Την ήττα με 3-2 γνώρισε ο ΠΑΟΚ στην Ολλανδία και την έδρα της Αϊτχοφεν πάρα το γεγονός ότι προηγήθηκε με 2-0.

Ο ΠΑΟΚ αν και προηγήθηκε με 2-0, εν τέλει ηττήθηκε από την Αϊτχοφεν με 3-2 για την 4η αγωνιστή των ομίλων του Europa League.

Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με δύο γκολ των Βαρέλα και Τζολη στο 4′ και το 13′ αντίστοιχα.

Η αντεπίθεση της Αϊτχοφεν ξεκίνησε στο 20ο λεπτό με γκολ που σημείωσε ο Γκακπο. Η ολική ανατροπή ολοκληρώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο με τα τέρματα των Μαντουεκε και Μάλεν στο 51′ και το 53′.

Η ομάδα του Γκαρσία έδεσε σαν πετυχημένη συνταγή

Απόλυτη χημεία. Σύνεση, πίστη στο πλάνο και μάχη μέχρι τέλους. Αυτά αποτελούν μερικά από τα συστατικά στοιχεία της ομάδας που έχει καταφέρει ήδη να φτιάξει ο Πάμπλο Γκαρσία.

Όλη αυτή η εικόνα δεν μένει στα σχέδια που καταστρώνονται στα αποδυτήρια αλλά βγαίνει και στο χορτάρι του γηπέδου. Και βγαίνει στο έπακρο. Και προς ικανοποίηση των φίλων του ΠΑΟΚ υπάρχει συνέχεια και συνέπεια σε αυτό. Η σημερινή ήττα δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο ΠΑΟΚ έκανε κάποια λάθη, που του κόστισαν, αλλά αναμφίβολα έδειξε πως μπορούσε να πάρει εύκολα τη νίκη.

Το πάθημα του ΠΑΟΚ να γίνει μάθημα

Κάθε πάθημα θα πρέπει να γίνεται μάθημα. Όσο κι αν πονάει, ακόμα και ως ηττημένος, ο ΠΑΟΚ έχει να κερδίσει. Τι; Η αποφυγή των λαθών του την επόμενη φορά.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε και μετά το πρώτο τέταρτο προηγείτο με 2-0. Ήταν το αφεντικό στο γήπεδο και πήρε αυτό που άξιζε. Η Αϊτχοφεν έπαιξε ξανά φοβικά και όλα έδειχναν πως θα υποστεί ακόμα μια συντριβή από τον ΠΑΟΚ.

Αυτό όμως δεν έγινε, οι Ολλανδοί γύρισαν την εις βάρος τους κατάσταση και πήραν μία πολύ σημαντική νίκη που θα παίξει ρόλο στην συνέχεια του ομίλου.

Τι ελπίδες έχει ο ΠΑΟΚ;

Πλέον οι Θεσσαλονικείς έχουν σαφή στόχο τη δεύτερη θέση του ομίλου. Η κορυφή είναι καπαρωμένη από την Γρανάδα, η οποία μόνο με 2/2 ήττες και με συνδυασμό αποτελεσμάτων θα χάσουν την πρώτη θέση ή και την πρόκριση. Με δεδομένο αυτό, ο ΠΑΟΚ κοιτάζει μόνο το δεύτερο εισιτήριο.

Πώς θα το πάρει; Καταρχάς με το απόλυτο των νικών. Να κάνει το χρέος του αρχής γενομένης από την Κύπρο και έπειτα στην Τούμπα με τη Γρανάδα. Με έξι βαθμούς θα βρίσκεται στους 11 και θα θέλει στραβοπάτημα είτε της Γρανάδα είτε της Αϊτχόφεν για να τρυπώσει στην τελική δυάδα. Κομβικό το επόμενο παιχνίδι των Ισπανών με τους Ολλανδούς στην έδρα των πρώτων. Αυτό που θέλει ο ΠΑΟΚ είναι νίκη της Γρανάδας για να κλειδώσει την πρόκριση και να έρθει αδιάφορη στην Τούμπα.