Το έργο του Ολυμπιακού κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι ήταν έτσι κι αλλιώς δύσκολο, όμως οι πολλές απουσίες του έκοψαν κάθε ελπίδα για ένα θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 0-1, πέρασε από το Καραϊσκάκη και έκανε το 4/4 στον όμιλο. Στους 3 βαθμούς έμεινε η ομάδα […]

Το έργο του Ολυμπιακού κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι ήταν έτσι κι αλλιώς δύσκολο, όμως οι πολλές απουσίες του έκοψαν κάθε ελπίδα για ένα θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 0-1, πέρασε από το Καραϊσκάκη και έκανε το 4/4 στον όμιλο. Στους 3 βαθμούς έμεινε η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός κατέβασε μια πολύ πειραματική εντεκάδα λόγω των συνθηκών κι αυτό έκανε μπαμ στο γήπεδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν ούτε μια τελική στο πρώτο ημίχρονο. Από την άλλη πλευρά, η Μάντσεστερ Σίτι έβρισκε με μεγάλη ευκολία τους διαδρόμους προς την εστία του Ζοσέ Σα.

Οι “Πολίτες” απείλησαν δύο φορές με τον Γκάμπριελ Ζεσούς, άλλες τόσες με τον Στέρλινγκ μέχρι να φτάσουν στο 0-1 με το γκολ του Φόντεν μετά από συνεργασία με τον Στέρλινγκ.

Η ίδια εικόνα υπήρξε και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Μάντσεστερ Σίτι διαχειρίστηκε με χαρακτηριστική ευκολία το προβάδισμα από το πρώτο μέρος, χωρίς να πιέσει ιδιαίτερα για το δεύτερο τέρμα. Ο Ολυμπιακός, όσο κι αν προσπάθησε με τις αλλαγές από τον πάγκο, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο το παιχνιδιού να φανεί απειλητικός προς την εστία του Έντερσον.

Μοιραία, το ματς τελείωσε με τους Πολίτες να φεύγουν με αυτό που ήθελαν, και τον Ολυμπιακό να τα βάζει με την τύχη του που δεν μπόρεσε να είναι όπως έπρεπε στο μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού. Οι ερυθρόλευκοι ευελπιστούν να είναι πιο πλήρεις την άλλη εβδομάδα, στο κομβικό ματς με τη Μαρσέιγ στη Μασσαλία.