Το Debut.gr σας παρουσιάζει τι έγινε και πως εξελίχθηκαν οι αγώνες των προκριματικών του BCL στην Κύπρο.

Ο Ηρακλής ταξίδεψε στην Κύπρο αυτήν την εβδομάδα με όνειρα και προσδοκίες για μια θέση στους ομίλους του φετινού Basketball Champions League. Οι Θεσσαλονικείς κληρώθηκαν να παίξουν σε προκριματικά knock-out , όπου στα ημιτελικά θα αντιμετώπιζαν τον γηπεδούχο Κεραυνό και αν περνούσαν θα έπαιζαν με ένα εκ των Ντόναρ και Ντνίπρο στον τελικό.

https://www.instagram.com/p/CFeO9rVJL7j/

Πριν το ματς Ηρακλή-Κεραυνού, η Ντόναρ νίκησε την Ντνίπρο με 88-53 και πήρε το πρώτο χρονικά εισιτήριο για τον τελικό. Η Ολλανδική ομάδα ξέφυγε στην τρίτη περίοδο με ένα επί μέρους 27-10 και για αυτό το λόγο το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Πρώτος σκόρερ της Ντόναρ ήταν ο Λέισι με 19 πόντους. Από 13 πόντους πέτυχαν οι Ρουντέζ και Μόρτον.

Το ματς Ηρακλής-Κεραυνός

Οι δύο ομάδες λόγω έλλειψης επίσημων αγώνων δεν ξεκίνησαν πολύ καλά, με τον Ηρακλή να βρίσκεται μπροστά στο τέλος της πρώτης περιόδου με έξι πόντους (19-13). Οι Θεσσαλονικείς ήταν μπροστά με 24-20 στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, αλλά ο Κεραυνός με ένα σερί 10-2 έστειλε το ματς στο 30-26 (16′). Ο Γηραιός όμως ανέτρεψε την κατάσταση και πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο του αγώνα, με προβάδισμα τριών πόντων (40-37).
Η Κυπριακή ομάδα με ένα επί μέρους 24-13 στην τρίτη περίοδο πήρε τα ηνία του αγώνα (61-53) και είχε τον πρώτο λόγο στην τέταρτη περίοδο για την έκβαση του . Με τους Χάνλαν, Τσίλντρες και Μπόουλιν κυρίως ο Γηραιός πέρασε μπροστά με 77-74 στο 37′, ενώ το τρίποντο του Χάνλαν ανέβασε την διαφορά στους τέσσερις (80-76). Ο Κεραυνός έφερε το ματς στα ίσα με το “τετράποντο” του Γουίλιαμσον  με κάτι λιγότερο από δύο λεπτά να απομένουν πριν το τέλος (80-80). Οι δύο ομάδες έμειναν ισόπαλες στην λήξη του τέταρτου δεκαλέπτου και χρειάστηκε παράταση για να αναδειχθεί νικητής.
Στην παράταση οι παίκτες του Κεραυνού έβαλαν μεγάλα σουτ και πήραν την νίκη με 96-94.

Περίοδοι: 13-19, 37-40, 61-53, 86-86 (κ.α.), 96-94

Πρώτη πρόκριση για ομάδα από τη Κύπρο σε ομίλους της πρώτης εν τη τάξει διοργάνωσης της FIBA

Στον τελικό, αν και η Ντόναρ ήταν μπροστά με 51-49 στο τέλος της τρίτης περιόδου,  ο Κεραυνός έπαιξε πιο αποτελεσματικά και πήρε την νίκη με 60-57 και φυσικά την πρόκριση στους ομίλους του BCL. Ο Κεραυνός έγραψε ιστορία, αφού έγινε η πρώτη Κυπριακή ομάδα που συμμετέχει στους ομίλους της πρώτης εν τη τάξει διοργάνωσης της FIBA.