Ο Προμηθέας, με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά, δεν «μπήκε» ποτέ στην αναμέτρηση και έχασε με κάτω τα χέρια από την Ιταλική Τρέντο με σκορ 78-51. Το Debut.gr παρουσιάζει την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ο Προμηθέας δεν τα κατάφερε απέναντι στην Τρέντο και το τελικό 78-51 δείχνει πως έχει ακόμα αρκετό δρόμο να διανύσει. Αν και ξεκίνησε πολύ καλά στην αναμέτρηση, η Πατρινή ομάδα δεν κατάφερε να έχει συνέχεια στην εμφάνισή της. Έτσι όταν έχασε την επαφή της με το σκορ δεν είχε τη δύναμη να επιστρέψει. Πλέον, πρέπει άμεσα να «ρολάρει» για να μην χάσει το τρένο της πρόκρισης.

Μπήκε δυνατά στο ματς ο Προμηθέας αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά του

Το ξεκίνημα του ματς βρήκε τον Προμηθέα κάτι παραπάνω από εκπληκτικό. Παίζοντας καλή άμυνα και έχοντας εξαιρετικές επιλογές στην επίθεσή του προηγήθηκε γρήγορα με 4-12. Αγραβάνης και Agbelese έκαναν  ότι ήθελαν στο γήπεδο και η ομάδα της Πάτρας απέκτησε γρήγορα ένα καλό προβάδισμα. Η Τρέντο μείωσε με ένα τρίποντο του Martin αλλά ο Προμηθέας είχε τις λύσεις. Με δύο βολές του Λούντζη οι Πατρινοί προηγήθηκαν με 7-16 αλλά στην συνέχεια η εικόνα τους δεν ήταν ανάλογη. Ο Maye ανέλαβε δράση για τους Ιταλούς οι οποίοι γρήγορα κατέβασαν την διαφορά στους τρεις πόντους (15-18).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Προμηθέας είχε κάποιες καλές στιγμές κυρίως με τον Λούντζη αλλά στο μεγαλύτερο διάστημα είχε κακό ρυθμό. James και Dixon δεν βοήθησαν καθόλου την ομάδα τους και ο Προμηθέας τα περίμενε όλα από τους συνήθεις ύποπτους. Ο Conti έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ (20-18) αλλά σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Λούντζης. Με συνεχόμενους πόντους ο Έλληνας guard κράτησε την ομάδα του κοντά στο σκορ και μάλιστα με δικό του τρίποντο, οι Πατρινοί ανέκτησαν το προβάδισμα (23-25). Όμως ακολούθησε ένα ακόμα «νεκρό» διάστημα από τον Προμηθέα. Με επιμέρους σκορ 13-4 η Τρέντο πήγε στα αποδυτήρια με μία διαφορά 7 πόντων ανατρέποντας τη κατάσταση. Ο Williams ξεχώριζε σε εκείνο το σημείο με την απόδοση του για τους Ιταλούς ενώ από την άλλη ο Προμηθέας έψαχνε συνεχώς λύσεις για να διορθώσει τη κατάσταση.

Δεν μπήκε ποτέ στο δεύτερο ημίχρονο και η Τρέντο πήρε μία εύκολη νίκη

Η Τρέντο μπήκε το ίδιο δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο. και έχτισε μία διαφορά ασφαλείας. Ο Maye είχε βρει ρυθμό στην επίθεση και ο Προμηθέας δεν βρήκε ποτέ τρόπο για να τον σταματήσει. Ο Λούντζης με ένα δύσκολο σουτ μείωσε σε 41-33 αλλά από εκείνο το σημείο και μετά η Τρέντο δεν κοίταξε ξανά πίσω. Ο Maye συνέχιζε να σκοράρει ενώ στην εξίσωση του παιχνιδιού μπήκε και ο Browne (52-36). Το μόνο που κατάφερε ο Προμηθέας ήταν να μειώσει σε 54-39.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Η Τρέντο έτρεξε γρήγορα ένα σερί 10-0 και έριξε τίτλους τέλος στην αναμέτρηση. Ο coach Γιατράς απέσυρε αρκετούς από τους βασικούς παίκτες ρίχνοντας λευκή πετσέτα καθώς δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι από την αναμέτρηση. Το τελικό 78-51 ήταν αναμενόμενο με βάση την εικόνα του ματς και δείχνει πως ο Προμηθέας έχει ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά του μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-18, 36-29, 55-39, 78-51

ΤΡΕΝΤΟ (Μπριένζα): Μάρτιν7 (1), Πάσκολο, Κόντι 6 (1), Μπράουν 8 (2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα), Φοράι 8 (2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Σάντερς 4, Μετσανότε 10 (2), Μόργκαν 6 (1), Γουίλιαμς 12 (7 ριμπάουντ), Λάντουρνερ 2, Μέι 15 (3/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα)

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Γιατράς): Αγκμπελέσε 8 (4/5 δίποντα, 5 ριμπάουντ), Λούντζης 16 (4/5 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 2/2 βολές), Τζέιμς 2, Αγραβάνης 9 (2/7 σουτ, 5/7 βολές, 8 ριμπάουντ), Νίξον, Γιαννόπουλος 8 (1/7 τρίποντα), Μίλερ 4 (2/10 σουτ), Μαντζούκας 2, Μπαζίνας, Τανούλης 2

Η κατάταξη στον Δ’ όμιλο
1. Τρέντο 2-0
2. Γκραν Κανάρια 1-0
3. Ναντέρ 1-0
4. Προμηθέας 0-2
5. Τσεντεβίτα Ολίμπια 0-1
6. Μπούρσασπορ 0-1