Για ακόμη μια εβδομάδα το debut.gr ασχολείται με τα σπουδαιότερα συμβάντα της Ισπανικής La Liga.

Η 11η αγωνιστική της La Liga εκτυλίχθηκε στη “σκιά” της τεράστιας απώλειας του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Το βράδυ της 25ης Νοέμβρη ο Αργεντινός θρύλος πέρασε για πάντα στην αιωνιότητα, βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη την ποδοσφαιρική και μη κοινωνία. Και φυσικά άφησε “σε δεύτερη μοίρα” τα αγωνιστικά.

Αυτό δε σημαίνει όμως πως δεν είχαμε ενδιαφέροντα πράγματα… Όπως την ήττα-σοκ ( ; ) της Ρεάλ εντός έδρας από την Αλαβές (2-1). Το σπουδαίο “πέρασμα τίτλου” της Ατλέτικο από τη Βαλένθια, παράλληλα με την επιστροφή της Μπάρσα στις νίκες (4-0 την Οσασούνα). Ενδιαφέρον στατιστικό αυτής της αγωνιστικής, το αποτέλεσμα 1-1 που “εμφανίστηκε” 4 φορές!

Ας ρίξουμε μια ματιά όμως σε αυτά που ξεχωρίσαμε..

Αρχή, το ήμισυ του παντός!

Μια φράση που “ταιριάζει γάντι” στην περίπτωση της Ατλέτικο και μια ενδεχόμενη ( ; ) κατάκτηση του τίτλου της La Liga. Η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε μετρά 23 βαθμούς σε 9 παιχνίδια, όντας μάλιστα αήττητη. Μια φράση που κολλάει όμως και στον τερματοφύλακα των “ροχιμπλάνκος”, Γιάν Όμπλακ!

Στην 200η του συμμετοχή στη Λα Λίγκα, ο Σλοβένος πορτιέρε κατόρθωσε να “γράψει” ακόμα μια ανέπαφη εστία ( “clean sheet” ). Τη νούμερο 112. Ναι καλά διαβάσατε. Εκατόν-δώδεκα σε διακόσια ματς. Δηλαδή ποσοστό ανώτερο του 50%! Και μπορεί στο νικηφόρο (1-0) ματς της “Ατλέτι” στο “Μεστάγια” να μη χρειάστηκε η συμβολή του, ωστόσο έχει πολλάκις αποδείξει την αξία του.

Ένας από τους κορυφαίους γκολκίπερ του πλανήτη, με τρομερά αντανακλαστικά και ικανότητα με τα πόδια, αποτελεί το σημείο έναρξης, τη βάση της “συνταγής” του Τσόλο. Και πως να μην είναι άλλωστε, αφού αγωνίζεται σε μια -κατά βάση – αμυντικής φιλοσοφίας ομάδα. Μια ομάδα που φέτος έχει προσθέσει και “επιθετικές πινελιές” στο παιχνίδι της, και πλέον με τη μέχρι τώρα εικόνα, είναι ικανή να σηκώσει το τρόπαιο του πρωταθλητή.

Το “AD10S” της Μπαρτσελόνα και του Μέσι!

Σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο “Καμπ Νόου”, η Μπαρτσελόνα σκόρπισε με 4-0 την Οσασούνα και επέστρεψε στις επιτυχίες για τη La Liga. Η ομάδα του Κούμαν με…επιστροφή στο 4-3-3 ήταν -μετά από καιρό- δελεαστική, κόντρα βέβαια σε έναν σαφέστατα πιο αδύναμο αντίπαλο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του “Πίμπε Ντ’Ορο” -όπως και σε όλα τα γήπεδα της Ευρώπης- , όμως ο Μέσι φρόντισε να το κάνει…ξεχωριστό. Πέρα από την εξαιρετική εμφάνιση και το σόλο-γκολ του (για το 4-0), ο Αργεντινός σταρ προχώρησε σε μια ιδιαίτερη κίνηση : αντί για τον…καθιερωμένο πανηγυρισμό του, ο Μέσι έβγαλε τη φανέλα. Μέσα από αυτή, “ξεπρόβαλε” μια της Νιούελς Όλντ Μπόις με το “νούμερο 10”.

Η ομάδα της Αργεντινής ήταν αυτή με την οποία ο “Ψύλλος” συστήθηκε στο ποδόσφαιρο, αλλά και ένας από τους τελευταίους σταθμούς της καριέρας του “Ντιεγκίτο”. Έτσι θέλησε ο κορυφαίος παίκτης της εποχής μας -τουλάχιστον- να τιμήσει τη μνήμη ενός θρύλου του αθλήματος. Ενός ποδοσφαιριστή που αγαπήθηκε όσο κανείς. Και φυσικά θα συνεχίσει, για πάντα!

Στα υπόλοιπα παιχνίδια είχαμε:

Βαγιαδολίδ – Λεβάντε 1-1

Έλτσε – Κάδιθ 1-1

Ουέσκα – Σεβίλλη 0-1

Ρεάλ Μαδρίτης – Αλαβές 1-2

Χετάφε – Μπιλμπάο 1-1

Θέλτα – Γρανάδα 3-1

Σοσιεδάδ – Βιγιαρεάλ 1-1

Μπέτις – Έιμπαρ 0-2

Η επόμενη (12η) αγωνιστική 4-7/12:

Μπιλμπάο – Θέλτα

Λεβάντε – Χετάφε

Σεβίλλη – Ρεάλ Μαδρίτης

Ατλέτικο – Βαγιαδολίδ

Κάδιθ – Μπαρτσελόνα

Γρανάδα – Ουέσκα

Οσασούνα – Μπέτις

Βιγιαρεάλ – Έλτσε

Αλαβές – Σοσιεδάδ

Έιμπαρ – Βαλένθια