Ο πρωταθλητής της Γαλλίας στην ατομική χρονομέτρηση και ένας από τους καλύτερους ποδηλάτες παγκοσμίως, ο Remi Cavagna μίλησε αποκλειστικά στο debut.gr και τον Άρη Κατσίδη για τους στόχους του, για την περσινή νίκη του στην Vuelta, ποια είναι η καλύτερη στιγμή στην φετινή σεζόν αλλά και για την νίκη του Sam Bennett στο 4ο ετάπ.

Ο Rémi Cavagna της Deceuninck–Quick-Step μας έκανε την τιμή και μίλησε αποκλειστικά στο debut.gr και τον Άρη Κατσίδη στην πρώτη rest day του φετινού Γύρου της Ισπανίας (Vuelta). Ο 25χρονος Γάλλος ποδηλάτης είναι ένας από τους πιο βασικούς πυλώνες  της Deceuninck–Quick-Step τα τελευταία χρόνια, αλλά και ένα χρήσιμο γρανάζι, οπού πέρα από την βοήθεια που προσφέρει, παίρνει και πολλές διακρίσεις, λόγω της αδιάκοπης δουλειάς, του μεγάλου ταλέντου του και των εξαιρετικών δεξιοτήτων του,

Η φετινή σεζόν στην ποδηλασία, επηρεάστηκε λόγω της πανδημίας του κορονοιού και συνεχίστηκε τον Αύγουστο. Από το restart , o Cavagna έχει κάνει μια απίστευτη πορεία στην οποία κατέκτησε μεταξύ άλλων, την πρώτη θέση στο Γαλλικό πρωτάθλημα ατομικής χρονομέτρησης, αλλά και νίκησε τον κλασικό αγώνα του Sud-Ardeche.

Επίσης συμμετείχε φέτος και σε δύο μεγάλους αγώνες, στον Γύρο της Γαλλίας και τώρα στον Γύρο της Ισπανίας, κάτι που δείχνει πως αποτελεί έναν από τους καλύτερους ποδηλάτες αυτή τη στιγμή παγκοσμίως. Ο Cavagna βοηθάει την ομάδα του με κάθε τρόπο, ενώ ειδικεύεται περισσότερο στα Εταπ (αγώνες) της ατομική χρονομέτρηση.

Την περσινή σεζόν, ο Cavagna συμμετείχε ξανά στην Vuelta (Γύρος της Ισπανίας) και κατάφερε να νικήσει το 19ο ΕΤΑΠ, τερματίζοντας πρώτος στο Τολέδο, με την νίκη αυτή να είναι η πρώτη του Γάλλου ποδηλάτη σε ετάπ Grand Tour.

Αναλυτικά όσα δήλωσε αποκλειστικά στο debut.gr και τον Άρη Κατσίδη

Πως αισθάνεσαι που συμμετέχεις στον Γύρο της Ισπανίας της φετινής σεζόν;

Είναι ένα όνειρο να συμμετέχω στον Γύρο της Ισπανίας με την Deceuninck–Quick-Step. Προσπαθώ να βοηθώ την ομάδα μου όσο περισσότερο μπορώ και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Πέρσι, είχα την ευκαιρία να νικήσω ένα ετάπ στον Γύρο της Ισπανίας, κάτι που είναι εξαιρετικό. Για φέτος θα προσπαθήσω να βοηθήσω τα μέγιστα σε όλα τα ετάπ και κυρίως με ενδιαφέρουν τα ετάπ της ατομικής χρονομέτρησης και αν έχουμε καλά πόδια (αν έχουμε δύναμη), θα δούμε.

Στοχεύεις σε κάποιο ετάπ της φετινής Vuelta ιδιαίτερα;

Ναι φυσικά, κυρίως με ενδιαφέρουν όπως πρωτοείπα, τα ετάπ της ατομικής χρονομέτρησης και αυτήν την εβδομάδα (27/10-2/11) θα προσπαθήσουμε να δούμε αν μπορούμε να αποσπαστούμε από το peloton. Θα προσπαθήσουμε κάθε μέρα και θα βάλουμε τα δυνατά μας, βέβαια είναι πολύ δύσκολα, γιατί όλοι οι ποδηλάτες είναι εξαιρετικοί και το επίπεδο είναι πολύ υψηλό.

Η Vuelta κανονικά διεξάγεται τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου, φέτος γίνεται τέλη Οκρωβρίου-αρχές Νοεμβρίου. Θεωρείς ότι αυτό δημιουργεί περισσότερες δυσκολίες στους ποδηλάτες;

Είναι διαφορετικά. Οι αγώνες τον Αύγουστο γίνονται το καλοκαίρι, που ο καιρός είναι ηλιόλουστος, έχει ζέστη και είναι οι συνθήκες που όλοι θέλουμε να αγωνιστούμε. Φέτος ο Γύρος της Ισπανίας πήγε πιο πίσω στο πρόγραμμα λόγω της πανδημίας και διεξάγεται στα τέλη Οκτωβρίου- αρχές Νοεμβρίου. Έχει πολύ κρύο, βρέχει κάθε μέρα, όμως η αγωνιστική σεζόν τελειώνει αυτήν την περίοδο, οπότε παρά τις αντιξοότητες, παραμένει ο αγώνας σαν όλους τους άλλους και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την νίκη.

