Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ματ Λοτζέσκι, η ΑΕΚ πέρασε δύσκολα μέσα από το Περιστέρι. Το Debut.gr και ο Μαλγαρινός Δημήτρης σχολιάζουν τι είδαν.

Η ΑΕΚ πέτυχε μια μεγάλη νίκη κόντρα στο Περιστέρι στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Πρωταγωνιστής της Ένωσης ήταν ο Ματ Λοτζέσκι. Ο Βέλγος πέτυχε 4/4 τρίποντα στα τελευταία 3,5 λεπτά της αναμέτρησης και ουσιαστικά έκρινε την έκβαση του ματς. Σε ένα σημείο μάλιστα που οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα, ακόμα και με 8 πόντους. Άξιος συμπαράστατης του ο Κιθ Λάνγκφορντ που για άλλη μια φορά όταν η μπάλα έκαιγε κουβάλησε την Ένωση με πάρα πολύ δύσκολα καλάθια. Από πλευράς γηπεδούχων, ο Μαυροκεφαλίδης ήταν πρώτος σκόρερ, σε μια όμως μέτρια βραδιά για τα στάνταρ του ενώ πολύτιμες βοήθειες έδωσαν Βασιλόπουλος και Αθηναίου.

Η ΑΕΚ σκόραρε 24 πόντους στην τελευταία περίοδο με τους 12 να έρχονται από τον Λοτζέσκι και άλλαξε το όλο εις βάρος της μομέντουμ στο παιχνίδι που υπήρχε υπέρ των γηπεδούχων. Μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο είχε το πολύ άσχημο 15% στα τρίποντα. Η εμπειρία όμως των παικτών της όπως ο Λάνγκφορντ, ο Ζήσης και ο Λοτζέσκι έκαναν την διαφορά. Η Ένωση βρήκε λύσεις και τελείωσε το ματς με 35% στα τρίποντα κερδίζοντας και το παιχνίδι.

Κακό το Περιστέρι στην αρχή, μέτρια η ΑΕΚ

Οι ομάδες μπήκαν πολύ μούδιασμενα στο παιχνίδι με το πρώτο πεντάλεπτο να είναι πολύ φτωχό σε θέαμα. Η ΑΕΚ ήταν αυτή όμως που βρήκε τις πρώτες λύσεις κόντρα στο Περιστέρι. Προηγήθηκε με 9 πόντους στην πρώτη περίοδο στο 7ο λεπτό (4-13). Μετά από αυτό το σημείο οι γηπεδούχοι άρχισαν να παίζουν καλύτερα και να ισορροπούν το παιχνίδι. Η ανάπαυλα τους βρήκε 3 πόντους πίσω από την Ένωση (27-30).

Γενικότερα στο πρώτο ημίχρονο είδαμε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που περιμέναμε. Τόσο η ΑΕΚ όσο και το Περιστέρι είναι ομάδες που συνιθίζουν να πηγαίνουν υψηλά το σκορ. Αντίθετο και στην απόδοση των σταρ των δύο ομάδων. Η ΑΕΚ που έχει δείξει τόσο φέτος όσο και πέρυσι ότι βασίζει την επίθεση της στο Λάνγκφορντ, είδε τον Αμερικανό να έχει μόνο 2 πόντους. Μάλιστα αυτοί οι πόντοι ήρθαν στην τελευταία επίθεση του ημιχρόνου. Το Περιστέρι από την άλλη είχε τον Γκρέι στους 0 πόντους στο πρώτο ημίχρονο.

Το σημερινό παιχνίδι δεν ήταν για τους ψηλούς. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης φορτώθηκε με 3 φάουλ από το πρώτο δεκάλεπτο. Ο Σλότερ πήγε με 3 στα αποδυτήρια στο ημίχρονο ενώ ο Μορέιρα χρεώθηκε το 3ο του φάουλ στις αρχές του τρίτου δεκαλεπτού.

Πολύ σημαντική νίκη ΑΕΚ ενόψει συνέχειας

Πολύ σημαντική νίκη της ΑΕΚ και ειδικότερα με τον τρόπο που έρχεται. Η Ένωση διατηρεί το αήττητο της ενόψει συνέχειας ενώ παίρνει μια νίκη αβαντάζ από έναν αντίπαλο που φαίνεται να έχουν τις ίδιες διεκδικήσεις. Για άλλη μια φορά η ΑΕΚ έδειξε ότι παρά το τεράστιο βάθος στο πάγκο, όταν ο Λάνγκφορντ έχει προβλήματα στο να σκοράρει, η όλη επίθεση της ΑΕΚ αντιμετωπίζει κολλήματα. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να κοιτάξει το team της Ένωσης. Ωστόσο μετά από καιρό και κόντρα στις προσδοκίες της φετινής ΑΕΚ ειδαμε μια πολύ καλή αμυντική προσπάθεια. Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν στους 62 το Περιστέρι (27 στο ημίχρονο) περιορίζοντας και το αστέρι της αντιπαλης ομάδας. Ο Γκρέι τελείωσε με μόλις 10 πόντους με άσχημα ποσοστά, έχοντας μείνει αποντός στο πρώτο ημίχρονο.

Το παιχνίδι δεν χρείζει δάφνες ποιότητας. Όμως το αντρεπτικό του φινάλε νόμιζω ευχαρίστησε κάθε μπασκετόφιλο. Ευελπιστούμε τα παιχνίδια αυτά να γίνονται με κόσμο όσο το δυνατόν το συντομότερο.

Τα boxscore