Η Ευρωλίγκα συνεχίζεται και το Debut.gr σας παρουσιάζει όλα όσα έγιναν την 8η αγωνιστική.

Η Ευρωλίγκα διένυσε την 8η στροφή της αλλά δεν ανήκει τελείως στο παρελθόν. Και ο λόγος είναι πως η αναμέτρηση της Χίμκι με την Αρμάνι δεν πραγματοποιήθηκε λόγω κρουσμάτων στην ιταλική ομάδα. Στις αναμετρήσεις που διεξήχθησαν η Πέμπτη ήταν η μέρα των γηπεδούχων. ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι και Μπαρτσελόνα κράτησαν αλώβητη την έδρα τους  με τις δύο τελευταίες να κερδίζουν με μεγάλη ευκολία. Η Παρασκευή ήταν η μέρα των φιλοξενούμενων με εξαίρεση τη νίκη της Μπάγερν στη Γερμανία. Ρεάλ, Εφές και Ζενίτ επικράτησαν εκτός έδρας και ανέβηκαν στην βαθμολογική κατάταξη. Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έγινε σε αυτή την 8η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα.

Οι αναμετρήσεις

ΤΣΣΚΑ – Μπασκόνια 89-86

Η αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 8ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα και βρήκε νικήτρια την ΤΣΣΚΑ. Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα ανακοινώθηκε από τους Ρώσους πως ο Μάικ Τζέιμς είχε μείνει εκτός αποστολής για πειθαρχικούς λόγους. Αυτό δεν εμπόδισε τη ΤΣΣΚΑ που από νωρίς είχε το προβάδισμα στην αναμέτρηση. Για 35 λεπτά έδειχνε πως θα έπαιρνε μια εύκολη νίκη αλλά σε εκείνο το σημείο ξύπνησε ο Πιέρια Χένρι. Για 35 λεπτά ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής αλλά σε σχεδόν 5 λεπτά πέτυχε 17 πόντους. Η Μπασκόνια έκανε την ανατροπή και ισοφάρισε σε 82-82 και μετέπειτα σε 84-84. Στη πιο κρίσιμη άμυνα όμως δε τα κατάφερε. Ο Χίλιαρντ με τρίποντο έδωσε το προβάδισμα και έκρινε την αναμέτρηση. Κορυφαίος με ρεκόρ καριέρας ο Χίλιαρντ με 31 πόντους ενώ για τη Μπασκόνια Χένρι και Φολ είχαν από 17 έκαστος.

Ολυμπιακός – Άλμπα Βερολίνου 75-71

Ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση με την Άλμπα κατάφερε και άλλαξε άρδην την εικόνα του στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας στη νίκη. Στην αρχή οι ερυθρόλευκοι μπήκαν νωθρά χωρίς ρυθμό σε άμυνα και επίθεση. Στη πρώτα περίοδο είχε ήδη  8λάθη και τα λάθη έδιναν εύκολους πόντους στο transition για την Άλμπα. Η κατάσταση δε βελτιώθηκε ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο με τη διαφορά να φτάνει το +15 για τους Γερμανούς. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 24- 35 σε ένα από τα χειρότερα ημίχρονα του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Στην επανάληψη η εικόνα άλλαξε. Οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν πολύ ενέργεια στην άμυνα, βρήκαν πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και πέρασαν τη μπάλα στο ζωγραφιστό. Από το -15 έφτασε στο +11 με αποτέλεσμα να φτάσει στη νίκη με σκορ 75-71. Για τον Ολυμπιακό κορυφαίοι ήταν ο Μακκίσικ με 14π και Λιβιό με 13 ενώ παράγοντας του παιχνιδιού ήταν ο Παπανικολάου. Η Άλμπα που ήταν σε κακό επιθετικά βράδυ από το τρίποντο έιχε κορυφαίο τον Τζιφάι με 13 πόντους.

Μακάμπι – Ζαλγκίρις 85-57

Άστραψε και βρόντηξε η Μακάμπι ενάντια στη Ζαλγκίρις. Στη καλύτερη φετινή της εμφάνιση στην Ευρωλίγκα, η ομάδα του Σφαιρόπουλου δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Ζαλγκίρις να πιστέψει στη νίκη. Την χρειαζόταν πολύ αυτή τη νίκη καθώς έχει ξεκινήσει άσχημα ενώ το πρόγραμμα είναι ακόμη πιο δύσκολο. Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι μέχρι το 16-14.Μετά η Μακάμπι έτρεξε ένα επιμέρους 22-2 και σε αυτό το διάστημα κρίθηκε ο αγώνας. Το ημίχρονο έλειξε 53-23 με τους γηπεδούχους να έχουν 11/17 δίποντα και 9/11 (82%) στα τρίποντα. Στην επανάληψη η αναμέτρηση ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με το τελικό σκορ να είναι 85-57. Η Μακάμπι είχε 5 διψήφιους με πρώτο σκόρερ τον Ντόρσευ με 16 πόντους. Η Ζαλγκίρις είχε τον Γουόκαπ με 12 πόντους ενώ συνολικά είχε μόλις 1/14(7.1%) τρίποντα.

