Η 2η αγωνιστική της Serie A ήταν γεμάτη γεγονότα και το Debut.gr σχολιάζει τα όσα συνέβησαν.

Πολλά γκολ, ανατροπές και θέαμα είχε για ακόμα μία εβδομάδα η αγωνιστική δράση της Serie A και ας είμαστε μόλις στη 2η αγωνιστική.

Είχαμε το πρώτο ντέρμπι της σεζόν, μεταξύ Ρόμα και Γιουβέντους που έληξε 2-2 προς τέρψιν απανταχού των ποδοσφαιρόφιλων που απόλαυσαν ένα ωραίο και χορταστικό παιχνίδι.

Το παιχνίδι της αγωνιστικής για τη Serie A

Δυστυχώς δεν μπορούσαμε παρά να επιλέξουμε δύο παιχνίδια. Αναμφίβολα το ένα εξ αυτών είναι το προαναφερθέν ντέρμπι μεταξύ Ρόμα και Γιουβέντους.

Οι «Ρωμαίοι» υποδέχθηκαν τους πρωταθλητές και κατάφεραν στο 31ο λεπτό να πάρουν τα ηνία του παιχνιδιού με εύστοχο πέναλτι του Βερετούτ.

Από την άσπρη βούλα ήρθε και η απάντηση της Γιουβέντους στο 43′. Σκόρερ, ο συνήθης ύποπτος. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι πανηγυρισμοί όμως της «Βέκια Σινιόρα» κόπασαν άμεσα αφού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βερετούτ έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ρόμα διατήρησε τον έλεγχο, αναγκάζοντας τη Γιουβέντους να κάνει γρήγορα αλλαγές. Μάλιστα, στο 62′ έμεινε και με δέκα παίκτες μετά τη δεύτερη κίτρινη που αντίκρισε ο Ραμπιό.

Στο 69′ ήρθε εν τέλει το γκολ που έλυσε τα χέρια της Γιουβέντους με σκόρερ φυσικά τον Κριστιάνο.

Εκτός όμως του ντέρμπι, είχαμε και ένα ακόμα άκρως θεαματικό παιχνίδι, στο Μιλάνο. Η Ίντερ φιλοξένησε τη Φιορεντίνα και κατάφερε να επικρατήσει με 4-3 σε ένα ματς με τρεις ανατροπές του σκορ.

Οι «βιόλα» έδειξαν τα δόνιτα τους από νωρίς και στο 3′ ο Κουαμέ άνοιξε το σκορ. Η απάντηση της Ίντερ ήρθε στο τέλος του πρώτου και την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου όταν ο Μαρτίνεζ ισοφάρισε και ο Κετσερίνι με αυτογκόλ έδωσε προβάδισμα στους Μιλανέζους.

Η Φιορεντίνα, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με γκολ του Καστροβιλι στο 57′ και του Κιέσα στο 63′ ανέτρεψε το σκηνικό και έκανε το 3-2.

Η πίεση της Ίντερ αυξήθηκε με τον Κόντε να κάνει πέντε αλλαγές σε 13′ λεπτά. Και όχι μάταια. Στο 87′ ο Λουκάκου και στο 89′ ο Ντ’ Αμπρόζιο ολοκλήρωσαν την ανατροπή και έδωσαν το τρίποντο στην ομάδα τους.

MVP της αγωνιστικής

Το βραβείο για αυτή την αγωνιστική θα πάει στον Ντρις Μέρτενς. Ο Βέλγος άσος της Νάπολι ήταν καθοριστικός για ακόμα έναν αγώνα. Με δύο ασίστ και ένα γκολ του, ενεπλάκη σε τρία από τα τέσσερα γκολ που πέτυχε η ομάδα του μέχρι να περάσει εκτός αγώνα.

Σαφώς, η Τζένοα δεν αποτελεί το μεγαθήριο που θα απειλούσε τη Νάπολι, η οποία φέτος δείχνει πιο σοβαρή από πέρυσι. Ωστόσο, δεν παύει μία τέτοια εμφάνιση να αξίζει το βραβείο του MVP.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της Serie A

  • Μπολόνια-Πάρμα 4-1
  • Κροτόνε-Μίλαν 0-2
  • Νάπολι-Τζένοα 6-0
  • Βερόνα-Ουντινέζε 1-0
  • Σπέτσια-Σασουόλο 1-4
  • Κάλιαρι-Λάτσιο 0-2
  • Σαμπντόρια-Μπενεβέντο 2-3
  • Τορίνο-Αταλάντα 2-4

Η Βαθμολογία της Serie A

  1. Νάπολι 6β.
  2. Μίλαν 6β.
  3. Βερόνα 6β.
  4. Σασουόλο 4β.
  5. Γιουβέντους 4β.
  6. Αταλάντα 3β.
  7. Λάτσιο 3β.
  8. Ίντερ 3β.
  9. Μπενεβέντο 3β.
  10. Μπολόνια 3β.
  11. Φιορεντίνα 3β.
  12. Τζένοα 3β.
  13. Κάλιαρι 1β.
  14. Ρόμα 1β.
  15. Ουντινέζε 0β.
  16. Σπέτσια 0β.
  17. Τορίνο 0β.
  18. Σαμπντόρια 0β.
  19. Κροτόνε 0β.
  20. Πάρμα 0β.