Για μια ακόμα σεζόν ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να μείνει εκτός στόχων και... οι πράσινοι πρέπει να αλλάξουν σε όλα τα επίπεδα αν θέλουν να αντιστρέψουν την κατάσταση.

Η φετινή σεζόν… έχει ξεκινήσει άσχημα για τον Παναθηναϊκό. Μια χρονιά που ξεκίνησε με όνειρα και στόχους για τους πράσινους. Παρ’όλα αυτά οι αποφάσεις του περασμένου καλοκαιριού μας είχαν ήδη προϊδεάσει πως τα πράγματα ίσως δεν είναι τόσο “ωραία” όσο ήθελαν να περάσουν προς τα έξω άνθρωποι του συλλόγου.

Πριν από λίγους μήνες, με απόφαση της διοίκησης του τριφυλλιού, απομακρύνθηκε ο Γιώργος Δώνης από την τεχνική ηγεσία. Σφάλμα; Μέγα, σφάλμα. Τα ηνία του συλλόγου ανέλαβε ο Τσάβι Ρόκα ο οποίος κατάφερε με ένα μαγικό τρόπο να πείσει τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού πως είναι ο κατάλληλος για να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Ο Ρόκα αποφάσισε πως ο άγουρος Ντάνι Πογιάτος ήταν ο ιδανικός για να κάτσει στον πάγκο του συλλόγου.

Ο Ισπανός προπονητής δεν είχε την παραμικρή εμπειρία. Ναι μεν έκανε μια σπουδαία σεζόν με τους νέους της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως το να είσαι πρώτος προπονητής σε έναν σύλλογο σαν τον Παναθηναϊκό θέλει… περισσότερα κότσια. Όπως φάνηκε ο Ισπανός δεν τα είχε. Μάλλον δεν του τα είχαν εξηγήσει καλά οι άνθρωποι του συλλόγου.

Όπως φάνηκε και από τις πρώτες αναμετρήσεις ο Ντάνι Πογιάτος δεν είχε καταλάβει που ήρθε. Στον Παναθηναϊκό των τελευταίων ετών δεν υπάρχει η λέξη ΥΠΟΜΟΝΗ και ΧΡΟΝΟΣ, οι φίλαθλοι των πρασίνων έχουν περάσει πάρα πολλά για να δώσουν πίστωση χρόνου στον Ισπανό.

Έτσι συνέβη το… αναμενόμενο και άργησε να συμβεί και όλας. Στο τριφύλλι αποφάσισαν να απομακρύνουν τον Πογιάτος και στην θέση του έφεραν τον πολύπειρο Λάζλο Μπόλονι. Καλή επιλογή αν αναλογιστούμε το τι ακριβώς χρειάζεται η ομάδα αυτήν την στιγμή. Θέλει έναν προπονητή με εμπειρία αι από το ελληνικό ποδόσφαιρο, έναν προπονητή που θα μπορεί να… επιβληθεί στα αποδυτήρια και δεν θα κολλάει σε “ονόματα”.

Γιατί όμως έπρεπε να… φτάσουμε στα τέλη Οκτώβρη για να γίνει αυτή η αλλαγή; Γιατί δεν δόθηκαν από το καλοκαίρι τα κλειδιά στον Λάζλο Μπόλονι  και στον κάθε Μπόλονι; Γιατί έγιναν και φέτος τόσες… ανούσιες μεταγραφικές κινήσεις; Γιατί αποκτήθηκαν πάλι ποδοσφαιριστές που είχαν αρκετά προβλήματα τραυματισμών; Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια…

Ευθύνεται ο Ντάνι Πογιάτος ή ο Τσάβι Ρόκα; Ο Στραματσόνι ή ο… Νταμπίζας; Η απάντηση είναι… εύκολη. Μια ακόμα σεζόν περνάει αδιάφορα για τον “Σύλλογο Μεγάλο” και υπάρχει ο κίνδυνος αυτό… να γίνει συνήθεια. Αλλαγές πρέπει να γίνουν άμεσα σε όλα τα επίπεδα και το γηπεδικό δείχνει να είναι αυτήν την στιγμή η μοναδική λύση.