Μπαρτσελόνα – Φενέρμπαχτσε 97-55

Ντέρμπι το περιμέναμε, παράσταση για ένα ρόλο έγινε στη Βαρκελώνη. Η Φενέρ έγινε έρμαιο στις διαθέσεις της Μπαρτσελόνα που την διέλυσε με 42 πόντους διαφορά. Για ένα πόντο δεν ισοφαρίστηκε η μεγαλύτερη ήττα της Φενέρ στην Ευρωλίγκα με τον Κοκόσκοφ να είναι έξαλλος με την ομάδα του. Χαρακτηριστικό είναι πως στο τέλος έφυγε κατευθείαν για τα αποδυτήρια χωρίς να χαιρετήσει κανέναν. Οι ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ για 3 λεπτά και μετά η Μπαρτσελόνα πάτησε το γκάζι και δε κοίταξε πίσω. Με εξαιρετικά ποσοστά και πολύ καλή κυκλοφορία το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 51-29. Στην επανάληψη ο Σάρας έδωσε χρόνο σε όσους δεν παίζουν πολύ καθώς έρχεται διαβολοβδομάδα. Χαρακτηριστικό του ροτέισον είναι πως κανείς δεν αγωνίστηκε πάνω από 20 λεπτά ενώ όλοι αγωνίστηκαν πάνω από 11. Ρεκόρ καριέρας ο Σμιτς με 20 πόντους και ο Κούριτς με 25 (7/8τρ). Η Φενέρ χωρίς τον Ντε Κολό έδειξε ένα πολύ κακό πρόσωπο με τα 25 λάθη να αντικατοπτρίζουν πλήρως την εικόνα της.

Ερυθρός Αστέρας- Ρεάλ Μαδρίτης 67-73

Η Ρεάλ συνέχισε την ανοδική της πορεία στην Ευρωλίγκα μετά το κάκιστο ξεκίνημα και σημείωσε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο Βελιγράδι. Στην αρχή ο Ερυθρός ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 21-8. Η Ρεάλ επέστρεψε αλλά πολύ γρήγορα η ομάδα του Βελιγραδίου προηγήθηκε με διψήφια διαφορά (37-27). Μέχρι το ημίχρονο ο Λάσο είδε την ομάδα του να ρίχνει εκ νέου τη διαφορά στο 42-36. Στην επανάληψη και στο γ΄δεκάλεπτο η Ρεάλ έκανε την αντεπίθεση της και με ένα σερί 23-11 πήρε το προβάδισμα. Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Μέχρι που στα τελευταία λεπτά  ο Τόμκινς με δύο τρίποντα έδωσε τη χαριστική βολή στον Ερυθρό. Για τη Ρεάλ, ο Τόμκινς είχε 14 και ο Ράντολφ 13 ενώ συνολικά η Βασίλισσα είχε 14/39 τρίποντα. Ο Ερυθρός είχε για κορυφαίο τον Λόιντ με 22 πόντους άλλα πλήρωσε το ποσοστό του στα τρίποντα αφού συνολικά είχε 5/21.

Παναθηναϊκός – Εφές 77-80

Ο Παναθηναϊκός δε κατάφερε να κερδίσει την Εφές αφού ο Μίσιτς έκανε πράγματα και θαύματα με τους 33 πόντους. Οι δύο ομάδες είχαν τρανταχτές απουσίες όπως ο Νέντοβιτς για τους Πράσινους και ο Λάρκιν, Ντάνστον για την Εφές. Σε αυτούς για την ομάδα του Αταμάν να προστεθεί και ο Μπομπουά που χτύπησε στο μάτι στα πρώτα λεπτά και δεν αγωνίστηκε περεταίρω. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά και είχε διαρκώς το προβάδισμα ως το ημίχρονο. Τα επιθετικά ριμπάουντ και οι πόντοι από τις δεύτερες ευκαιρίες τον κρατούσαν μπροστά. Δεν εκμεταλλεύτηκε όμως την ευκαιρία όταν μπήκε το second unit της Εφές. Δέχθηκε 10 πόντους από Τουνσέρ και Μπαλμπάι και έτσι η Εφές έμεινε κοντά στο σκορ. Στο τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε το κρεσέντο του Μίσιτς. Ο Σέρβος γκαρντ πέτυχε 17 από τους 33 πόντους του σε αυτό το δεκάλεπτο και έβαλε την ομάδα του σε θέση ισχύος. Από εκείνο το σημείο διατήρησε το προβάδισμα και έφτασε στη νίκη. Ο Παναθηναϊκός είχε τον νεοφερμένο Μακ με 18 πόντους ενώ κρατάει και τη βελτίωση του Γουάιτ. Η Εφές με τον Μίσιτς να κάνει ρεκόρ καριέρας στους 33 πόντους έδειξε πως και με τρανταχτές απουσίες έχει το μέταλλο του νικητή.

