Το Ιταλικό πρωτάθλημα ξεκίνησε και το Debut.gr παρουσιάζει την νέα υπόσταση της Serie A εν μέσω πανδημίας. Ποιοι παίκτες έφυγαν και ποιοι ήρθαν;

Σε μια διαφορετική χρονιά, οι Ιταλικές ομάδες έδωσαν, πήραν και κυρίως…περιμένουν την έκβαση ενός συναρπαστικού και συνάμα ιδιαίτερου πρωταθλήματος! Η Γιουβέντους από την θέση του οδηγού και… μόνιμα στον ιταλικό θρόνο, η σκληροτράχηλη Ίντερ, οι μάχες για τα εισιτήρια της Ευρώπης και οι πιθανοί υποβιβασμοί. Πάμε να δούμε αναλυτικά πως έχει διαμορφωθεί η ως τώρα η κατάσταση στις ομάδες της Serie A.

Η ΜΑΧΗ  ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Barcelona: 'Unacceptable behaviour from Arthur' -Juvefc.com

Μετά την φυγή του Μαουρίτσιο Σάρι, ο Αντρέα Πίρλο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών Ιταλίας. Στόχος της «μεγάλης κυρίας» είναι το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου είναι ένα θέμα το οποίο δεν τίθεται καν σε συζήτηση στο Τορίνο. Θα καταφέρει ο Μπουφόν να κατακτήσει μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο το τρόπαιο με τα … «μεγάλα αυτιά»;

Ήρθαν: Αρτούρ (Μπαρτσελόνα), Μακίνι (Σάλκε), Μοράτα (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Αποχώρησαν: Τσαν (Ντόρτμουντ) Ματουιντί (Ίντερ Μαιάμι)  Ιγκουαίν (Ίντερ Μιάμι) Πιάνιτς (Μπαρτσελόνα) Μουρατόρε (Αταλάντα)

ΙΝΤΕΡ

Achraf Hakimi joins Inter | News

Η παραμονή του Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της Ίντερ σηματοδοτεί την νέα προσπάθεια των «νερατζούρι» για την υπέρβαση. Έχοντας κατακτήσει την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και φτάνοντας ως τον τελικό του Uefa Europa League, φέτος θέλει να δείξει ότι αξίζει κάποιο τρόπαιο.

Ήρθαν: Χακίμι (Ρεάλ Μαδρίτης), Κολάροφ (Ρόμα)

Αποχώρησαν: Ικάρντι (Παρί Σεν Ζερμέν), Πιναμόντι ( Τζένοα)

 Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ UEFA CHAMPIONS LEAGUE

ΑΤΑΛΑΝΤΑ

Chelsea 'crazy' to sell Atalanta star Mario Pasalic who nearly sent Italian underdogs to Champions League semi-finals in clash against Paris Saint-Germain

Μετά από μια εξαιρετική χρονιά, η Αταλάντα έκανε την έκπληξη και κατέκτησε την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ίλισιστς, Γκόμεζ και Μουριέλ, η ομάδα του Γκασπερίνι μονιμοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια στα σαλόνια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ παράλληλα έχει έναν από τους πιο παραγωγικούς τρόπους παιχνιδιού στη χώρα.

Ήρθαν: Πάσαλιτς (Τσέλσι), Μουρατόρε ( Γιουβέντους), Μίραντσουκ (Λοκομοτίβ Μόσχας)

Αποχώρησαν: Καστάνιε (Λέστερ), Μαντσίνι (Ρόμα)

 ΛΑΤΣΙΟ

Scout Report: How Vedat Muriqi can Sharpen Lazio's Attack – Serie A News

Με πρωτάρη τον Τσίρο Ιμόμπιλε, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό παπούτσι με 36 γκολ, η αρμάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες πορείες της σύγχρονης ιστορίας της. Τερμάτισε στην τέταρτη θέση, σε ισοβαθμία με την τρίτη Αταλάντα. Φέτος οι “αετοί” της Ρώμη δηλώνουν έτοιμοι να πραγματοποιήσουν μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη, καθώς και να φτάσουν μέχρι τον τίτλο!

