Με χρυσό σκόρερ τον Χασάν στο 91', ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαία νίκη με 1-0 επί της Μαρσέιγ και ξεκίνησε με το δεξί τη φετινή ευρωπαϊκή του πορεία.

Με χρυσό σκόρερ τον Χασάν στο 91′, ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαία νίκη με 1-0 επί της Μαρσέιγ και ξεκίνησε με το δεξί τη φετινή ευρωπαϊκή του πορεία. Καλύτεροι οι ερυθρόλευκοι, κόντρα στην ομάδα του Βίλας Μπόας που έπαιξε με ξεκάθαρο στόχο την ισοπαλία.

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο, το θέαμα δεν ήταν καλό. Και οι δύο ομάδες ήταν διστακτικές, καθώς δεν ήθελαν να ρισκάρουν ιδιαίτερα. Στο 6′ το σουτ του Τοβέν πέρασε λίγο άουτ, όπως και το σουτ του Μβιλά τέσσερα λεπτά αργότερα. Στο 21′ ο Σα μπλόκαρε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παγέ. Ο Ολυμπιακός είχε καλή ευκαιρία στο 39′, όμως το πλασέ του Ελ Αραμπί από το γύρισμα του Μασούρα κόντραρε στον αντίπαλο αμυντικό. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στο σκορ στο ημίχρονο.

Με το ξεκίνημα επανάληψης η Μαρσέιγ έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν ο Μπενεντέτο νικήθηκε από τον Σα σε τετ α τετ. Στο 52′ ο Μασούρας βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα σε μια φάση διαρκείας, όμως ακυρώθηκε μέσω VAR για πολύ οριακό οφσάιντ.

Στο 71′ ο Βαλμπουενά νικήθηκε από τον Μανταντά και όλα έδειχναν ότι το ματς οδηγείται σε λευκή ισοπαλία. Ωστόσο, στο 91ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ραφίνια έκανε το κλέψιμο και ο Βαλμπουενά έκανε την κίνηση από δεξιά. Την κατάλληλη στιγμή, ο Γάλλος βρήκε με γλυκιά σέντρα τον Χασάν, ο οποίος με κεφαλιά στην αριστερή γωνία λύτρωσε την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Πλέον οι ερυθρόλευκοι μπορούν να αισιοδοξούν για ακόμα καλύτερη συνέχεια. Την επόμενη εβδομάδα, οι Πειραιώτες ταξιδεύουν στην Πορτογαλία, όπου θα διεκδικήσουν ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα στην προσπάθεια για πρόκριση στην επόμενη φάση.