Ο Προμηθέας δεν εμφανίστηκε ποτέ στη τέταρτη περίοδο και έτσι γνώρισε την ήττα από την Γκραν Κανάρια με σκορ 75-86. To Debut.gr αναλύει την αναμέτρηση.

Ο Προμηθέας δεν ξεκίνησε νικηφόρα το νέο του Ευρωπαϊκό ταξίδι καθώς ηττήθηκε μέσα στο «Δημήτριος Τόφαλος» από την Γκραν Κανάρια με 75-86. Οι Πατρινοί δεν έχασαν ποτέ την επαφή τους με το σκορ αλλά στο τελευταίο κρίσιμο δεκάλεπτο ήταν κατώτερη των προσδοκιών. Η ομάδα έχει αλλάξει πάρα πολύ σε σχέση με τη προηγούμενη σεζόν και σιγά-σιγά θα βρει τα πατήματά της. Εξάλλου, αν εξαιρέσουμε το αποτέλεσμα, οι εντυπώσεις που έχει αφήσει ο φετινός Προμηθέας είναι πραγματικά ενθαρρυντικές. Ας δούμε όμως την εξέλιξη του πρώτου Ευρωπαϊκού παιχνιδιού του Προμηθέα μέσα από το Debut.gr.

Ο Μίλερ είχε πάρει «φωτιά» και η Γκραν Κανάρια δεν μπορούσε να τον σταματήσει

Ο Προμηθέας μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και με τον Μίλερ να «πυροβολεί» από παντού προηγήθηκε γρήγορα με 7-2. Η Γκραν Κανάρια έβγαλε αντίδραση και παρέμενε κοντά στο σκορ. Ο Αλμπισί έκανε καλή δουλειά για τους Ισπανούς που προσπαθούσαν σταδιακά να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Ο Προμηθέας δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο και σε αυτό συντέλεσε η παρουσία του Αγκμπελέσε. Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με το Προμηθέα να προηγείται με 26-24.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να κάνουν ότι θέλουν τον Προμηθέα. Το σκορ γρήγορα μετατράπηκε σε 26-36 και πλέον ο Προμηθέας έπρεπε να… τρέξει. Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Γιαννόπουλος. Ο Έλληνας forward «ξεμπλόκαρε» επιθετικά τον Προμηθέα και έδωσε χώρο στον Μίλερ να κινηθεί και να σκοράρει με ακόμα περισσότερη άνεση. Αποτέλεσμα ήταν ο Προμηθέας να φέρει «τούμπα» το ματς και να προηγηθεί με 41-36 έπειτα από το εκπληκτικό 15-0 σερί. Εν τέλει η ομάδα του Μάκη Γιατρά κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ (48-43).

Μπορούσε να πάρει τη νίκη ο Προμηθέας αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ στο τέταρτο δεκάλεπτο

Στη τρίτη περίοδο η απόδοση των ομάδων έπεσε αρκετά. Και οι δύο είχαν τις στιγμές τους αλλά καμία ομάδα δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω. Αγραβάνης και Μίλερ κρατούσαν μπροστά το Προμηθέα. Όμως ήρθε ένα προστεθεί ένας νέος «πονοκέφαλος» για την ομάδα της Πάτρας που ακούει στο όνομα Τζέικομπ Ουάιλι. Ο παλιός ψηλός του Παναθηναϊκού έβαλε αρκετούς μπελάδες στον Προμηθέα και στο τελευταίο δεκάλεπτο συνέβαλλε στο αποδράσει η ομάδα του με το διπλό. Το 61-58 με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος άφηνε τα πάντα ανοιχτά για τη συνέχεια.

Η Γκραν Κανάρια δεν άργησε να πάρει ξανά το προβάδισμα. Αρκετά γρήγορα πήρε το προβάδισμα και στην άμυνα δεν επέτρεπε με τίποτα στον Προμηθέα να σκοράρει. Αλμπισί και Ουάιλι έκαναν ότι ήθελαν ενώ ο Προμηθέας παρέμενε άφαντος. Αν μάλιστα οι φιλοξενούμενοι δεν έχαναν κάποια εύκολα καλάθια θα είχαν «τελειώσει» το ματς πολύ νωρίτερα. Το τελικό 75-86 δεν αντικατοπτρίζει τόσο την εικόνα του αγώνα αλλά δείχνει πως σε κάποιο σημείο ο Προμηθέας δεν στάθηκε όπως θα έπρεπε. Ένα διαφορετικό τέταρτο δεκάλεπτο ίσως να είχε αλλάξει τα πράγματα. Όμως η ήττα αυτή μπορεί να βοηθήσει του Πατρινούς να δουν τα λάθη τους και να βελτιωθούν για τη συνέχεια της σεζόν.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-24, 48-43, 61-58, 75-86

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Γιατράς): Αγκμπελέσε 14 (5/9 δίποντα, 12 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 μπλοκ), Λούντζης 8 (3/6 δίποντα, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 λάθη), Τζέιμς 2, Αγραβάνης 8 (4/9 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Νίξον, Φλόιντ, Γιαννόπουλος 16 (1/3 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Μίλερ 27 (3/6 δίποντα, 5/10 τρίποντα, 6/6 βολές), Μαντζούκας, Μπαζίνας

ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ (Φίζακ): Γουάιλι 22 (10/13 δίποντα, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Μπαλσερόφσκι 4, Φεράρι 8 (2/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Αλμπισί 17 (2/5 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 1/1 βολή, 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Ντέλα Βάλε 11 (1), Σούρνα 4 (6 ριμπάουντ), Μπουργιανάτζε, Κοστέλο 8 (6 ριμπάουντ), Μπεϊράν 2