Πως νιώθεις που αγωνίζεται για μεγάλη ομάδα όπως η Deceuninck–Quick-Step;

Το να αγωνίζομαι με την Deceuninck–Quick-Step είναι πραγματικά ένα όνειρο. Για εμένα είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο και έχω συμπαίκτες σπουδαίους ποδηλάτες όπως ο Julian Alaphillipe, που κατέκτησε πρόσφατα το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θα ήθελα να συνεχίσουμε έτσι δυνατά.

Πόσο επίπονο είναι ένας μεγάλος αγώνας όπως ο Γύρος της Ισπανίας;

Όλες οι δυσκολίες των αγώνων και οι συνθήκες είναι οι ίδιες για όλους. Οπότε ακολουθούμε τις οδηγίες της ομάδας και του director sportif (αγωνιστικό διευθυντή) της ομάδας.  Πίνουμε καφέ το πρωί, καθόμαστε στο λεωφορείο της ομάδας και μιλάμε με τους προπονητές ώστε να διαμορφώσουμε το πλάνο και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα.

Είναι η μεγαλύτερη πρόσκληση στην καριέρα σου;

Ναι ισχύει, είναι δύσκολες οι καιρικές συνθήκες όπως πρωτοείπαμε και πολύ διαφορετικές . Έχει κρύο και βρέχει όλη μέρα. Σε αντίθεση με κάθε χρόνο που ο Γύρος της Ισπανίας που γίνεται κανονικά τον Αύγουστο, οπού τότε έχει 35 βαθμούς Κελσίου, πολύ ήλιο και ζέστη.

Ποια ήταν τα συναισθήματα σου από την νίκη στο ετάπ του Γύρου της Ισπανίας το 2019;

Ήταν η πρώτη μου νίκη σε Grand Tour και προπονούμουν πολύ σκληρά για να το πετύχω. Ήταν πολύ ωραία και ένιωσα υπέροχα. Η ομάδα πέρσι τα πήγε πολύ καλά, αφού κατακτήσαμε 5 ετάπ με 3 διαφορετικούς ποδηλάτες. Η τελευταία νίκη της Deceuninck–Quick-Step  ήταν στο τελευταίο ετάπ στην Μαδρίτη (νίκησε ο Fabio Jakobsen). Έχω πάρα πολύ όμορφες μνήμες από τον Γύρο της Ισπανίας την περσινή χρονιά.

Φέτος κατέκτησες το Γαλλικό πρωτάθλημα ατομικής χρονομέτρησης και τον κλασικό αγώνα του Sud-Ardeche. Ποια είναι τα συναισθήματα σου από αυτούς τους αγώνες;

Κατέκτησα δύο πολύ σημαντικές διοργανώσεις φέτος. Οι αγώνες ήταν δύσκολο γιατί έγιναν με βροχή και οι καιρικές συνθήκες δυσκόλευαν περισσότερο το έργο μας. Για το Sud-Ardeche, χάρηκα πάρα πολύ γιατί ήταν και δίπλα στο σπίτι μου, απέχει μόλις δύο ώρες και είναι ένας σημαντικός κλασικός αγώνας. Ο τίτλος στο Γαλλικό πρωτάθλημα της ατομικής χρονομέτρησης είναι ο κύριος στόχος μου. Προπονούμαι πολύ σκληρά από junior και είμαι πολύ χαρούμενος που το πέτυχα.

Μέχρι τώρα (η συνέντευξη έγινε στις 26/10) τι κρατάς από τον φετινό Γύρο της Ισπανίας;

Πρώτα, κρατάω την νίκη του αρχηγού της ομάδας, Sam Bennett στο τέταρτο ετάπ. Κερδίσαμε με πολύ καλή προσπάθεια όλης της ομάδας. Πριν τον αγώνα στο λεωφορείο είχαμε ακούσει τον σχεδιασμό από τον director sportif (αγωνιστικό διευθυντή) και πήραμε την νίκη. Ο Sam Bennett είναι εξαιρετικός, πήρε την πράσινη φανέλα (φανέλα σπρίντερ) στον Γύρο της Γαλλίας και είναι ο μεγαλύτερος σπρίντερ στον κόσμο.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ. Rémi Cavagna και την Deceuninck–Quick-Step για αυτήν την συνέντευξη και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

Thanks a lot Mr. Rémi Cavagna and Deceuninck–Quick-Step fore this exclusive interview and we wish you all the best.