Η Μπάγερν Μονάχου ήταν η μεγάλη νικήτρια στο 103ο "κλάσικερ" και το debut.gr σχολιάζει τα όσα συνέβησαν.

Σε ένα παιχνίδι με αρκετή τακτική αλλά και θέαμα, η Μπάγερν Μονάχου κατόρθωσε να φύγει με το “τρίποντο” από την έδρα της Ντόρτμουντ. Επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ποιος είναι το αφεντικό στη Γερμανία.

Η ομάδα του Χάνσι Φλικ επικράτησε με 3-2 της Ντόρτμουντ στο “Σιγκνάλ Ιτούνα Πάρκ” και ανέβηκε στην κορυφή της γερμανικής Μπουντεσλίγκα. 27 γκολ σε 7 παιχνίδια για τη Βαυαρική μηχανή .

Το παιχνίδι μπορεί να είχε πέντε γκολ, είχε όμως όπως είπαμε και πολλή τακτική από τους δύο προπονητές.Η Μπάγερν με τα γνωστά προβλήματα φέτος στην ανασταλτική λειτουργία, είδε στο 36’ τον Ζόσουα Κίμιχ να αποχωρεί τραυματίας . Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Μάρκο Ρόις άνοιξε το σκορ με τη συμπλήρωση των 45’ (ύστερα από ωραία ομαδική ενεργεία).

Όμως το τέλος του πρώτου μέρους επιφύλασσε ένα ακόμη γκολ. Ωραία κομπίνα σε κοντινό φάουλ από τους πρωταθλητές, το σουτ του Αλάμπα βρήκε σε σώμα και νίκησε τον Μπίρκι για το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ντόρτμουντ ήταν πιο απειλητική, όμως η Μπάγερν έδειχνε πως μπορεί να της χαλάει το ρυθμό και ταυτόχρονα να επιβάλλει το δικό της. Η ομάδα του Φάβρ είχε φυσικά στόχο να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση, ενώ η ομάδα από το Μόναχο έψαχνε με υπομονή το γκολ .

Έτσι και έγινε. Τρία λεπτά μετά την έναρξη Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με καταπληκτική κεφάλια ύστερα από σέντρα του Ερναντές έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. Ακόμη ένα γκολ του Πολωνού στη φετινή Μπουντεσλίγκα , 11ο σε 7 ματς, ισοφαρίζοντας το…δικό του ρεκόρ από πέρσι! Ο «Λέβα» έφτασε τα 18 γκολ σε 13 ματς κόντρα στην πρώην του… Μπορούσια. Μάλιστα η Μπάγερν λίγο έλειψε να σκοράρει και στο 51’, αλλα το σουτ του Κομάν χτύπησε στο δοκάρι !

Από εκεί και πέρα μέχρι και το τρίτο γκολ της Μπάγερν, μπορούμε να πούμε πως η Ντόρτμουντ κυριάρχησε. Είτε έχοντας επικίνδυνα «πατήματα» στην περιοχή του Νόιερ, είτε φτάνοντας και σε τελική ενέργεια (Ρέινα 63, Ρόις 68’). Η ισοφάριση όμως δεν ήρθε ποτέ. Αντί αυτής, ήρθε το 1-3.

Ένα λεπτό πριν τα 70, ο Φλίκ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Σανέ. Και ένα δεκάλεπτο μετά ο Γερμανός τον δικαίωσε. Με εξαιρετικό αριστερό τελείωμα αξιοποίησε την άρτια αντεπίθεση της Μπάγερν για το 3-1!

Και αν όλα φαινόταν να είχαν κριθεί,ο Χάαλαντ είχε άλλη άποψη. Ο Νορβηγός δε μπορούσε να λείπει από τον πίνακα των σκόρερς ! Με ωραία ατομική ενέργεια, ο νεαρός φορ σκόραρε για ακόμη μια φορά φέτος , βάζοντας την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι!

Το τέλος του αγώνα ήταν δραματικό. Λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90 ο Ρόις βρέθηκε σε θέση βολής, ωστόσο ο αρχηγός της Ντόρτμουντ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 3-3. Αυτός που τα κατάφερε ήταν ο Λεβαντόφσκι, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον VAR πάντως ορθά να ακυρώνει το τέρμα του ασταμάτητου στράικερ .

Το τελικό σφύριγμα βρήκε την αρμάδα του Φλίκ θριαμβεύτρια σε ένα «Κλάσικερ» που τα είχε όλα, και ήταν μια ευχάριστη συντροφιά για βράδυ Σαββάτου