Το Debut.gr παρουσιάζει όλα όσα συνέβησαν στην έβδομη αγωνιστική του Γερμανικού πρωταθλήματος.

Η δράση στο Γερμανικό πρωτάθλημα συνεχίστηκε το ΣαββατοΚύριακο (7-8/9) με τους αγώνες για την έβδομη αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.

https://twitter.com/VfLWolfsburg_EN/status/1325467711963607047

Καλύτερο γκολ της αγωνιστικής

Αδιαμφισβήτητα το γκολ της αγωνιστικής ανήκει στον Βαλεντίνο Λαζάρο της Γκλάντμπαχ. Ο 24χρονος Αυστριακός επιθετικός, παρότι η ομάδα του ηττήθηκε, μείωσε σε 4-3 στο 90′ με ένα εκπληκτικό εναέριο τακουνάκι, γνωστό ως  scorpion kick.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Λαζάρο έχει Ελληνική καταγωγή, αφού η μητέρα του είναι Ελληνίδα. Αγωνίζεται στην Εθνική Αυστρίας, επειδή έχει γεννηθεί στο Γκρατς, ενώ ο πατέρας του είναι Αγκολέζος.

https://twitter.com/UtdCode/status/1325516821529817088

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Μπάγερν Μονάχου: 2-3

Οι φιλοξενούμενοι έβαλαν την μπάλα στα δίχτυα στο 25′ με τον Λεβαντόφσκι. Βέβαια το γκολ δεν μέτρησε, γιατί το VAR έδειξε πως το δεξί γόνατο του Πολωνού επιθετικού ήταν εκτεθειμένο.

Το ματς είχε θέαμα, δράση και μας επιφύλασσέ πολλές ευκαιρίες, φάσει και γκολ, αρχής γενομένης με το γκολ του Μάρκο Ρόις στο 45′. Ο 31χρονος Γερμανός επιθετικός με πλασέ μέσα στην περιοχή. Ένα σουτ που ο Νόιερ δεν μπορούσε να απαντήσει. Στο 45+3′ ο Νταβίντ Αλάμπα με φοβερή εκτέλεση φάουλ έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με 1-1 στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπάγερν Μονάχου ξεκίνησε πολύ δυναμικά και στο 48′ με κεφαλιά μέσα στην περιοχή ο  Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έκανε το 2-1, με τον Λερόι Σανέ να “κλειδώνει” την νίκη στο 80′ με το γκολ, κάνοντας το 3-1.

Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε με πολύ όμορφη ενέργεια ο Νορβηγός επιθετικός Έρλινγκ Χάαλαντ στο 83′.

RB Λειψίας-Φράιμπουργκ: 3-0

Η Ρεντ Μπουλ Λειψίας, παίζοντας εξαιρετικό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο πήρε την νίκη κόντρα στην Φράιμπουργκ με 3-0 και βρέθηκε στην δεύτερη θέση με 16 βαθμούς συγκομιδή, μόλις δύο πίσω από την Μπάγερν Μονάχου. Οι φιλοξενούμενοι έπεσαν στην 14η θέση, έχοντας 6 βαθμούς.

Στο 26′ ο Ιμπραχίμα Κονατέ άνοιξε το σκορ, ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσαν οι Μάρσελ Σάμπιτσερ και Ανχελίνο στο 70′ και 89′ αντίστοιχα.

https://twitter.com/Bundesliga_EN/status/1325520998616150016

Βέρντερ Βρέμης-Κολωνία: 1-1

Η Κολωνία έψαχνε πολύ την πρώτη της νίκη στην φετινή σεζόν και ο Νίκλας Μοισάντερ με.. αυτογκόλ στο 67′ την έδωσε το προβάδισμα. Βέβαια ο Λεονάρντο Μπιτενκούρτ έφερε το ματς στα ίσα στο 82′, από το σημείο του πέναλτι, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Union Βερολίνου-Αρμίνια Μπίλεφεντ: 5-0

Η Ούνιον Βερολίνου μετέτρεψε το παιχνίδι σε παράσταση για ένα ρόλο και νίκησε με πέντε γκολ την Αρμίνια Μπίλεφελντ.

Στο 3′ ο Κέιτα Εντό άνοιξε το σκορ για τους Βερολινέζους (1-0), με τον Ρόμπερτ Άντριχ να διπλασιάζει τα τέρματα στο 13′ (2-0).

