Το Τσάμπιονς Λιγκ επέστρεψε στη ζωή μας, έστω και τον Οκτώβριο. Μπορεί τα περισσότερα γήπεδα να ήταν άδεια, όμως διεξήχθησαν μεγάλα ματς, με ανατροπές και πολλά γκολ. Από ελληνική συμμετοχή, ο Ολυμπιακός τα πήγε περίφημα, επικρατώντας με 1-0 της Μαρσέιγ στο Καραϊσκάκη.

Το Τσάμπιονς Λιγκ επέστρεψε στη ζωή μας, έστω και τον Οκτώβριο. Μπορεί τα περισσότερα γήπεδα να ήταν άδεια, όμως διεξήχθησαν μεγάλα ματς, με ανατροπές και πολλά γκολ. Από ελληνική συμμετοχή, ο Ολυμπιακός τα πήγε περίφημα, επικρατώντας με 1-0 της Μαρσέιγ στο Καραϊσκάκη.

Ας τα δούμε αναλυτικά

1ος όμιλος

To ντέρμπι του ομίλου ήταν μόνο ντέρμπι στα χαρτιά. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν δεν είχε κανένα πρόβλημα να συντρίψει με 4-0 την Ατλέτικο του Σιμεόνε. Στο άλλο ματς του ομίλου, Ζάλτσμπουργκ και Λοκομοτίβ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2 σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι.

2ος όμιλος

Η Σαχτάρ βύθισε το φάντασμα της Ρεάλ, καθώς έφυγε με τη νίκη με 3-2 από τη Μαδρίτη. Ένα αποτέλεσμα που άξιζε απόλυτα με βάση την εικόνα της στον αγωνιστικό χώρο. Ίντερ και Γκλάντμπαχ μοιράστηκαν από ένα βαθμό, αφού αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2 σε ένα παιχνίδι όπου όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο.

3ος όμιλος

Ο Ολυμπιακός με λυτρωτή τον Χασάν επικράτησε της Μαρσέιγ με 1-0, αρχίζοντας νικηφόρα την πορεία του στον 3ο όμιλο. Το ίδιο έκανε και η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επικράτησε της Πόρτο με 3-1, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος.

4ος όμιλος

Στον απόηχο του σοκαριστικού τραυματισμού του Φαν Ντάικ, η Λίβερπουλ κατάφερε να φύγει με σημαντικό διπλό από την έδρα του Άγιαξ χάρη σε ένα αυτογκόλ του Ταλιαφίκο. Οι κόκκινοι ισοβαθμούν με την εκπληκτική Αταλάντα, η οποία πέτυχε άλλη μια τεσσάρα, αυτή τη φορά κόντρα στην αδύναμη Μίντιλαντ στη Δανία.

5ος όμιλος

Τσέλσι και Σεβίλλη δεν κατάφεραν να δικαιώσουν τα προγνωστικά, αφού σε ένα πολύ βαρετό ματς ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα. Ρεν και Κράσνονταρ μοιράστηκαν επίσης ένα βαθμό, καθώς οι Ρώσοι πήραν το Χ, αν και έμειναν πίσω στο σκορ στο δεύτερο ημίχρονο.

6ος όμιλος

Η Λάτσιο επικράτησε απόλυτα δίκαια με 3-1 της Ντόρτμουντ, η οποία δεν κατάφερε να λύσει τα πολλά αμυντικά της προβλήματα. Μαζί με τη Λάτσιο φιγουράρει στην κορυφή του ομίλου και η Κλαμπ Μπριζ, η οποία έφυγε με μεγάλο διπλό από την Αγία Πετρούπολη και την έδρα της Ζενίτ.

7ος όμιλος

Τα φαβορί επικράτησαν στον 7ο όμιλο. Από τη μια, η Μπαρτσελόνα δεν είχε κανένα πρόβλημα να φιλοδωρήσει με 5-1 την Φερεντσβάρος, ενώ η Γιουβέντους πήρε πολύτιμο τρίποντο στο Κίεβο, με τον Μοράτα να οδηγεί την ομάδα του στη νίκη με 2 γκολ.

8ος όμιλος

Ο Ράσφορντ το κανε ξανά και η Γιουνάιτεντ έφυγε με το διπλό από το Παρίσι, επικρατώντας με 2-1 της Παρί Σεν Ζερμέν. Στη Γερμανία, η Λειψία δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να πάρει τη νίκη, αφού τα 2 γκολ του Ανχελίνο ήταν αρκετά για να καθαρίσουν την Μπασακσεχίρ.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Μπάγερν – Ατλέτικο 4-0

Ζάλτσμπουργκ – Λοκομοτίβ 2-2

Ρεάλ – Σαχτάρ 2-3

Ίντερ – Γκλάντμπαχ 2-2

Σίτι – Πόρτο 3-1

Ολυμπιακός – Μαρσέιγ 1-0

Άγιαξ – Λίβερπουλ 0-1

Μίντιλαντ – Αταλάντα 0-4

Τσέλσι – Σεβίλλη 0-0

Ρεν – Κράσνονταρ 1-1

Λάτσιο – Ντόρτμουντ 3-1

Ζενίτ – Μπριζ 1-2

Μπαρτσελόνα – Φερεντσβάρος 5-1

Ντιναμό Κιέβου – Γιουβέντους 0-2

Παρί Σεν Ζερμέν – Γιουνάιτεντ 1-2

Λειψία – Μπασακσεχίρ 2-0