Ακόμη μια αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε. Το Debut.gr σας παρουσιάζει μια συνολική ανασκόπηση όσων έγιναν στη 3η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Η πρώτη διαβολοβδομάδα της διοργάνωσης μόλις άρχισε. Το πρώτο μέρος της ολοκληρώθηκε αν και εκκρεμεί η τύχη δύο αναμετρήσεων (Βιλερμπάν- Παναθηναϊκός, Μπασκόνια- Ζενίτ). Τα δύο αυτά παιχνίδια καταχωρήθηκαν με σκορ 20-0 καθώς Βιλερμπάν και Ζενίτ δεν μπόρεσαν να αγωνιστών λόγω αρκετών κρουσμάτων. Ωστόσο, η διοργάνωση αναμένεται να συζητήσει για μετάθεση των αγώνων σε άλλες ημερομηνίες. Αναμένουμε λοιπόν. Όσον αφορά, τους αγώνες που ολοκληρώθηκαν κανονικά, ο Ολυμπιακός συνέχισε το πέτυχε σημαντική νίκη απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο. Η ΤΣΣΚΑ κέρδισε το ντέρμπι με τη Φενέρ ενώ η Ζαλκίρις πέτυχε το 3/3. Πάμε να δούμε αναλυτικά τι συνέβη σε αυτή την αγωνιστική.

Το ματς της αγωνιστικής

Φενέρμπαχτσε-ΤΣΣΚΑ Μόσχας  77-78Φενέρ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας: 77-78 - Μπάσκετ - Euroleague | sport-fm.gr: ΣΠΟΡ FM 94.6

Μεγάλος Κλάιμπερν και μεγάλη νίκη για τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας μέσα στη Φενέρ. Πιο συγκεκριμένα, Η εικόνα του πρώτου δεκαλέπτου απείχε πολύ από το επίπεδο ποιότητας των δύο ομάδων. Αμφότερες σκόραραν με το σταγονόμετρο αλλά για διαφορετικούς λόγους. Η Φενέρμπαχτσε δεν είχε σωστό χτίσιμο επιθέσεων. Επιδόθηκε σε αρκετά βεβιασμένα σουτ. Αντίθετα η ΤΣΣΚΑ έβγαλε ελεύθερα σουτ αλλά ήταν απελπιστικά άστοχη. Έτσι οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και στο τέλος της περιόδου οι φιλοξενούμενοι είχαν προβάδισμα ενός καλαθιού (10-12). Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι με τους Ντε Κολό και Έντι είχε το προβάδισμα και τον έλεγχο του παιχνιδιού. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έφτασε να έχει έως και 3/14 προσπάθειες. Έβαλε και τα τρία τρίποντα που επιχείρησε στα τελευταία τρία λεπτά και με επιμέρους σκορ 3-11. Προηγήθηκε με 31-32 στο τέλος του ημιχρόνου με πρωταγωνιστή τον Ουίλ Κλάιμπερν. Στο δεύτερο μέρος, οι ομάδες δεν ξέφυγαν από το σκορ. Οι πρωτοβουλίες του Μάικ Τζέιμς και κυρίως τα τρίποντα του Κουρμπάνοφ κράτησαν όρθια τη ρωσική ομάδα του (62-62, 36:30). Ο χορός των τριπόντων συνεχίστηκε και η Φενέρμπαχτσε (με πρωταγωνιστή τον Έντι) μπήκε με +1 (65-64) στα τελευταία δύο λεπτά.  Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είχε την ευκαιρία να «τελειώσει» το παιχνίδι.

Ο Ουίλ Κλάιμπερν εκμεταλλεύτηκε την κακή άμυνα του Πιέρ, ο Μπράουν δεν αξιοποίησε την επίθεση των 16 δευτερολέπτων και το παιχνίδι πήγε στην παράταση. Στην προσπάθεια της ΤΣΣΚΑ να χτίσει θεμέλια νίκης, η Φενέρμπαχτσε έδειξε αντοχή και ανθεκτικότητα προηγήθηκε με 77-75. Ο Κλάιμπερν έβαλε και πάλι την ΤΣΣΚΑ σε θέση οδηγού (77-78). Η τελευταία επίθεση των 11 δευτερολέπτων ήταν στους γηπεδούχους. Η επιλογή του Λορέντσο Μπράουν ήταν καλή. Η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και η ΤΣΣΚΑ έφυγε νικήτρια από την Κωνσταντινούπολη. Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Κλάιμπερν με 26. Αντίθετα, ο Ντε Κολό ξεχώρισε με 21 πόντους.

