκους”