Μπορεί να μην έπεισε με την απόδοση του, όμως ο Ολυμπιακός πέτυχε και με το παραπάνω το σκοπό του. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 2-0 της Ομόνοιας και πλέον είναι με το ενάμιση πόδι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Σκόρερ οι Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί. Το ματς Ο Μαρτίνς έκανε την έκπληξη βάζοντας τον Χασάν αντί […]

Μπορεί να μην έπεισε με την απόδοση του, όμως ο Ολυμπιακός πέτυχε και με το παραπάνω το σκοπό του. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 2-0 της Ομόνοιας και πλέον είναι με το ενάμιση πόδι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Σκόρερ οι Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί.

Το ματς

Ο Μαρτίνς έκανε την έκπληξη βάζοντας τον Χασάν αντί του Ελ Αραμπί και τους υπόλοιπους 10 αναμενόμενους. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κάνει τίποτα ουσιαστικό στο πρώτο ημίχρονο. Οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο κόντρα στους Κύπριους που αμύνονταν μαζικά, όμως τίποτα παραπάνω.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν με το σουτ του Καμαρά που αποκρούστηκε δύσκολα στο 24′. Στο 36′ ο Βαλμπουενά βρήκε τον Χασάν, όμως η κεφαλιά του Αιγύπτιου πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι. Τελευταία καλή στιγμή ήταν το σουτ του Φορτούνη μετά από σέντρα του Βαλμπουενά, το οποίο πέρασε επίσης έξω από την εστία. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το 0-0 να μην αλλάζει.

Στο δεύτερο ημίχρονο αυτή που απείλησε πρώτη ήταν η Ομόνοια, όμως το αριστερό σουτ του Ντούρις δε βρήκε στόχο. Ο Μαρτίνς είδε ότι το σχήμα της ομάδας δεν βγαίνει και προχώρησε σε διπλή αλλαγή. Ελ Αραμπί και Ραντζέλοβιτς πέρασαν στη θέση των Φορτούνη και Μασούρα και ο Σέρβος δικαίωσε αμέσως τον προπονητή του. Σε μια μονομαχία με τον Λέζιακς, τον ξεπέρασε στο σπριντ και κατάφερε να κερδίσει το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Βαλμπουενά για το 1-0 (69′).

Οι ερυθρόλευκοι πήραν ψυχολογία μετά το γκολ και έφτασαν κοντά και σε δεύτερο, όμως το πλασέ του Ελ Αραμπί από την πάσα του Ραντζέλοβιτς πέρασε άουτ. Όμως, ο Μαροκινός στράικερ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, υποδέχθηκε τη μπάλα από τον Μπουχαλάκη, ξεπέρασε με τρομερή ενέργεια τον αντίπαλο και με ένα τρομερό αριστερό σουτ νίκησε τον Φαμπιάνο και έγραψε το 2-0.

Πλέον οι ερυθρόλευκοι είναι ένα βήμα από τη συμμετοχή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Η Ομόνοια δεν έπεισε σε κανένα σημείο ότι μπορεί να κάνει τη ζημιά στον Ολυμπιακό, με το γκολ του Ελ Αραμπί να ψαλιδίζει ακόμα περισσότερο τις ελπίδες των Κυπρίων.