Η 10η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ έλαβε τέλος και το Debut.gr σχολιάζει όσα ξεχώρισαν.

Η 10η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ έλαβε τέλος με αρκετό ενδιαφέρον. Το 0-0 της Chelsea με την Tottenham και το 1-1 της Brighton με τη Liverpool διατήρησαν τους “πετεινούς” στη πρώτη θέση της βαθμολογίας με 21 βαθμούς. Πιο αναλυτικά στα παιχνίδια με το περισσότερο ενδιαφέρον:

Brighton – Liverpool (1-1)

H Liverpool προσπαθεί πλέον να προσαρμόζεται στο κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, καθώς δεν δύναται να κυνηγήσει το πρωτάθλημα αλλιώς με τόσες απουσίες. Το παιχνίδι ξεκίνησε σχετικά δυναμικά με τη Brighton να κερδίζει penalty στο 20′. Όμως ο Maupay αστόχησε εντέλει, για να έρθει ο Salah στο 33′ και να σκοράρει. Εκεί όμως το VAR είχε το τελευταίο λόγο, βγάζοντας τον Αιγύπτιο offside. Έτσι το 0-0 παρέμεινε μέχρι το ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο ίσως ο καλύτερος παίχτης φιλοξενούμενων αυτή τη στιγμή, Diego Jota, καταφέρνει και σκοράρει. Εκμεταλλευόμενος την assist του Salah και περνώντας 3 παίχτες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στη γωνία του Ryan. Εντέλει λίγο πριν τη λήξη του χρόνου η ομάδα του Klopp έχασε το τρίποντο μέσα από τα χέρια της, διότι στο 90+3 ο Robertson έκανε penalty. Αυτή τη φορά ο εκτελεστής ήταν ο Groβ, ο οποίος ευστόχησε διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Arsenal – Wolves (1-2)

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο για τους φιλοξενούμενους καθώς, στο 5′ λεπτό, σε μια σύγκρουση του David Luiz με τον Raul Jimenez, ο δεύτερος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Αυτό όμως εντέλει δεν πτόησε τους “λύκους”, οι οποίοι προηγήθηκαν με goal του Neto στο 27′. Η απάντηση της Arsenal ήρθε μόλις 3 λεπτά αργότερα, όπου ο Gabriel Magalhães έκανε το 1-1. Πριν όμως το τέλος του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν ξανά, με ένα goal τρομερής τεχνικής από τον Podence. Συνεπώς πλέον οι “κανονιέριδες” έχουν χάσει τα τρία τελευταία εντός έδρας παιχνίδια και βρίσκονται στη 14η θέση. Από την άλλη η Wolves πραγματοποίησε τη 3η εκτός έδρας νίκη πηγαίνοντας στην 6η θέση.

Southampton – Manchester United (2-3)

Μεγάλη ανατροπή από την Manchester United, η οποία κατάφερε να πάρει το τρίποντο χάνοντας με 2 γκολ. Οι γηπεδούχοι σκόραραν δις στο 23′ και στο 33′ με τους Bednarek και Ward-Prowse αντίστοιχα, στέλνοντας το παιχνίδι στο ημίχρονο ως 2-0. Αξιοσημείωτο είναι ότι έγινε και αναγκαστική αλλαγή του De Gea λόγω τραυματισμού. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, ήταν η σειρά των “διαβόλων” να απαντήσουν, με τον Bruno Fernandes να μειώνει στο 60′. Στη συνέχεια ο Cavani, ο οποίος φαίνεται να έχει βρει στα σίγουρα τον ρυθμό του στη Πρέμιερ Λιγκ, σκόραρε δυο φορές. Μια στο 74′ και μια στο 90+2′ των καθυστερήσεων δίνοντας το τελικό τρίποντο στην ομάδα του. Αυτή η νίκη ανέβασε τη United στην 8η θέση ενώ η Southampton είναι 5η.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της Πρέμιερ Λιγκ

Crystal Palace – Newcastle (0-2)

Wesst Brom – Sheffield United (1-0)

Everton – Leeds (0-1)

Manchester City – Burnley (5-0)

Chelsea – Tottenham (0-0)

West Ham – Aston Villa (2-1)

Leicester – Fullham (1-2)

Η επόμενη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ (4-7/12)

Aston Villa – Newcastle

Burnley – Everton

Manchester City – Fulham

West Ham – Manchester United

Chelsea – Leeds

West Brom – Crystal Palace

Sheffield United – Leicester

Tottenham – Arsenal

Liverpool – Wolves

Brighton – Southampton