Ήρθαν: Μουρικί (Φενερμπαχτσέ) Ρείνα (Μίλαν)

Αποχώρησαν: Μπερίσα (Ρεν)

ΡΟΜΑ

Roma unveils longtime Chelsea, Barcelona winger Pedro

Oι Ρωμαίοι θέλουν να επιστρέψουν στα σαλόνια του Uefa Champions League μετά την αρκετά μέτρια περσινή χρονιά. Κατέκτησαν την 5η θέση, αρκετά μακριά από τους…πρωτοπόρους του πρωταθλήματος. Με τον Πάολο Φονέσκα για δεύτερη χρονιά στο τιμόνι είναι έτοιμοι να δηλώσουν ισχυρή παρουσία στο πρωτάθλημα, ενώ είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του Uefa Europa League.

Ήρθαν: Πέντρο (Τσέλσι) Βερετούτ (Φιορεντίνα) Πέρεθ (Μπαρτσελόνα) Μαντσίνι (Αταλάντα)

Αποχώρησαν: Κολάροφ (Ίντερ) Φλορέντσι (Παρί Σεν Ζερμέν) Στσίκ (Λεβερκούζεν) Ντεφρέλ (Σασουόλο) Γκοναλόνς (Γρανάδα) Ουντέρ (Λέστερ)

ΜΙΛΑΝ

Ibrahimovic a 'phenomenon' and will decide his own Milan future - AS.com

H ανανέωση της συνεργασίας με τον Ζλατάν Ιμπραχίμοβιτς, έδωσε ουσιαστικά το κίνητρο στις τάξεις της Μιλαν για επάνοδο στην Ευρώπη. Αν και ήδη αγωνίζεται σε αυτή (προκριματικά Uefa Europa League) κανένας δεν είναι ικανοποιημένος με τα τωρινά δεδομένα. Η Μίλαν έχει «μεγάλη» φανέλα και δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από την επιστροφή στο Uefa Champions League.

‘Ηρθαν: Σαλεμέκερς (Άντερλεχτ) Ταταρουσάνου (Λυόν) Κιζάερ ( Σεβίλλη)

Αποχώρησαν: Ρέινα (Λάτσιο) Σούσο ( Σεβίλλη) Σίλβα (Άιντραχτ Φρανκφούρτης) Ροντρίγκες ( Τορίνο)

ΝΑΠΟΛΙ

Serie A | Transfer Market: Official: Napoli sign Victor Osimhen from Lille | MARCA in English

Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούσο πραγματοποίησε μια πολύ μεγάλη μεταγραφή την φετινή περίοδο. Η Νάπολι απέκτησε έναντι 70εκ ευρώ τον Βίκτορ Όσιμέμ από την Λίλ. Ο 21χρονος άσος αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του γαλλικού πρωταθλήματος πραγματοποιώντας μια εξαιρετική χρονιά. Στόχος των «Ναπολιτάνων» δεν είναι άλλος από το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην βαθμολογιά καθώς και η επιστροφή στο Uefa Champions League.

Ήρθαν: Οσιμέν (Λιλ)

Αποχώρησαν: Άλλαν (Έβερτον) Βέρντι (Τορίνο) Ρόγκ (Κάλιαρι) Ινγκλέζε (Πάρμα)  Τσόιρτσες ( Σασουόλο)

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

Η μάχη της παραμονής στην Ιταλία αναμένεται εξίσου συναρπαστική. Μπενεβέντο, Κροτόνε και Σπέτσια είναι οι τρεις νεοφώτιστες ομάδες που έχουν τον στόχο της παραμονής. Ωστόσο, κατά την προσωπική μου άποψη, στην εξίσωση μπαίνει η Τζένοα, καθώς και η Κάλιαρι με την Ουντινέζε. Ομάδες, οι οποίες πέρσι σώθηκαν κυριολεκτικά από την συγκομιδή βαθμών στα τελευταία παιχνίδια.

Από μεταγραφικά νέα, η Μπενεβέντο έκανε την έκπληξη. Απέκτησε τον πολύπειρο κεντρικό αμυντικό  Καμίλ Γκλικ από την Μονακό, έναντι 3.50εκ ευρώ.

Καλή σεζόν να έχουμε χωρίς τραυματισμούς, πολλά γκολ και πλούσιο θέαμα!