Η έκπληξη

Μακάμπι-Μπάγερν Μονάχου  82-85

Μακάμπι- Μπάγερν 82-85: Το ντέρμπι οι Γερμανοί | sportime.gr

Η Μπάγερν σημείωσε την έκπληξη της αγωνιστικής νικώντας μέσα στο Ισραήλ τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Πιο αναλυτικά, αρκετά νευρικό ήταν το ξεκίνημα του ματς και για τις δύο ομάδες. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν με 9 (17-26). Με 14 λάθη η Μακάμπι προσπαθούσε να ανατρέψει την κατάσταση. Έτσι και έγινε. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πλησιάσουν στους 4 (34-38).  Λούσιτς, Ζϊπσερ και Ρέινολντς ήταν εκείνοι που πήραν την κατάσταση στα χέρια τους οδηγώντας την γερμανική ομάδα και στο +10 (37-47 στο 27′). Η Μακάμπι προσπάθησε να επιστρέψει και πάλι στο ματς (55-57 στο 29′) αλλά στο 32′ η διαφορά έφτασε στην μέγιστη τιμή της (58-70). Οι Ισραηλινοί δεν το έβαλαν κάτω. Με ένα επιμέρους 15-7 μείωσαν στους τέσσερις πόντους (73-77), έφτασε και στο -2 στα 45” δευτερόλεπτα ύστερα από βολές του Ντόρσεϊ, αλλά μια χαμένη επίθεση στα 37” και ένα κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ του Ραντόσεβιτς (στα 8”) για λογαριασμό της Μπάγερν καθόρισαν την εξέλιξη του ματς. Κορυφαίους για τους νικητές ο Λούσιτς πετυχαίνοντας ρεκόρ καριέρας με 26 πόντους. Από την άλλη πλευρά διασώθηκε ο Γουίλμπεκιν με 27.

Στα αξιοσημείωτα

-> Πρώτο παιχνίδι που ο Σλούκας έδειξε απελευθερωμένος και κατάφερε να συμβάλλει τα μέγιστα προκειμένου ο Ολυμπιακός να πετύχει δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Ο Έλληνας guard πέτυχε double double με 17 πόντους και 11 ασίστ.

-> Δεν έχει τα περσινά νούμερα αλλά οι Ερυθρόλευκοι είχαν να δουν αρκετό καιρό στο ρόστερ τους έναν ικανότατο 1on1 player σαν τον Σακίλ ΜακΚίσικ.

->Η Ζαλκίρις είναι η μοναδική ομάδα που έχει το απόλυτο (3/3) με τρεις συνεχόμενες εκτός έδρας αναμετρήσεις.

->Ίσως η ‘φούσκα’ να ήταν το ιδανικό σενάριο προκειμένου να ξεκινήσει και να συνεχιστεί ομαλά η διοργάνωση. Βέβαια κάτι τέτοιο είναι δύσκολο αν υπολογίσουμε τα λεφτά που απαιτούνται και το καλεντάρι των εθνικών πρωταθλημάτων. Μοιάζει όμως να είναι η ιδανικότερη λύση δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στις περισσότερες ομάδες σε σχέση με την πανδημία.

->Δεν ξέρω ποια θα είναι η κατάληξη της φετινής Euroleague, συγκαταλέγω όμως την Ζενίτ στις εκπλήξεις της διοργάνωσης. Το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ δίχως το άγχος του ‘πρέπει’ δείχνει να φαίνεται αρκετά ανταγωνιστικό.

Highlight της αγωνιστικής

Το καλάθι του Κλάιμπερν στο τέλος της αναμέτρησης με τη Φενέρ βρίσκεται χωρίς αμφιβολία στη κορυφή των highlight της αγωνιστικής καθώς έδωσε τη νίκη στη Ρώσικη αρκούδα.

MVP αγωνιστικής

Ο Γουίλ Κλάιμπερν αποτελεί τον MVP της αγωνιστικής. Ο Αμερικανός φόργουορντ όχι μόνο έκανε τα πάντα κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά ήταν εκείνος που έμελλε να κρίνει το ματς με προσωπικές προσπάθειες στο τέλος. Συνολικά μέτρησε 26 πόντους έχοντας 5/10 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 4/6 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και μόλις 2 λάθη σε κάτι λιγότερο από 30 λεπτά συμμετοχής.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:

Ερυθρός Αστέρας-Ζαλκίρις  69-73

Άλμπα Βερολίνου-Ερυθρός Αστέρας  72-93

Βιλερμπάν- Παναθηναϊκός  (εκκρεμεί)

Μπασκόνια- Ζενίτ  (εκκρεμεί)

Βαλένθια-Μπαρτσελόνα   66-71

Ολυμπιακός-Αρμάνι Μιλάνο  86-75

Μακάμπι-Μπάγερν Μονάχου  82-85

Φενέρμπαχτσέ- ΤΣΣΚΑ Μόσχας  77-78

Ρεάλ Μαδρίτης-Χίμκι  94-85

Βαθμολογία

1. Ζαλκίρις   3-0

2. Φενέρμπαχτσε   2-1

3. Μπάγερν Μονάχου  2-1

4. Ολυμπιακός   2-1

5. Βαλένθια  2-1

6. Μπαρτσελόνα  2-1

7. Ζενίτ   2-0

8. Αρμάνι Μιλάνο  2-1

9. ΤΣΣΚΑ Μόσχας  2-1

10. Ανατολού Εφές  1-2

11. Μακάμπι  1-2

12. Ερυθρός Αστέρας  1-2

13. Μπασκόνια  1-1

14. Παναθηναϊκός  1-1

15. Ρεάλ Μαδρίτης   1-2

16. Βιλερμπάν  0-2

17. Χίμκι  0-3

18. Άλμπα Βερολίνου  0-3

*Οι ομάδες που είναι μαυρισμένα γράμματα έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

Επόμενη αγωνιστική

15/10: Ζαλκίρις- Ανατολού Εφές

15/10: Βιλερμπάν-Ερυθρός Αστέρας

15/10: Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός

15/10: Βαλένθια-Ζενίτ

16/10: ΤΣΣΚΑ Μόσχας- Άλμπα Βερολίνου

16/10: Φενέρμπαχτσε-Μπάγερν Μονάχου

16/10: Αρμάνι Μιλάνο-Ρεάλ Μαδρίτης

16/10: Μπασκόνια- Χίμκι

16/10: Ολυμπιακός-Μακάμπι