Ο  Σεράλντο Μπέκερ στο 45′ έκανε το 3-0, ενώ με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο (52′ Μαξ Κρουζ- 89′ Σέντρικ Τόιχερτ), οι γηπεδούχοι διαμόρφωσαν το 5-0, που αποτελεί την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας τους στην Bundesliga.

Μάινζ-Σάλκε: 2-2

Μάιντς και Σάλκε ήρθαν ισόπαλες με 2-2 στο ντέρμπι… ουραγών, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τον πρώτο τους βαθμό στην φετινή σεζόν της Μπουντεσλίγκα. Το σκορ άνοιξε στο 6′ ο Ντάνιελ Μπροζίνσκι, με τον Ζαν-Φιλίπ Ματέτα στο 36, να φέρνει το ματς στα ίσα. Τα γκολ των Μαρκ Ούτ (45′) και το αυτογκόλ του  Ζεν Τζούστ (82′), διαμόρφωσαν το τελικό σκορ στο 2-2.

Άουγκσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου: 0-3

Επιστροφή στις νίκες μετά από πέντε αγωνιστικές και η Χέρτα Βερολίνου, η οποία πήρε το “διπλό” στην έδρα της Άουγκσμπουργκ.

Ο Ματέους Κούνια έκανε το 1-0 στο 44′, ενώ οι Τόντι Λουκεμπάκιο (52′) και Κριστόφ Πιάτεκ (86′), διαμόρφωσαν το τελικό σκορ στο 3-0.

Στουτγκάρδη- Άιντραχτ Φρανγκφούρτης: 2-2

H Στουτγκάρδη αν και προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο, με τα γκολ των Νίκολας Γκονζάλεζ (17′) και Γκονζάλο Κάστρο (37′), δεν μπόρεσε να πάρει το τρίποντο. Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο δεύτερο ημίχρονο, έφερε το ματς στα ίσα, με τα γκολ των Αντρέ Σίλβα στο 61′ και Νταβίντ Άμπραχαμ στο 75′.

Βόλφσμπουργκ-Χόφενχαιμ: 2-1

Η Βόλφσμπουργκ προηγήθηκε με δύο γρήγορα γκολ, των Ρενάτο Στέφεν στο 5′ και Βεν Βένγκορστ στο 26′. Βέβαια οι γηπεδούχοι καρδιοχτύπησαν, επειδή η Χόφενχαιμ αρχικά μείωσε με τον Ανταμιάν στο 87′. Ενώ στο φινάλε, ο Νταμπούρ από τους φιλοξενούμενους είχε την ευκαιρία με εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις να φέρει το ματς στα ίσα, κάτι που τελικώς δεν κατόρθωσε.

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Γκλάντμπαχ: 4-3

Ένας βαθμός χώριζε τις Μπάγερ Λεβερκούζεν και Γκλάντμπαχ πριν τον αγώνα. Στο ματς έγινε χαμός, αφού και οι δύο ομάδες ήθελαν πολύ το τρίποντο, για να ανέβον στην βαθμολογία.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι Στιντλ (18′ και 29′) και Αλάριο (27′ και 41′) είχαν μια μονομαχία, αφού σκόραραν από δύο γκολ, στέλνοντας τις δύο ομάδες στο ημίχρονο με το σκορ στο 2-2

Οι γηπεδούχοι με δύο γκολ των Μπέιλι και  Μπάουμγκαρτλινγκερ στο 68′ και στο 82′, ξέφυγαν με το σκορ στο 4-2, με την Γκλάντμπαχ να μειώνει στο 90′ με το εκπληκτικό τακουνάκι του Λαζάρο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: (21-22/11)

Μπάγερν Μονάχου-Βέρντερ Βρέμης

Γκλάντμπαχ-Άουγκσμπουργκ

Χόφενχαιμ-Στουτγκάρδη

Σάλκε-Βόλφσμπουργκ

Αρμίνια Μπίλεφεντ- Μπάγερ Λεβερκούζεν

Άιντραχτ Φρανκφούρτης- RB Λειψίας

Χέρτα Βερολίνου- Μπορούσια Ντόρτμουντ

Φράιμπουργκ- Μάιντς

Κολωνία- Union Βερολίνου