Το Debut.gr αναλύει τους βασικούς άξονες της 8ης αγωνιστικής του Ιταλικού πρωταθλήματος.

Η 8η στροφή του Ιταλικού πρωταθλήματος είχε τα πάντα. Ντέρμπι, αποβολές, εκπλήξεις και ανατροπές.

Napoli 1-3 AC Milan: Zlatan breaks another record in Serie A

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής, η Μίλαν επικράτησε εκτός έδρας με 3-1 της Νάπολι. Με αυτό το τρόπο παρέμεινε πρώτη στην βαθμολογία όντας αήττητη πλέον σε 8 παιχνίδια. Μεγάλος πρωταγωνιστής για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. ο Σουηδός επιθετικός σκόραρε δύο φορές (20′, 54′)  βάζοντας την υπογραφή του σε μια από τις πιο σημαντικές νίκες του πρωταθλήματος. Στο 63′ η Νάπολι μείωσε με τον Ντρις Μέρτενς, ωστόσο ένα λεπτό αργότερα ο Μπακαγιόκο αντίκρυσε την δεύτερη κόκκινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ο Χότζ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα σφραγίζοντας το τελικό 1-3.

Cristiano Ronaldo sets the example for everyone – Pirlo - AS.com

Όταν ο Κριστιάνο σκοράρει, η Γιουβέντους κερδίζει. Ο Πορτογάλος πήρε από το χέρι την (για άλλη μια φορά) μέτρια Γιουβέντους και με δύο προσωπικά τέρματα σε 5 λεπτά (38′, 42′) οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 2-0 επί της Κάλιαρι στο Τορίνο. Η «μεγάλη κυρία» παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι της Μίλαν και στην διατήρηση του στέμματος της. Από την άλλη, η Κάλιαρι εμφανίστηκε ιδιαίτερα ζωηρή επιθετικά, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πετύχει κάποιο τέρμα.

B/R Football on Twitter: "62': Inter 0-2 Torino 64': Sanchez 1-2 67':  Lukaku 2-2 84': Lukaku 3-2 90': Lautaro 4-2 Inter turned it up in the  second half 🔥… https://t.co/hPxkdrXFYg"

Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της σεζόν του Ιταλικού πρωταθλήματος, η Ίντερ επικράτησε με 4-2 της Τορίνο, στο Μιλάνο. Η Τορίνο άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Σιμόνε Ζάζα, για να έρθει ο Ανσάλντι στο 62ο λεπτό από την άσπρη βούλα να γράψει το 0-2! Στο 64′ ο Αλέξις Σάντσες μείωσε άμεσα, με τον Λουκάκου στο 67′ να φέρνει το ματς σε απόλυτη ισορροπία. Στο 84′ ξανά ο Βέλγος πέτυχε την ολική ανατροπή από την εσχάτη των ποινών. Στις καθυστερήσεις, ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ έγραψε το τελικό 4-2 σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:

Νάπολι 1-3 Μίλαν

Ίντερ 4-2 Τορίνο

Γιουβέντους 2-0 Κάλιαρι

Βερόνα 0-2 Σασουόλο

Φιορεντίνα 0-1 Μπενεβέντο

Ουντινέζε 1-0 Τζένοα

Ρόμα 3-0 Πάρμα

Σαμπντόρια 1-2 Μπολόνια

Κροτόνε 0-2 Λάτσιο

Σπέτσια 0-0 Αταλάντα