Ο Οίαξ Ναυπλίου έβαλε δύσκολα στον Απόλλωνα Πατρών αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κάνουν το 3/3 για το πρωτάθλημα της Α'2.

Από ένα ημίχρονο η κάθε ομάδα

Η πρώτη περίοδος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ και καμία να μην μπορεί να πάρει σαφές προβάδισμα. Ο Οίαξ Ναυπλίου προσπαθούσε να περάσει τη μπάλα στη ρακέτα και από εκεί πήρε σχεδόν όλους τους πόντους του. Με συνεχόμενους πόντους του Πελεκάνου οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά με 6-10 αλλά η απάντηση ήταν άμεση από τον Πουλιανίτη (8-10). Ο Οίαξ είχε ένα μικρό προβάδισμα το οποίο και συντηρούσε σε όλη τη διάρκεια της πρώτης περιόδου. Από τη πλευρά του Απόλλωνα, ο Μολφέτας με δικούς του πόντους διατηρούσε την ομάδα του κοντά στο σκορ (12-14). Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Οίαξ βελτίωσε την άμυνά του (έπαιξε για λίγα λεπτά και ζώνη) και ανέβασε τη διαφορά. Έχοντας σε πρώτο πλάνο τον Σκόρδα, οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τη δυναμική τους μέσα στη ρακέτα και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +7 (16-23).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ανήκε στους Πατρινούς. Αν και στα πρώτα λεπτά οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να έχουν ένα προβάδισμα , το σκηνικό άλλαξε. Ο Αγγέλου ανέλαβε δράση για τον Απόλλωνα και με επτά δικούς του πόντους οι Πατρινοί πέρασαν μπροστά στο σκορ (32-29). Πουλιανίτης και Διαμαντάκος συνέβαλαν στον επιθετικό τομέα για την ομάδα της Πάτρας και η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 36-34.

«Καθάρισε» γρήγορα το ματς ο Απόλλωνας. Ο Οίαξ δεν κατάφερε να βγάλει αντίδραση

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Απόλλωνας πήρε γρήγορα μία διαφορά η οποία αποδείχτηκε πως ήταν ασφαλείας. Με συνεχόμενους πόντους του Τσιακμά οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά με 42-37. Ο Βύρλας μείωσε γρήγορα σε 42-39 αλλά ο Απόλλωνας είχε και πάλι απάντηση. Με γκολ-φάουλ του Τσιακμά και με καλάθι του Διαμαντάκου, οι Πατρινοί πέρασαν μπροστά με 47-39. Η ροή του παιχνιδιού δεν άλλαξε, ο Απόλλωνας έλεγχε ολοκληρωτικά το ματς και η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 56-47.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Με τρίποντο του Μπαζίνα, η διαφορά πήγε στο +12 (59-47). Ο Καλλινικίδης πάλευε μόνος του στην επίθεση (63-52) για τον Οίακα αλλά ο Απόλλωνας δεν άφηνε την διαφορά να φύγει από τα χέρια του. Το τρίποντο του Μολφέτα «έσβησε» τις όποιες ελπίδες των φιλοξενούμενων για νίκη και ο Απόλλωνας πανηγύρισε τη τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα (68-60).

Δεκάλεπτα: 18-19, 44-37, 56-47, 68-60

Απόλλων Πάτρας (Βετούλας): Τσιακμάς 11 (1), Αγγέλου 15 (2), Πουλιανίτης 9, Διαμαντάκος 9, Μολφέτας 19 (4), Μπαζίνας 3 (1), Αντωνάκης 2

Οίαξ (Κουλουριώτης): Σιμιτζής 7, Χαϊδάς, Κουμπούρας 6, Πελεκάνος 13, Παπαφλωράτος 2, Βύρλας 14, Καλλινικίδης 9 (1), Σκορδάς 9, Χάχαλος, Χρονόπουλος