Μπάγερν Μονάχου – Βαλένθια 90-79

Ευρωλίγκα

Η ομάδα του Τρινκέρι συνεχίζει να εντυπωσιάζει στη φετινή Ευρωλίγκα. Ακόμη μια νίκη για τους Γερμανούς που έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις. Η αναμέτρηση με την Βαλένθια ξεκίνησε με τους Ισπανούς να προηγούνται με 2-9 και έκτοτε οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Συνεχόμενες εναλλαγές στο προβάδισμα με καμία ομάδα να μπορεί να ξεφύγει με διαφορά ασφαλείας. Και έτσι φτάνουμε στο 36΄με το σκορ να είναι 76-76. Η Μπάγερν έτρεξε ένα σερί 14-3 και κλείδωσε τη νίκη. Κορυφαίος ο Λούσιτς με 22 πόντους,7ρ,2ας, 2κλεψίματα. Ενώ πολύ σημαντικός και ο Ζίπσερ με 17 πόντους. Για τη Βαλένθια ο Πρέπελιτς είχε 18 πόντους αλλά οι νυχτερίδες  σούταραν άσχημα από τη γραμμή του τριπόντου (6/24).

Βιλερμπάν – Ζενίτ 53-66

Ευρωλίγκα

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι η Ζενίτ έφυγε με το διπλό από τη Γαλλία ενάντια στη Βιλερμπάν. Ο χαμηλός ρυθμός και τα πολλά λάθη δικαιολογείται καθώς είναι οι δύο από τις ομάδες που έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ από τον κορονοϊό. Αρκεί κάποιος να δει το τελικό σκορ και ότι η Βιλερμπάν είχε 15 λάθη στο ημίχρονο για να καταλάβει πως κύλισε η αναμέτρηση. Στο αγωνιστικό κομμάτι η Ζενίτ είχε διαρκώς το προβάδισμα και έφτασε σχετικά εύκολα στη νίκη. Παρόλου που είχε σε κακό βράδυ τους Ρίβερς και Πάνγκος, ο Τόμας(14π) και ο Πόϋθρες (13π) ήταν οι κορυφαίοι για την ομάδα του Πασκουάλ. Για τη Βιλερμπάν που είχε 11 ασίστ και 19 λάθη ξεχώρισε ο Καουντί με 19 πόντους.

ΜVP

Πολυτιμότερος παίχτης για αυτή την αγωνιστική είναι ο Βλάντιμιρ Λούσιτς. Ο φόργουορντ της Μπάγερν ήταν εξαιρετικός κόντρα στη Βαλένθια με τον ίδιο να αποτελεί το σήμα κατατεθέν στην επίθεση για τον Τρινκέρι. Σε 30 λεπτά συμμετοχής είχε 22 πόντους με 3/4δ, 3/5τρ, 7/7 βολές. Μάζεψε 7 ριμπάουντ ενώ είχε και 2 ασίστ, 2 κλεψίματα χωρίς κανένα λάθος. Στο σύστημα αξιολόγησης συγκέντρωσε 35 μονάδες που φυσικά αποτελεί για τον ίδιο ρεκόρ.

Στα αξιοσημείωτα της Ευρωλίγκα

-> Τα ποσοστά της Μακάμπι στο ημίχρονο με την Ζαλγκίρις. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου σούταρε 11/17 δίποντα και 9/11(81%) τρίποντα.

-> Η διαφορά 42 πόντων της Μπαρτσελόνα με την Φενέρ που μόλις για έναν πόντο δεν ισοφαρίστηκε η μεγαλύτερη ήττα της Φενέρ. Ενώ αρνητικό ρεκόρ αποτελούν τα 25 λάθη της ομάδας του Κοκόσκοφ.

->Η Ρεάλ στην αναμέτρηση με τον Ερυθρό σούταρε διπλάσια τρίποντα από δίποντα. Συγκεκριμένα επιχείρησε 39 τρίποντα ευστοχώντας στα 14.

-> Στο ντεμπούτο το ο Μακ πέτυχε 18 πόντους και έδειξε έτοιμος να βοηθήσει επιθετικά τον Παναθηναϊκό.

-> Το ρεκόρ πόντων του Μίσιτς με τους 33 που ξεπέρασε τους 28 που είχε βάλει με τον Ολυμπιακό πέρυσι.

-> Οι 80 πόντοι που σκόραρε η Εφές χωρίς Λάρκιν, Μπομπουά και Ντάνστον δείχνει το επιθετικό ταλέντο της ομάδας και το πόσο αδικήθηκε την περσινή χρονιά που δεν ολοκληρώθηκε η σεζόν.

Η επόμενη αγωνιστική

17/11/2020: Ζενίτ – Χίμκι (19:00)

17/11/2020: Εφές – Μπάγερν Μονάχου (19:30)

17/11/2020: Ζαλγκίρις – ΤΣΣΚΑ (20:00)

17/11/2020: Μπασκόνια – Φενέρμπαχτσε (21:30)

17/11/2020: Βαλένθια – Παναθηναϊκός (22:00)

18/11/2020: Ρεάλ Μαδρίτης – Μακάμπι (19:30)

18/11/2020: Άλμπα Βερολίνου – Βιλερμπάν (21:00)

18/11/2020: Αρμάνι Μιλάνου – Ερυθρός Αστέρας (21:45)

18/11/2020: Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός (22:00)